שתף קטע נבחר
 

אותרה נושאת המטוסים "שהצילה את אוסטרליה"

אחרי 76 שנה במצולות: נמצאה לקסינגטון, שהוטבעה עם 35 מטוסיה במכוון על ידי האמריקנים, כדי שלא תיפול לידי היפנים

 

אחרי 76 שנה: נושאת המטוסים אותרה

אחרי 76 שנה: נושאת המטוסים אותרה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הספינה שעצרה את ההתקדמות היפנית לעבר אוסטרליה התגלתה אחרי 76 שנה במצולות: נושאת המטוסים האמריקנית לקסינגטון, שהוטבעה במהלך קרב ים האלמוגים במלחמת העולם השנייה, נמצאה באוקיינוס השקט, 3,000 מטר מתחת לפני הים. צפו בסרטון שבו נראים שרידי נושאת המטוסים, לאחר איתורם.

 

מייסד מיקרוסופט, המיליארדר פול אלן, מימן את המשלחת שחשפה את שרידי הספינה. נושאת המטוסים הוטבעה ב-8 במאי 1942, במהלך הקרב בין היפנים לאמריקנים באוקיינוס השקט.

הוטבעה על ידי משחתת אמריקנית כדי שלא תיפול לידי היפנים. לקסינגטון במעמקי הים (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הוטבעה על ידי משחתת אמריקנית כדי שלא תיפול לידי היפנים. לקסינגטון במעמקי הים(צילום: EPA)

216 מתוך 2,735 אנשי הצוות נהרגו בקרב (צילום: EPA) (צילום: EPA)
216 מתוך 2,735 אנשי הצוות נהרגו בקרב(צילום: EPA)

שרידי הספינה נמצאו במרחק 800 ק"מ מהחוף האוסטרלי. זו הייתה נושאת המטוסים הראשונה שהוטבעה במלחמת העולם השנייה. "המטרה שלנו הייתה לתת כבוד ללקסינגטון ולגברים האמיצים ששירתו עליה", אמר אלן לתקשורת האוסטרלית.

 

הספינה כונתה "ליידי לקס". היא ניזוקה בקרב מול היפנים והוטבעה במכוון על ידי האמריקנים, כדי שלא תיפול לידי האויב. 216 מתוך 2,735 אנשי הצוות נהרגו וכל 35 המטוסים שהיו על סיפונה טבעו יחד איתה.

 

לנושאת המטוסים האמריקנית פלפס, שהשתתפה אף היא בקרב, ניתנה הוראה להטביע את לקסינגטון אחרי שזו ניזוקה, במטרה למנוע מהיפנים להשתלט עליה. פלפס שיגרה חמישה טילי טורפדו, ולקסינגטון טבעה. אלן אמר כי כאמריקנים, משלחת המחקר חייבת הרבה לאלו ששירתו והקריבו את חייהם - ומציאת הספינה היא חלק קטן מהכרת התודה הנדרשת.

 

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

הלחימה בים האלמוגים - אזור באוקיינוס השקט המשתרע בין אוסטרליה, גינאה החדשה ואיי שלמה - התקיימה בין ה-4 ל-8 במאי 1942 והייתה לקרב הימי הראשון שבו נושאות מטוסים נלחמו זו בזו.  

 

היפנים אמנו רשמו ניצחון טקטי בקרב זה, אבל הניצחון האסטרטגי היה שייך לאמריקנים. קרב ים האלמוגים עצר את התקדמות היפנים לפורט מורסבי שבגינאה החדשה והנזק שנגרם לנושאות המטוסים שלהן מנע מהן להשתתף בהמשך בקרב מידוויי, אחד המכריעים בלחימה באוקיינוס השקט.  

 

היסטוריונים רבים מגדירים את קרב ים האלמוגים כקרב "שהציל את אוסטרליה", אף שרבים אחרים סבורים כי ליפן לא הייתה שום כוונה לפלוש לאוסטרליה. במהלך חמשת ימי הלחימה נהרגו 966 לוחמים.   

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
נושאת המטוסים שאותרה באוקיינוס השקט
צילום: EPA
מומלצים