שתף קטע נבחר
 

מחקר: רובנו לא יודעים לזהות איך כותבים g בספרים

האות g קטנה נכתבת בשתי גרסאות - אך רוב הנבדקים במחקר של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס לא הצליחו לזהות את הגירסה המופיעה בספרים ובעיתונים

 


האות G (צילום: מתוך המחקר)
אתם מזהים?(צילום: מתוך המחקר)

 

חוקרים בארצות-הברית מצאו כי רוב האנשים לא יודעים לזהות G קטנה, למרות שהם רואים אותה מדי יום בחומרים מודפסים כמו עיתונים, ספרים וגם לפעמים ברשת האינטרנט.

 

החוקרים, מאוניברסיטת ג'ונס הופקינס במרילנד, מצאו במחקר כי רוב הנבדקים, בהם דוברי אנגלית שפת אם, לא הצליחו לזהות את האות בגירסה שבספרים, למרות שהם רואים אותה מדי יום, מבין ארבע אפשרויות שהוצגו להם. למעשה, רוב הנבדקים במחקר לא ידעו שיש שתי צורות לכתיבת האות – האחת: looptail – שהחלק התחתון שלה מתהדר בלולאה, והשנייה opentail, שאותה רובנו יותר מכירים ויודעים לזהות, שלה תחתית פתוחה.

 

התשובה לשאלה - בסרטון למטה

 

"אנחנו סבורים כי אם היינו מסתכלים על דבר מה מספיק זמן, במיוחד אם אנחנו צריכים לשים לב לצורתו - כמו שאנחנו עושים בזמן הקריאה - אז היינו יודעים איך הוא נראה, אבל התוצאות של המחקר מראות שזה לא תמיד קורה", אמר פרופ' מייקל מק'קלוסקי, שעמד בראש צוות החוקרים.

 

סרטון על המחקר

סרטון על המחקר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

החוקרים סבורים כי אנחנו לא יודעים לזהות את האות G בגרסת looptail כיוון שלא לומדים כיצד לכתוב את האות בצורה זו בבתי הספר. "בבתי הספר לומדים את הצורה של רוב האותיות, אבל את G בגרסת looptail אנחנו לא לומדים אף פעם כיצד לכתוב. לכן אנחנו לא יודעים גם לזהות את הצורה הזו", הסביר פרופ' מק'קלוסקי.

 

עוד אמרו החוקרים כי בזמן שאנחנו רגילים לכתוב את האות G g בצורות אלו, בחומרים מודפסים בדרך כלל מופיעה הגרסה השנייה של האות, שבה משתמשים גם בפונטים במחשב בגרסאות Times New Roman ו- Calibri.

 

"זו צורה של האות שאנחנו רואים כל הזמן", אמרה החוקרת גלי אלנבלום, שהייתה שותפה למחקר. "אבל למרות זאת הרבה מאוד אנשים לא יודעים שהצורה הזו קיימת".

 

להודעה של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס על המחקר

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתוך המחקר
אז איך כותבים g?
צילום: מתוך המחקר
מומלצים