שתף קטע נבחר
 

חליפה להגנה מפני קרינה שפותחה בישראל תשוגר לירח

על-פי התכנון כבר בשנה הבאה ינסו האסטרונאוטים בתחנת החלל הבינלאומית את החליפה ולאחר מכן היא תשוגר למסלול סביב הירח. לאחר שתיבדק יעילותה של החליפה בחלל, היא עשויה להיות חלק ממסעות עתידיים למאדים ולחלל העמוק

כחול-לבן בדרך לחלל: חליפה ייחודית להגנה על אסטרונאוטים מפני קרינת חלל שפותחה על ידי חברת Stemrad מישראל, תשוגר בשנה הבאה לחלל כחלק מהניסויים וההכנות למסע למאדים כשהיא נושאת דגל ישראל. בהמשך היא תשוגר לניסוי במסלול מסביב לירח.

 

צילום: צילום: באדיבות משרד המדע והטכנולוגיה

צילום: צילום: באדיבות משרד המדע והטכנולוגיה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע תחתום היום (ג') על הסכם עם נאס"א לשיגור החליפה בטיסת הניסוי לחלל העמוק כחלק מבדיקת היתכנות למסע למאדים. ההסכם ייחתם על ידי מנהל סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע אבי בלסברגר וראש נאס"א רוברט לייטפוט בקולורדו.

 

במסגרת ההסכם יספקו הגרמנים "מטרושקה", בובת דֵמי המכילה אלפי גלאי קרינה, שתשוגר בטיסת הניסוי הראשונה של החללית "אוריון" שנבנית כיום בנאס"א אל מסביב לירח. המטרושקה תהיה לבושה בחליפה שפיתחה החברה הישראלית, לצד "מטרושקה" ללא חליפה לצורך השוואה. כחודש לאחר מכן, כשהחללית תחזור לכדור הארץ, יוכל הצוות לבחון את רמת הקרינה שנספגה בה ואת יעילותה בהשוואה לבובה השנייה, ולבצע התאמות בחליפה כנדרש.

 

חליפת החלל נגד קרינה שפותחה בישראל (צילום: סטמראד)
(צילום: סטמראד)

 

נוסף לכך, עוד קודם צפויה החליפה, הנושאת גם את דגל ישראל, להיות משוגרת במחצית השנייה של 2019 לתחנת החלל הבין-לאומית כחלק ממטען האספקה של נאס"א לתחנה, שם ילבשו אותה האסטרונאוטים. האסטרונאוטים יתנהלו עימה לפרקי זמן בחיי היום יום ואף יישנו עימה כדי לבדוק את נוחיותה ואת התאמתה לביצוע פעולות שונות.

 

בכך, מקווים בחברה, לא תם מסעה של החליפה ברחבי היקום. הטיסה מסביב לירח נחשבת הכנה קריטית לקראת הטיסות הבאות של אוריון שיהיו מאוישות. השאיפה היא כי החליפה תיכלל במסע המאויש Exploration Mission 2 המתוכנן לשנת 2023 וכן במסע עתידי למאדים.

חליפת החלל נגד קרינה שפותחה בישראל (צילום: סטמראד)
(צילום: סטמראד)

 

החליפה, "אסטרו-ראד", פותחה על ידי החברה הישראלית StemRad אותה ייסד ד"ר אורן מילשטיין והיא מבוססת על עקרון ההגנה הסלקטיבית של מח העצם ושל הריאות, החזה, הקיבה, המעי הגס והשחלות - איברים הרגישים במיוחד להיווצרות סרטן עקב חשיפה לקרינה. החליפה, שהותאמה בשלב הראשון לנשים, עשויה מחומרים עתירי מימן והיא מולבשת על פלג הגוף העליון בדומה לווסט.

 

במשרד המדע הסבירו כי כיוון שנשים רגישות במיוחד לקרינה, הותאמה החליפה בשלב הראשון לנשים. החליפה פותחה בעקבות ההצלחה של המוצר הראשון של החברה - חגורה מיוחדת המגנה על המח עצם באגן הירכיים שנפוצה מאוד בקרב "מגיבים ראשונים" בעולם. StemRad משתפת פעולה עם לוקהיד מרטין כדי להתאים את הטכנולוגיה של החליפה לשימוש בחלל.

 

שר המדע והטכנולוגיה, אופיר אקוניס, אמר: "היזמים הישראלים ידועים בכל העולם בחדשנות שלהם ובחשיבה מחוץ לקופסה. אנחנו גאים לסלול את הדרך ליזמים ולאפשר להם לשלב טכנולוגיה ישראלית ראשונה מסוגה באחד הניסויים המרתקים ביותר בשנים האחרונות. זוהי מתנה נפלאה לאירועי חגיגות ה-70 של מדינת ישראל".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סטמראד
עם דגל ישראל. החליפה הישראלית
צילום: סטמראד
מומלצים