חדש באוניברסיטה העברית: קורס לגידול קנאביס
לאחרונה הסתיים הקורס הראשון של לימודי גידול קנאביס רפואי - שזכה לביקוש גדול. בראיון לאולפן ynet סיפרה האחראית על הקורס על מתכונת הלימודים, שבהם לא נוגעים בצמח
רק 50 סטודנטים מתוך מאות שנרשמו - הצליחו לתפוס את מקומם במחזור הראשון של קורס חדש לגידול קנאביס רפואי, המסתיים בימים אלה באוניברסיטה העברית. בקורס למדו סטודנטים לתארים מתקדמים, תואר שני ודוקטורט, כיצד מגדלים קנאביס רפואי באופן מקצועי בהתבסס על מחקר ונתונים מדעיים בלבד. למי שפספס, הקורס אמור להתקיים גם בשנת הלימודים האקדמית הקרובה.
הקורס החדש, "קנאביס כגידול מרפא לרפואה מודרנית", נערך בפעם הראשונה במתכונת אקדמית ומנוהל על ידי ד”ר נירית ברנשטיין, מומחית בעלת שם עולמי וחוקרת בכירה במכון וולקני בתחום הקנאביס הרפואי. בראיון לאולפן ynet סיפרה ד"ר ברנשטיין על הקורס הראשון בתחום שזה עתה הסתיים: "לומדים בקורס הזה כל מה שקשור בתחום הקסום הזה. הצמח הזה - זה צמח קסום, מעצם המורכבות הכימית שלו ואנחנו לומדים את כל האפסקטים שלו, מההיסטוריה של השימוש בו, שהתחילה לפני 10,000 שנה, ועד החומרים הכימיים. יש בו מעל 500 חומרים פעילים. אנחנו לומדים איך לגדל אותו בצורה הכי טובה על פי הידע שקיים, כי יש לנו כל כך מעט ידע היום על קנאביס, שאנחנו צריכים ללמד את דור המחקר העתידי על החוסרים הקיימים ולהראות להם איך אנחנו היום מתקדמים עם זה"
פרופ' ברנשטיין אמרה כי בקורס לומדים הכל באופן תיאורטי בלבד ולכן אין צורך באישור משטרתי לקיים את הלימודים. "כדי כמובן לגעת בצמח ולעבוד איתו דרוש מגוון מאוד רחב של אישורים, רשיונות", אמרה פרופ' ברנשטיין. "למשל, במעבדה שלי במכון וולקני הקמנו מרכז לאומי לקנאביס, בשיתוף פעולה מאוד הדוק עם משרד הבריאות ויש לי מעל עשרה רשיונות שונים להחזיק את זה, לגדל את זה, לעבוד עם זה, לבדוק עם זה, בתחומים שונים, זה משהו שאנחנו כמובן לא יכולים לפתוח, או לפחות זה לא בידינו במכון וולקני לפתוח את זה לאנשים אחרים, זה תלוי ברגולציה".
לדבריה, קיים רצון בקרב הסטודנטים לקבל יידע בתחום. "אני חושבת שההרשמה המאוד גדולה לקורס נבעה כמובן - מצד אחד מהצורך לרכוש ידע אקדמי מאוד רחב על התהליכים הביוכימיים וכדומה, אבל כמובן גם מהרצון לעסוק בנושאים היישומיים השימושיים. אנחנו כמובן עוסקים אך ורק בצד של האגרו-הייטק, הגידול הממוסד, מדיקליזציה".
על הקורס עצמו, סיפרה פרופ' ברנשטיין: "אין ספק שהיו רגעים מאוד משעשעים ומעניניים במהלך הקורס. היו סטודנטים שהגיעו עם ידע מאוד רחב, שחלק ממנו הגיע ממקורות כמו אינטרנט וכדומה. הדבר שהיה מאוד מאוד בולט זה שחלק גדול מהמידע הוא מידע שהוא לא מבוסס מדע, וזה בעצם אחד הדברים החשובים מאוד בימינו - זה שכמות הידע המדעי שקיימת על הצמח הזה היא מאוד מצומצמת בגלל מגבלות חוקיות שהיו ועכשיו בעצם אנחנו עושים פריצת דרך ענקית במחקר".