הפיתוחים הירוקים מישראל יאירו את מערב אפריקה
חברה ישראל חתמה על מזכר הבנות להקמת פרוייקטים של אנרגיה חלופית חוצת גבולות באזור מערב אפריקה ובעלות משוערת של כמליארד דולר
מאמצי ישראל להגדיל את השפעתה ביבשת אפריקה נושאים פירות: שנה לאחר ביקור ראש הממשלה בנימין נתניהו בכנס ראשי המדינות של ECOWAS (ארגון 15 מדינות מערב אפריקה) בליבריה - נחתם לאחרונה הסכם בין WAPP, איגוד מדינות מערב אפריקה לתכנון והקמת מערך אנרגיה (תחת ECOWAS), לחברה הישראלית GigaWatt Global. שני הצדדים חתמו על מזכר הבנות להקמת פרוייקטים של אנרגיה חלופית חוצת גבולות באזור מערב אפריקה ובעלות משוערת של כמליארד דולר.
מזכר ההבנות מסתמך על הסכם שת"פ בין ישראל לארצות-הברית שבו הסכימו המדינות לפעול יחד לפתרון בעיות האנרגיה באפריקה. החתימה מגיעה למרות מאמצי הליגה הערבית לחסום את חדירתה של ישראל לאפריקה, מאמצים שהתבטאו בין היתר בניסיון לטרפד את השתתפות נתניהו בכנס בליבריה, והתאפשרה לאחר פעילות אינטנסיבית של שגרירות ישראל בניגריה ו-ECOWAS, שקידמה פגישות בין החברה הישראלית לנציבות האנרגיה של הארגון ולשכת הסחר של מערב אפריקה ( ECOWAS) שיזם שגריר ישראל באבוג'ה, גיא פלדמן.
השגריר פלדמן אמר: "החברה תקים פרויקטים של חוות אנרגיה סולרית ואנרגית רוח עם הספק כולל של 800 מגה וואט, תחילה בבורקינה פאסו, סנגל, מאלי, ניגריה, וגמביה. החדשנות הישראלית המשלבת חזון לטווח רחוק יכולה להוביל לשינוי מהותי ביבשת וליצירת תקווה לדורות הבאים".
ליבשת פוטנציאל עצום, 340 מליון בני אדם חיים כיום במערב אפריקה - רובם בניגריה. עם 7 מליון לידות בשנה, ניגריה תמנה לבדה כחצי מיליארד איש בעוד 30 שנה - ותהיה המדינה המדורגת שלישית באוכלוסייה בעולם אחרי הודו וסין.
השגריר פלדמן הוסיף: "החדשנות הישראלית, המשולבת עם חזון לטווח רחוק, יכולה להוביל לשינוי מהותי ביבשת וליצירת תקווה לדורות הבאים ביבשת. כמטאפורה על דברי בן גוריון על ישראל שתיבחן בפיתוח הנגב, העולם ייבחן על פיתוח אפריקה". לדברי פלדמן, על פי החברה הישראלית המיזמים הראשונים ייפרסו בתחילת 2019. "זה יחבר את מערב אפריקה לחשמל. זה לא רק אור, זו תקווה".