שתף קטע נבחר
 

טכנולוגיית סריקה חדשה חושפת את סודות המומיות

ברשת BBC דווח כי אחד הניסויים המוצלחים הראשונים של הטכניקה נעשו על ארון מומיה שנשמר במוזיאון בקנט. החוקרים הצליחו לגלות כיתוב שלא היה גלוי בעין בלתי מזוינת, שבו נכתב שם שהיה נפוץ באותה התקופה

חוקרים בלונדון פיתחו טכניקת סריקה חדשנית שמאפשרת לראות מה כתוב על הפפירוס שאיתו מכוסות מומיות. מדובר בעצם במעין ארונות מעוטרים שאליהם הוכנסו המומיות העטופות של המתים לפני שנקברו. ברשת BBC דווח כי הארונות הללו עשויים שאריות פפירוס משומשים, שלפני כן נוצלו על ידי המצרים הקדמונים לרשימות קניות והחזרי מס.

 

טכנולוגיית הסריקה החדשה מאפשרת להיסטוריונים ללמוד קצת יותר על החיים היומיומיים של מצרים העתיקה. ההירוגליפים שנמצאו על קירות הפרעונים מראים את האופן שבו האליטה רצתה להצטייר - מעין טכניקות של תעמולה באותה התקופה, אם תרצו.

 

הטריילר לסרט הדוקומנטרי: סוד הפירמידה

הטריילר לסרט הדוקומנטרי: סוד הפירמידה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לפי פרופסור אדם גיבסון מהקולג' האוניברסיטאי של לונדון, שהוביל את המחקר החדש, הטכניקה החדשה שפיתחו מאפשרת לחוקרי מצרים העתיקה גישה לסיפור האמיתי של התקופה. "מכיוון שפסולת הפפירוס נוצלה ליצירת חפצי יוקרה, היא בעצם נשמרה במשך 2,000 שנה", הסביר. "וכך, זו בעצם הספרייה הטובה ביותר שיש לנו של מידע על היומיום, כי אחרת הפפירוס היה פשוט נזרק".

 

חלקי הפפירוס שאותם בוחנים כעת החוקרים הם בני יותר מ-2,000 שנה. הכיתוב עליהם לרוב מסתתר מאחורי הדבק שמחזיק את כיסויה של המומיה. אך החוקרים יכולים לראות מה נמצא מתחת על ידי סריקה בעזרת סוגים שונים של אור שגורמים לדיו להפוך לזוהר.

 

ברשת BBC דווח כי אחד הניסויים המוצלחים הראשונים של הטכניקה נעשו על ארון מומיה שנשמר במוזיאון בקנט. החוקרים הצליחו לגלות כיתוב שלא היה גלוי בעין בלתי מזוינת, שבו נכתב שם שהיה נפוץ באותה התקופה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
חוקרים ליד מומיה במצרים, בחודש שעבר
צילום: EPA
מומלצים