שתף קטע נבחר

 

הקרב על האסדה בחוף דור: האם היא מסוכנת?

במשרד האנרגיה מצהירים כי אין סכנה מהאסדה, אך מומחה בתחום מתריע כי האסדה נבחנה על-ידי מודלים שאינם מתאימים לאזור. צפו בראיון באולפן ynet

 

 

הראיון באולפן ynet    (צילום: אסף חן, גיל יוחנן)

הראיון באולפן ynet    (צילום: אסף חן, גיל יוחנן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

האם אסדת הגז, המוקמת בימים אלו מול חוף דור, מסוכנת? אם שואלים את השאלה את משרד האנרגיה התשובה היא שלא נשקפת סכנה וכי מדובר בפתרון ייצור אנרגיה נקייה לישראל, אבל מומחה בתחום מזהיר כי המודלים שנלקחו בחשבון בבדיקת הסיכונים לא מתאימים לאזור שלנו. צפו בדיון באולפן ynet

 

בראיון לאולפן ynet אמר מנכ"ל משרד האנרגיה, אודי אדירי, כי האסדה אמורה להיות חלק ממערכת אספקת אנרגיה ישראלית נקיה. "חוף דור הוא אחד החופים היפים בישראל. אם נבוא אליו בעוד שנתיים נפגוש בדיוק את אותו חוף יפה בשני הבדלים: ההבדל הראשון שאנחנו ננשום בו אוויר נקי הרבה יותר, כי אנחנו התחייבנו שלאחר חיבור מאגר לוויתן וכריש תנין בעוד שנתיים וחצי, אנחנו נסגור את תחנות הכוח המזהמות, ארבע היחידות המזהמות בחדרה, לכן האוויר בחוף יהיה נקי יותר. בנוסף, באופק ניתן יהיה להבחין באסדה, הממוקמת במרחק של כעשרה ק"מ מהחוף, כשהניראות היא נמוכה. מבחינה בריאותית וסביבתית האפקט על החוף הוא אפס".

 

לגבי הטענות של ראשי המחאה נגד הקמת האסדה סמוך לחוף, כי היא עלולה לגרום לזיהום, אמר אדירי: "אני יודע להבטיח שהאסדה הזאת היא הדרך הכי טובה ונקייה להביא אנרגיה למדינת ישראל. אבל האסדה היא לא מפעל טופי. אתן דוגמה, בכל אניה מסחרית גדולה שמגיעה לחופי מדינת ישראל יש מיכל סולר, של 4,000 טון. עכשיו תשאל מה יש באסדה? בשגרה יהיו בה עשרה טון של דלק. המיכל יודע לכל היותר לאחסן 300. אז התשובה היא ברורה, האסדה היא הדרך הנקייה ביותר להביא אנרגיה ודלק למדינת ישראל".

 

מנכ"ל משרד האנרגיה הוסיף: "מה היא תחליף? אניות פחם שמגיעות ק"מ וחצי מהחוף ופורקות פחם. היא תחליף את צינורות הדלק שאניות מתחברות אליהן שלושה ק"מ מהחוף ופורקות עשרות אלפי טון של דלק. אז האסדה תפחית בצורה משמעותית את הנזק לבריאות הציבור, את הנזק לסביבה וגם את הסיכון לאירוע תקלה או אסון סביבתי. ואגב, זו לא רק עמדת משרד האנרגיה, זו עמדת המשרד להגנת הסביבה וכפי שאמרתם, רובם המכריע של הגופים הירוקים גם הם תומכים בהקמת האסדה".

 

עיר האוהלים של פעילי
המחאה נגד הקמת האסדה באזור חוף דור(צילום: שומרי הבית)

 

מנגד, סבור פרופ' אורי דיין, מומחה בתחום פיזור המזהמים באטמוספירה מהאוניברסיטה העברית, כי יש סיכון בהקמת האסדה סמוך לחוף דור. "חבל שנוצר משבר האמון הזה בין התושבים לבין היזם", הוא אמר. "עכשיו לעניין המקצועי, מבחינה סטטוטורית מחוייב בעצם היזם להכין דו"ח סביבה, שבו הוא בעצם נותן את מצב הסביבה בטרם התחלת הפעילות של האסדה וכיצד היא תשפיע על איכות האויר בסביבה במורד הרוח לתושבים שנמצאים באזור הזה וזה כהתניה לקבלת אישור פליטה. עכשיו, הדבר הזה מבוקש על ידי המשרד להגנת הסביבה".

 

פרופ' דיין הוסיף: "בעצם המידע שהגיע היום לא מאפשר לדעת אם האסדה מסוכנת או לא. זו בדיוק הנקודה. משום שנובל אנרג'י הכינה את הדו"ח סביבה הזה, שקראתי אותו ומאוד התאכזבתי מבחינה מקצועית. הם משתמשים במודל שלא מתאים לאזור, יש מודל אמריקני שמתאים בדיוק לאסדות על ידי משרד האנרגיה האמריקני

 

לדבריו, "היום רמת הידיעות שיש לנו אינו מאפשר לדעת האם האסדה יכולה להישאר שם, צריכה להיות בפנים או בחוץ. אני רק אומר, בנושא כזה מורכב צריך לעשות שיעורי בית כמו שצריך וזה לא נעשה.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שומרי הבית
הקמת האסדה מול חוף דור
צילום: שומרי הבית
מומלצים