שתף קטע נבחר
 

אסטרואיד יתקרב מאוד לכדור הארץ ב-12 באוקטובר

מדענים מרגיעים כי האסטרואיד TC4 2012 יחלוף במרחק של 44 אלף ק"מ מכדור הארץ ואין חשש שיפגע בנו. הוא גם לא צפוי לפגוע בלוויינים הנמצאים במרחק של עד 36 אלף ק"מ מכדור הארץ

 

חקר אסטרואידים. סרטון של סוכנות החלל האירופית

חקר אסטרואידים. סרטון של סוכנות החלל האירופית

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אסטרואיד בגודל של בניין "יגלח" אותנו ויעבור קרוב מאוד לכדור הארץ ב-12 באוקטובר, כך אמרו אסטרונומים בימים האחרונים. יש לחדד כי אין סיבה לבהלה, וכי האסטרואיד, שאמנם יהיה קרוב מאוד לכדור הארץ, לא צפוי להציב כל סכנה לכוכב הלכת שלנו.

 

ב"גרדיאן" הבריטי דווח כי האסטרואיד יחלוף על פני כדור הארץ במרחק של כ-44 אלף קילומטרים בלבד ב-12 באוקטובר. הסלע הענק יהיה למעשה במרחק של שמינית מהדרך בין כדור הארץ לירח, וממש כמעט יגרד לוויינים גאוסטציונריים שנמצאים במרחק של כ-36 אלף קילומטרים, כך לפי סוכנות החלל האירופית (איס"א).

 

"הוא לא יפגע בכדור הארץ", חידד בהודעה רשמית דטלף קושני מצוות המחקר באיס"א המתמקד בעצמים שחולפים בסמיכות לכדור הארץ. "זה הדבר הכי חשוב שיש לי להגיד".


האסטרואידים שצפויים להתקרב לכדור הארץ השנה. הקרוב ביותר - ב-12 באוקטובר ()
האסטרואידים שצפויים להתקרב לכדור הארץ השנה. הקרוב ביותר - ב-12 באוקטובר

 

האסטרואיד, ששמו TC4, חלף לראשונה בסמיכות לכדור הארץ באוקטובר 2012 במרחק כפול מהמרחק הצפוי בעוד כחודשיים. אורכו של הגוף השמימי בין 30-15 מטרים. ב"טלגרף" דווח כי מדענים צפו מראש שהאסטרואיד ישוב לגיחה קרובה השנה, אך לא ידעו באיזה מרחק בדיוק.

 

אך כעת, הטלסקופ הגדול בצ'ילה הצליח לאתר בדיוק את מסלולו של האסטרואיד ולקבוע את המרחק שלו. "הוא ממש קרוב", מסר רולף דנסינג, העומד בראש מרכז פעילות החלל האירופית בגרמניה. "הלוויינים הכי רחוקים שלנו נמצאים במרחק של כ-36 אלף קילומטרים, אז כן, זה בהחלט קרוב", הוסיף, אך חידד גם הוא כי אין כל סיבה לדאגה. "אפילו עם כמה שהוא קרוב, אנחנו עדיין במצב בטוח, הוא יפספס אותנו".

 

האסטרואיד התגלה לראשונה באוקטובר 2012 והוא חלף על פנינו רק שבוע לאחר מכן במרחק של 94,800 קילומטרים – כרבע מהמרחק בינינו לירח. אסטרונומים לא ראו שוב את האסטרואיד מאז אותה שנה מכיוון שהיה כל כך מרוחק ועמום.

 

לאתר נאס"א על אסטרואידים: https://cneos.jpl.nasa.gov/

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים