72 ימים בלי אות חיים מ"אופרטיוניטי" שעל המאדים
בנאס"א שלחו אפילו שירי השכמה לרובר שנמצא על כוכב הלכת השכן, אך הקשר עם "אופרטיוניטי" שאבד בשל סופת אבק, טרם חודש. בכל זאת בנאס"א שומרים על אופטימיות זהירה
יותר מ-70 ימים בלי אות חיים: אפילו השירים ששלחה נאס"א לכוכב הלכת השכן - לא הצליחו להעיר את הרובר, שחקרה במשך למעלה מ-14 שנים את מאדים ושהקשר עמה נותק ב-10 ביוני בשל סופת אבק אדירה. ההערכה בסוכנות החלל האמריקנית, כי הקשר עם "אופרטיוניטי" אבד לנצח.
אנדרו גוד מסוכנות החלל האמריקנית כתב לפני כמה ימים בבלוג של נאס"א: "גם אם המהנדסים ישמעו שוב אותו מ'אופרטיוניטי', קיימת אפשרות שמצב הרובר לא יהיה כמו שהיה עד הסופה".
גוד אמר כי כרגע אף אחד לא יודע מה מצבה של "אופרטיוניטי". לדבריו, נוכל לדעת מה מצבה רק אם וכאשר יתחדש עמה הקשר. הוא הוסיף כי הצוות במרכז הבקרה של הרובר אופטימי, לאחר שנבדק מה היה מצב הסוללות לפני שהקשר אבד. "מכיוון שהסוללות היו במצב טוב יחסית לפני הסערה, לא סביר שתהיינה יותר מדי הפרעות", אמר גוד שגם הוא שומר על אופטימיות. "מפני שסופות אבק נוטות לחמם את הסביבה - והסערה של 2018 התרחשה כשהמיקום של הרובר על מאדים הוא במקום שבו כעת עונת הקיץ - הרובר צריך להישאר חם מספיק כדי לשרוד".
בנאס"א קיוו שכאשר סופת האבק תדעך - המצברים של הרובר יוטענו מחדש באמצעות קולטי השמש. בסוכנות החלל האמריקנית, כך על-פי דיווחים בארצות הברית, אפילו שלחו לעבר "אופרטיוניטי" שירים, כמו "Wake Me Up Before You Go Go" של להקת Wham וגם Life on Mars של דיוויד בואי ו-dust in the wind של להקת קנזס - אך גם הם לא סייעו.
רכב החלל "אופרטיוניטי" (הזדמנות) שוגר למאדים ב-7 ביולי 2003. ב-25 בינואר 2004 הוא נחת על כוכב הלכת השכן, שלושה לאחר נחיתתו של רכב החלל "ספיריט" בצידו השני של מאדים. השניים תוכננו לעבוד כמה חודשים בלבד, אך המשיכו לשדר נתונים הרבה מעבר לפרק הזמן שתוכנן מראש. "ספיריט" הפסיק לשדר במרץ 2010 ושנה לאחר מכן הודיעה נאס"א על סיום המשימה. על-פי דף המשימה של רכב החלל הוא הספיק לנסוע בתקופה זו יותר מ-40 ק"מ.
על פני מאדים השתוללו לפני כמה שבועות סופות אבק ענקיות, שלמעשה מנעו מקרני השמש להגיע אל קולטי השמש המספקים אנרגיה ל"אופרטיוניטי". על-פי הודעת נאס"א בחודש יוני, סופת האבק כיסתה יותר מ-41 מיליון קמ"ר - יותר מהשטח של צפון אמריקה ורוסיה ביחד.