מדענים בודקים: האם פילוסוף מפורסם היה אוטיסט
ג'רמי בנת'ם, שמת ב-1832, היה פילוסוף מוביל בסוף המאה ה-18 ובתחילה המאה ה-19, ועסק בין היתר ברפורמות חברתיות, משפטיות וכלכליות. כעת יילקחו דגימות מראשו שנשמר כדי לבדוק אם היה על הרצף האוטיסטי
ראשו הכרות והמשוחזר של הפילוסוף האנגלי הנודע ג'רמי בנת'ם יוצג בקרוב לראווה בקולג' האוניברסיטאי של לונדון (UCL), בזמן שמדענים מנסים להבין אם ייתכן שאיש הרוח והמשפטן, שבין היתר היה ידוע כאדם אקצנטרי וכבר בצעירותו הוגדר "ילד פלא", היה אוטיסט.
בנת'ם, שמת ב-1832, היה פילוסוף מוביל בסוף המאה ה-18 ובתחילה המאה ה-19, ועסק בין היתר ברפורמות חברתיות, משפטיות וכלכליות. הוא הגה את פילוסופיית התועלתנות ו"עיקרון האושר הגדול ביותר", שלפיהן ההבחנה בין ״נכון״ ל״לא נכון״ נעשית לפי מה שיסב הכי הרבה אושר לכמה שיותר אנשים, וזה צריך להיות הקו המנחה בחברה.
בנת'ם היה אתיאיסט, והאמין שתורת הכנסייה באותה התקופה הייתה "שטויות על קביים". כתוצאה מכך הוא התנגד לקבורה הנוצרית המסורתית, וביקש לשמר את גופתו. "התערוכה מציבה את ראשו של בנת'ם בהקשר של המחקר והאמונות שלו, ותוך התייחסות לרעיונות המובילים של אותה תקופה למוות ולגופות", נמסר מ-UCL בהודעה רשמית.
גופתו של הפילוסוף נמצאת בתצוגה פומבית במוסד האקדמי שנים ארוכות, אך בשל שגיאה במהלך החניטה - ראשו עבר תהליך שמקנה לו מראה מבהיל למדי שהוחלט בעבר כי הוא מפחיד מדי מכדי להיות מוצג לציבור. הראש נבדק פעם בשנה עבור אחזקה, שכוללת בדיקה שהעור והשיער עדיין במקומם, כך לפי ה"טלגרף".
אך עכשיו הוחלט בכל זאת להציג גם את הראש, וגם כי יתאפשר למדענים לקחת דגימות דנ"א של הפילוסוף הנודע כדי לבדוק אם היה על הרצף האוטיסטי. לפי האוניברסיטה, הצבת ראשו בתצוגה תאפשר למדענים ללמוד את האמת על אודות מצבו הנפשי, שכן לאספרגר ולאוטיזם ישנם גם מרכיבים גנטיים.
"למידת דנ"א עתיק זה כמו להתבונן בדפים גרוסים של ספר, כל כך הרבה מידע חסר", הסבירו במוסד האקדמי. "אנחנו יודעים כי 99% מדנ"א שנלקח הגיע מבקטריה בפה שלו, אז ייתכן שיהיה מסובך להגיע למסקנה אחת מוצקה. אנחנו רוצים לחקור מה הביא את בנת'ם לתרום את גופו, אבל גם לעסוק באתגרים של הצגת חומרים כאלה בתצוגה".