אסטרואיד שהתגלה רק בשבת חלף סמוך לכדור הארץ
גודלו של האסטרואיד, שזכה לכינוי 2018 GE3, הוא בין 48 ל-110 מטרים והוא חלף במרחק של כ-192 אלף קילומטרים מכדור הארץ. גודלו פי שלושה מהמטאוריט המפורסם שהתפוצץ ברוסיה לפני חמש שנים
אפשר לנשום (שוב) לרווחה: אסטרואיד בגודל בינוני חלף לו על פני כדור הארץ בימים האחרונים רק כמה שעות לאחר שאותר על ידי מדענים. הוא נצפה תחילה במצפה הכוכבים "קטלינה" שבאריזונה ביום שבת, וכבר כמה שעות לאחר מכן, ביום למחרת, עבר אותנו ממרחק 192 אלף קילומטר - בערך חצי המרחק בינינו לבין הירח.
בסוכנות החלל האמריקנית (נאס"א) דיווחו כי כשלוש שעות אחרי הגיחה הקרובה אלינו, האסטרואיד, שזכה לכינוי 2018 GE3, חלף גם על פני הירח ממרחק אפילו קרוב יותר. את הטיסה שלו ברחבי השכונה הגלקטית שלנו הוא עשה במהירות של 106 אלף קמ"ש.
באתר EarthSky דווח כי קוטרו המשוער של האסטרואיד הוא בין 48 מטרים ל-110 מטרים - כלומר פי שלושה עד שישה גדול יותר מהמטאוריט המפורסם שהתפוצץ בשמי צ'ליאבינסק, עיר בדרום הרי אורל ברוסיה, בפברואר 2013. במקרה הזה נאלצו כ-1,500 בני אדם לקבל טיפול רפואי, מרביתם בעקבות רסיסי זכוכית שהתעופפו בתקרית.
באתרים מדעיים מסבירים כי אם האסטרואיד היה נכנס לאטמוספרה שלנו, מרבית חלקיו היו מתפוררים בשל החיכוך עם האוויר. עם זאת, חלקים אחרים של אסטרואיד בגודל כזה יכולים עדיין למצוא את דרכם עד לפני השטח של כדור הארץ ואפילו לייצר לא מעט נזק.
אבל באתר Science Alert ניסו להרגיע עם המשפט הבא: "אסטרואידים נכנסים לאטמוספרה של כדור הארץ מבלתי שיבחינו בהם על בסיס כמעט קבוע". ואכן, האטמוספרה שלנו באמת עושה עבודה לא רעה עם לשמור עלינו. ב-2014 למשל הודיעו מדענים כי מאז שנת 2000 היו לא פחות מ-26 "פגיעות" אסטרואידים, אך מרביתם אכן התפוצצו באטמוספרה או אפילו מעל האוקיינוס - ולכן לא נגרם כל נזק.
אז אמנם לא הייתה כל סכנה אמיתית או ממשית מהאסטרואיד שביקר אותנו ביום ראשון האחרון, אבל בהחלט ייתכן מצב שבו מקרה דומה לזה שהתרחש ברוסיה לפני חמש שנים יחזור על עצמו. אסטרונומים ברחבי בעולם ממשיכים לפתח תוכניות לאיתור אסטרואידים ועושים זאת בהצלחה רבה למדי, אך כפי שגם נכתב באתר Space.com - פה ושם יש הפתעות (נקווה שלא גדולות מדי).