שתף קטע נבחר
 

המטרה: חלליות אמריקניות בירח ב-2018

אם לא נאס"א, אז המגזר הפרטי: חברת Moon Express מפלורידה צפויה לשלוח גשושית מטעמה כדי לערוך ניסויים על הירח והיא לא לבד. היעד: כבר בשנה הבאה

אחרי הפוגה של 45 שנה, ייתכן שמשימות חלל לירח יעשו בקרוב קאמבק. הגביע הקדוש של משימות החלל האמריקניות הוא עדיין הניסיון להנחית אסטרונאוטים על מאדים ב-20 השנים הקרובות, אך בסוכנות החלל האמריקנית (נאס"א) משאילים לאחרונה על המיומנות הטכנית לחברות תעופה וחלל שונות בניסיונותיהן להגיע לירח.

 

באתר USA Today דווח כי אולי אף כבר בשנה הבאה, חברת Moon Express מפלורידה צפויה לשלוח גשושית מטעמה כדי לערוך ניסויים על הירח, מהלך ראשון מבין כמה יוזמות נוספות לבסס מחדש נוכחות אמריקנית על הירח. גם חברת Astrobotic Technology מתכננת לשלוח גשושית לירח ב-2019 שתאפשר לחברות, ממשלות ואוניברסיטאות גישה רובוטית לירח. חברת Blue Origin מפתחת רכב נחיתה משלה, ו- United Launch Allianceו-SpaceX כבר אותתו שגם להן יש שאיפות להפעיל מסלול טיסה לירח.

 

הכל על הירח ב"מדע בין כוכבים"    (יוצר: אסף קוזין, קרינות: שירי הדר, עריכה: שי שבתאי)

הכל על הירח ב"מדע בין כוכבים"    (יוצר: אסף קוזין, קרינות: שירי הדר, עריכה: שי שבתאי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"הגיע הזמן שאמריקה תחזור לירח – והפעם כדי להישאר", הכריז ברטון אלכסנדר, מנהל פיתוח עסקי ואסטרטגיה ב-Blue Origin לחברי קונגרס אמריקנים בשבוע שעבר. "לאפשר פעילויות של נאס"א ושל חברות אמריקניות מסחריות על הירח זה צעד מרכזי בדרך לחקר ארוך-טווח של מערכת השמש".

 

משימות לירח לא היו בראש סדר העדיפויות של ממשלו של ברק אובמה, שהעדיף להתמקד בניסיונות להגיע למאדים. הנשיא אובמה אפילו הכעיס כמה רפובליקנים בקונגרס כשביטל את התוכנית "קונסטליישן" שקידם קודמו, הנשיא ג'ורג' בוש, שהייתה אמורה להחזיר אסטרונאוטים לירח.

 

יש לציין כי בשלב זה, אף אחת מבין היוזמות המסחריות לירח לא מתכוונת לשלוח לירח בני אדם, פרט לרצון של SpaceX לשלוח שני בני אדם למסע סביב הירח. אך ההתפתחות המהירה של תעשיית התעופה והחלל בעשור האחרון והנכונות של נאס"א לחלוק את המידע והטכנולוגיה שלה הפכו את הירח ליעד אטרקטיבי שוב. הסיבות לכך הן למשל שהירח הוא מקום קרוב מספיק בחלל כדי שיהיה קרקע פורייה לפיתוח טכנולוגיות חדשות בחלל, וששיבה לירח היא מעין "תביעה אסטרטגית" של השטח ושליחת מסר לרוסיה וסין.

 

אך הירח גם צד את עיניהן של חברות מסחריות על רקע המינרלים או המים שניתן לכאורה לשאוב משם - חומרים שאולי אפשר גם לתרגם לכדי דלק עבור משימות עומק בחלל. "מים הם הנפט של החלל", הסביר בדיון בקונגרס בשבוע שעבר ג'ורג' סאוורס, המדען הראשי לשעבר של חברת United Launch Alliance. "עלינו להתייחס לקטבים של הירח בתור המפרץ הפרסי הבא".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
עד 2018 חלליות מארה"ב בירח
צילום: AP
מומלצים