"כמות המחזור בישראל נמוכה, צריך לעודד אנשים למחזר"
"ישראל רחוקה מאוד ממדינות ה-OECD בכל נושא המחזור", אומר סמנכ"ל המשרד להגנת הסביבה גיא סמט ל-ynet
"כמות המחזור בישראל מאד נמוכה, צריך לעודד אנשים למחזר", אומר סמנכ"ל המשרד להגנת הסביבה גיא סמט בראיון לאולפן ynet. הרקע לדבריו הינו פרסומים לפיהם אין טעם למחזר בישראל בשל בעיות תשתית. "יש היררכיה של טיפול בפסולת. קודם כל למנוע במקום - כמו חוק השקיות. אחרי זה - מחזור. ואחריי זה, אחריי שמחזרת צריך לעשות השבת אנרגיה. אנחנו צריכים להפוך את הפירמידה שקיימת בארץ למצב שבו הטמנה היא מינימום".
לדבריו, "המשימה שלנו כמדינה הוא שליד כל פח ירוק יהיה מוצב גם פח כתום - מחזורית. הרשויות המקומיות צריכות ליישם את חוק האריזות, לשים פחי מחזור, ולדאוג שליד כל פח רגיל יהיה גם פח מחזור. כפינו על תאגיד המחזור שיגדיל את פריסת הפחים הכתומים מ-800 אלף בתי אב כיום ל-1.8 מיליון בתי אבי תוך כ-3.5 שנים. אלה רוב בתי האב בישראל. כיום המצב בישראל גרוע, אנחנו מתנהלים כמו אחרוני המדינות ב-OECD".
דווקא בנושא מחזור השקיות, הבקבוקים והנייר המצב דווקא סביר, אומר סמט. מצד שני, הוא מגדיר את המצב בישראל מביש. "צריך לבנות את כל פירמידת המחזור מההתחלה, צריך להקים מתקנים להשבת אנרגיה. למשרד יש את התקציב להשקיע בנושא הזה, המתקן בראשון לציון הוא רק ההתחלה. לא צריך לפחד מהנושא".