שתף קטע נבחר
 

האסטרונאוטית ששברה שיאים בחלל פרשה מנאס"א

בגיל 58 הודיעה ד"ר פגי וויטסון, המחזיקה בשיא השהייה בחלל לאסטרונאוט אמריקני, על פרישה אחרי יותר מ-30 שנה בסוכנות החלל האמריקנית. היא גם הייתה האישה הראשונה שפיקדה על תחנת החלל הבינלאומית ומחזיקה בשיא לנשים בהליכת חלל

 

פגי וויטסון מתאמנת בחלל. ארכיון

פגי וויטסון מתאמנת בחלל. ארכיון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

סופרוומן תולה את חליפת החלל: האסטרונאוטית המנוסה בעולם, ד"ר פגי וויטסון, הודיעה בסוף השבוע על פרישה מסוכנות החלל האמריקנית לאחר למעלה מ-30 שנות שירות בנאס"א. ויטסון, ששבה לכדור הארץ בספטמבר 2017 אחרי 9.5 חודשים בתחנת החלל, שהתה בסך הכול 665 ימים, 22 שעות ו-22 דקות בחלל.

 

במשימה השלישית והאחרונה שלה, שהחלה בנובמבר 2016, וויטסון הפכה לאישה המבוגרת בחלל אי פעם. וויטסון, ביוכימאית בהכשרתה, ביצעה את הליכת החלל העשירית שלה - גם כן שיא לנשים. בנוסף, היא הפכה לאישה הראשונה שמפקדת פעמיים על תחנת חלל - לאחר שהייתה האישה הראשונה שפיקדה על התחנה בשנת 2008.

 

החזרה לכדור הארץ בשנה שעברה (צילום: AP/נאס"א) (צילום: AP/נאס
החזרה לכדור הארץ בשנה שעברה(צילום: AP/נאס"א)

ערכה ניסויים רבים בחלל (צילום: AP) (צילום: AP)
ערכה ניסויים רבים בחלל(צילום: AP)

 

ד"ר וויטסון (58) הגיעה לסוכנות החלל האמריקנית בשנת 1986 כחלק מהפוסט דוקטורט במרכז החלל ג'ונסון ביוסטון. לאחר שכיהנה בכמה תפקידים בכירים בנאס"א, היא נבחרה להיות אסטרונאוטית באפריל 1996. המשימה הראשונה שלה בחלל הייתה ביוני 2002, אז הגיעה לשם במעבורת החלל אנדוור. בדצמבר אותה שנה, לאחר 184 ימים בחלל היא חזרה לכדור הארץ באותה מעבורת חלל.

 

המשימה הבאה שלה הייתה באוקטובר 2007, אז שהתה 192 ימים בחלל וערכה ניסויים מדעיים רבים ועשתה היסטוריה כשהייתה האישה הראשונה שפיקדה על התחנה. המסע האחרון שלה, שהסתיים בשנה שעברה, ארך 289 ימים, זמן רב יותר מהמתוכנן. מושב התפנה בקפסולת סויוז ונאס"א ניצלה זאת כדי להשאיר את וויטסון בחלל שלושה חודשים נוספים. רק אמריקני אחד - סקוט קלי ששהה כמעט שנה שלמה בחלל - היה יותר זמן מחוץ לכדור הארץ במהלך מסע בודד אחד.

מחזיקה בשיא להליכת חלל לנשים (צילום: AP) (צילום: AP)
מחזיקה בשיא להליכת חלל לנשים(צילום: AP)

"עדות לרוח האמריקנית". וויטסון (צילום: AP) (צילום: AP)
"עדות לרוח האמריקנית". וויטסון(צילום: AP)

לקראת הההמראה האחרונה לחלל ב-2916 (צילום: נאס"א) (צילום: נאס
לקראת הההמראה האחרונה לחלל ב-2916(צילום: נאס"א)

 

ראש נאס"א, ג'ים ברידנשטין, אמר: "פגי וויטסון היא עדות לרוח האמריקנית. הנחישות שלה, אופייה ומסירותה למדע, למחקר ולגילוי, הם מקור השראה לנאס"א ולאמריקה. אנחנו חייבים לה חוב גדול עבור השירות שלה והיא תחסר לנו. אנחנו מודים לה על שירותה בסוכנות החלל".

 

"זה היה כבוד גדול מאוד שפגי וויטסון הייתה חלק מצוותי הטיסה של נאס"א", אמר בריאן קלי, מנהל חטיבת הטיסות במרכז החלל ג'ונסון ביוסטון. "היא קבעה את הסטנדרטים הגבוהים ביותר עבור בני אדם בחלל, והיא מהווה מודל חיקוי עבור נשים וגברים באמריקה וברחבי העולם", הוא אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים