שתף קטע נבחר
 

מדריך: 7 טיפים לסטודנט המתחיל

אחרי החגים תיפתח שנת הלימודים האקדמית וכדי שתתכוננו כבר מעכשיו - קבלו שבעה טיפים שיעזרו לכם במהלך הלימודים. בהצלחה!

פתיחת שנת הלימודים (במיוחד לסטודנטים בשנה א') יכולה להיות מאוד מלחיצה. בטור זה מוצעים לכם שבעה טיפים מועילים שיעזרו לכם לעבור את שנת הלימודים במוסדות להשכלה גבוהה בצורה הטובה ביותר.

 

1. ניהול זמנים נכון

לכל סטודנט יש משימות שבהן הוא צריך לעמוד, שאינן בהכרח קשורות למטלות האקדמיות שלו: עבודה, משפחה, חברים וכדומה.

 

לכן, חשוב לנהל יומן מסודר, לתזמן את המשימות ולהיערך אליהן מראש.

 

2. אל תחכו לרגע האחרון

תופעה שכיחה בקרב סטודנטים היא "להשאיר את הכול לסוף" - לא ללמוד באופן שוטף במהלך הסמסטר, להעתיק תרגילי בית שבועיים (עבירה חמורה בפני עצמה) ו"לא להיות בעניינים במהלך הסמסטר". מחקרים מראים שסטודנטים "שמשאירים את הכול לסוף" הינם בעלי ביצועים פחותים מאלו שהשקיעו במהלך הסמסטר. במרבית הקורסים האקדמיים על הסטודנט "לעכל" את החומר הנלמד ולספוג אותו במהלך תקופת הסמסטר. לימוד של 3-4 ימים לפני הבחינה לא מוביל לתוצאות הרצויות.

 

3. קבעו מהן שעות השיא שלכם

לכל סטודנט ישנן שעות שבהן הוא ממקסם את יכולותיו ומכאן את משימותיו. יש לנסות ללמוד בשעות אלו.

 

4. בנו קבוצת למידה

חווית הלימודים יכולה להיות תובענית ואינטנסיבית מאוד. בניית קבוצת למידה המורכבת מסטודנטים הלומדים במסלול שלכם עשויה לשפר את החוויה, הן מבחינה אקדמית והן מבחינה חברתית וכן לשפר משמעותית את הביצועים שלכם.

 

דני באומן (צילום: יח"צ)
דני באומן(צילום: יח"צ)

 

5. פתרו בחינות כבר לקראת סוף הסמסטר

המגמה במוסדות להשכלה גבוהה בשנים האחרונות היא לקצר את תקופת הבחינות ולהאריך את החופשה שבין הסמסטרים, מה שגורם למועדי הבחינות להיות צפופים מאוד (בחינה כל יומיים או שלושה).

 

לכן, במהלך תקופת הבחינות אין זמן והלחץ רק גדל. השיגו בחינות עבר והתחילו לפתור בחינות כחודש לפני תום הסמסטר: פתרו כמובן את נושאי הלימוד שכבר נלמדו בכיתה. כך תוכלו להבין מה צפוי לכם ולהיערך בהתאם.

 

6. פתרו 6-7 בחינות פעמיים - בעיקר במקצועות כמותיים

חלק גדול מהשאלות חוזרות על עצמן בצורה כזו או אחרת ולכן פתרון של 6-7 בחינות יהווה תרגול ממצה ומקיף של החומר. הפעם השנייה תורמת מאד!!! בפעם השנייה החומר ישקע וההבנה שלו תהיה הרבה יותר טובה ועמוקה. היעזרו בפתרונות קיימים (של המרצה) ולימדו מטעויות! חלק מתהליך הלימוד הוא לטעות וללמוד מהטעויות.

7.לא להרים ידיים

המעבר מלימודים תיכוניים ללימודים אקדמיים הוא מעבר חד מאוד. לעיתים קיים פער גדול בין הנלמד בכיתה על-ידי המרצים לבין הנדרש בשיעורי הבית ובמבחן. אל תרימו ידיים! לא הצלחתם תרגיל - התבוננו בפתרון המלא ופתרו אותו שוב... רק פתרון חוזר של תרגיל בו טעיתם יביא להפנמה והבנה של התרגיל.

 

בהצלחה בתקופת הלימודים!

 

 דני באומן הינו המייסד של אתר www.baumann.co.il  להכנת סטודנטים לבחינות סוף הסמסטר במקצועות הכלכלה, הסטטיסטיקה, המימון ועוד.


פורסם לראשונה 21/09/2017 08:53

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים