10 מיליון שקל קנס בשל זיהום הים באבקת תירס
המשרד להגנת הסביבה הטיל את העיצום הכספי על נמל אשדוד, לאחר שהים זוהם באבקה ביולי 2017. במשרד אמרו: "אנחנו פועלים על פי העיקרון של המזהם משלם"
המשרד להגנת הסביבה הטיל היום (ג') על נמל אשדוד עיצום כספי לפי חוק מניעת זיהום ים ממקורות יבשתיים, בגובה 10,649,240 מיליון שקל. העיצום הוטל בעקבות זיהום ים בשברי ובאבקת תירס בעת פריקת מטען ביולי 2017. סכום זה יופקד לקרן למניעת זיהום ים בתוך 60 יום. חברת נמל אשדוד ביקשה להפחית סכום זה, שלגביו נשלחה אליה כוונה להטיל עיצום, אך המשרד להגנת הסביבה דחה את את הבקשה.
בתחילת יולי 2017, בשתי הזדמנויות שונות, גילו מפקחי היחידה הארצית להגנת הסביבה הימית כי הים זוהם על-ידי הטלת מטען שברי ואבקת תירס לים במסגרת פריקת המטען על ידי מנופאי, שעבד בניגוד לנוהלי פריקה וטעינה של החברה ובניגוד לתנאי היתר הזרמת השפכים של החברה.
במשרד להגנת הסביבה ציינו כי בנוסף לכך, החברה אף לא דיווחה למשרד בניגוד לקבוע בהיתר ההזרמה לים שקיבלו, וצוותי המשרד בשטח הם אלו שזיהו את אי העמידה בנהלים ואת הזיהום. "אף שנודע לחברה על אודות הזיהום והפרת נוהלי העבודה, המשיכה ההפרה פעם נוספת ביתר שאת, כך שהחברה לא פעלה לצמצום הנזק וביצעה הפרה חוזרת", נמסר במשרד.
הסכום שנקבע על-ידי סמנכ"ל בכיר לאכיפה, יצחק בן-דוד, נגזר ממחזור המכירות השנתי של החברה. "אנחנו פועלים על פי העיקרון של המזהם משלם", אמר בן-דוד, "וכל מי שמפר את החוק צריך לצפות לכך שהמשרד להגנת הסביבה יפעיל מולו אכיפה בכל האמצעים והסמכויות הנתונים לרשותו, שאחד מהם הוא עיצום כספי. כל זאת על מנת לצמצם ולמנוע סיכונים לבריאות הציבור ולסביבה".
תגובת חברת נמל אשדוד: "החברה רואה חשיבות גדולה בפעילות על פי הדין, תוך שמירה מקסימאלית על כל חוקי הגנת הסביבה. החברה אינה מתפשרת במילוי חוקים אלו.
"מאז ההודעה על האירוע פעלה החברה יחד עם המשרד להגנת הסביבה על מנת לחדד את הנהלים מול כל העובדים. הופץ עלון מידע מיוחד לכלל העובדים בכל הנוגע לעבודה בנמל ושמירה על הסביבה. בנוסף, נערכו הדרכות בתחום איכות הסביבה למנופאים ומנהלי העבודה".