הסכם מיקרוסקופי לבר-אילן, לימודי עבודה בעברית
אוניברסיטת בר אילן חתמה על הסכם שיתוף פעולה ומחקר עם חברת המיקרוסקופיה לייקה מיקרוסיסטמס, באוניברסיטה העברית נפתח חוג ללימודי עבודה ואילו במכללת כנרת יופעל בפסח חדר בריחה
הסכם בין אוניברסיטת בר-אילן ל"לייקה מיקרוסיסטמס"
אוניברסיטת בר אילן חתמה על הסכם שיתוף פעולה ומחקר עם חברת המיקרוסקופיה לייקה מיקרוסיסטמס (Leica Microsystems GmbH) מדובר בהסכם שיתוף פעולה הראשון מסוגו של חברת לייקה בישראל. בהסכם שנחתם סוכם שחברת לייקה תעניק תמיכה מתקדמת וכן הדגמה וחשיפה למוצרים הנמצאים עדיין בפיתוח במרכזי החברה. בתמורה אוניברסיטת בר אילן תעמיד לרשות נציגי החברה את מרכז המיקרוסקופיה המתקדם של הפקולטה למדעי החיים ע"ש מינה ואבררד גודמן.
בטקס החתימה השתתפו: פרופ' שולמית מיכאלי סגנית הנשיא למחקר ופיתוח באונ' בר-אילן, פרופ' דורון גינזברג דיקן הפקולטה למדעי החיים, פרופ' אהוד בנין ראש המגמה לפיזיולוגיה וביולוגיה התפתחותית בפקולטה למדעי החיים בבר- אילן והאמון על פיתוח של תשתיות המחקר בפקולטה, ד"ר איתי לזר וד"ר אבי גייקוב מהפקולטה למדעי החיים בבר- אילן, ד"ר ונסה לורקין דירקטור מכירות באירופה ונציגת חברת לייקה ,גדעון דובר מנכ"ל חברת דובר ועוד.
לימודי עבודה בעברית
עולם העבודה משתנה במהירות לנגד עינינו וחלק ממסלולי הקריירה שהורינו הכירו נעלמו כליל מהעולם. לא עוד מעסיק אחד לאורך שנים ארוכות, לא רק עבודה במדינה אחת. מדי יום נפתחות בפנינו יותר ויותר אפשרויות לביצוע העבודה - במרחק מוגדר מהבית או דרך רשתות חברתיות ופלטפורמות אינטרנטיות ייחודיות.
בתוכנית ללימודי עבודה לתואר ראשון באוניברסיטה העברית, שההרשמה אליה נפתחת לראשונה בימים אלו, ילמדו הסטודנטים על השינויים הגדולים שמתרחשים לנגד עינינו בשוקי העבודה ואיך הם ישפיעו עלינו ועל סביבתנו הקרובה. כמו כן, הלומדים בתוכנית זו יוכלו להעשיר את ידיעותיהם בתחום משאבי אנוש, יישוב סכסוכים וגישור, ניהול עובדים, התנהגות ארגונית, ודיני עבודה.
נושאי הלימוד העיקריים: כלכלה, משפטים, פסיכולוגיה וסוציולוגיה - כשכולם ייבחנו לפי מידת השפעתם על עולם העבודה. באוניברסיטה העברית אמרו כי לימודי עבודה היא תוכנית המוגבלת ל-25 סטודנטים בשנה.
חדר בריחה במכללת כנרת
בחול המועד פסח ייפתח "מרחב בריחה משפחתי" במתחם הרכבת ההיסטורי של צמח, הממוקם בקמפוס המכללה האקדמית כנרת ויופעל בין היתר על ידי סטודנטים מהמכללה. במכללה אמרו כי בעבר היתה זו תחנת הרכבת החשובה מבין תחנות רכבת העמק, אשר חיברה בין דמשק לבין חופי הים התיכון. התחנה שופצה ושוחזרה והפכה לאתר ייחודי בנוף ההיסטורי תיירותי של צפון הארץ וסובב כנרת.
השנה תציין רכבת העמק ההיסטורית 100 שנים להיווסדה, והמכללה האקדמית כנרת חוגגת את המאורע באמצעות פעילות ייחודית לכל המשפחה, שמוציאה את טרנד "חדרי הבריחה" אל הטבע, ומעניקה למשתתפים חוויה חינוכית, היסטורית וכיפית. שלושה גופים חברו להפקת מיזם ייחודי זה: המכללה האקדמית כנרת, חברת פלונטר וחברת רונדוGO.
במסגרת הפעילות, יפתרו המשתתפים כתב חידה, המשלב דמות ליווי online מסתורית ואוצר אבוד החבוי במקום, תוך הפעלת אמצעים טכנולוגיים ומדיה מתקדמים: טלפונים סלולריים של המשתתפים, טאבלטים וקרני לייזר. בנוסף למרחב הבריחה, ניתן להגיע לסיור מודרך במתחם תחנת הרכבת ולהשתתף בפעילות אתגר מחשבתית במתחם משחקי החשיבה. הכניסה בתשלום.