שתף קטע נבחר

 

מהפכה כתומה: מיליון משפחות ממחזרות אריזות

על-פי נתוני תאגיד המיחזור תמיר, מיליון משפחות בישראל ממחזרות אריזות בפחים הכתומים. אז מה אומרים במשפחה המיליון?

זכו במיליון: משפחת הופניימר מתל אביב היא המשפחה המיליון שקיבלה לרשותה את הפח הכתום למיחזור פסולת אריזות.

 

בשנת 2013 הוצב הפח הכתום הראשון בישראל אצל משפחת שני-לרנר ביישוב באר אורה שבמועצה האזורית חבל אילות. בימים האחרונים הוצב, כאמור, הפח שמשרת את המשפחה המיליון במספר, בבניין שבו מתגוררת משפחת הופניימר  בתל אביב. הפח הכתום משמש למיחזור פסולת אריזות, ועל פי נתוני תאגיד המחזור "תמיר", למעלה מ-240 רשויות מקומיות שותפות לפרויקט מיחזור האריזות, וקרוב ל-3.5 מיליון ישראלים לוקחים חלק בתהליך מיחזור זה.

 

משפחת אופנהיימר ממחזרת (צילום: רוני קמחזי)
משפחת הופניימר ממחזרת(צילום: רוני קמחזי)

 

טל ושירה הופניימר, יחד עם ילדיהם, קיבלו לאחרונה את הפח הכתום. "אנחנו מאוד מחוברים לארץ ישראל, מטיילים מצפון הארץ ועד דרום. אנחנו מקפידים לאמץ ולחנך את ילדינו על ערכים סביבתיים. מקפידים למחזר ולשמור על ניקיון הארץ ומטמיעים בהם התנהגות סביבתית נכונה כבר מגיל צעיר", מסביר טל. שירה מוסיפה: "אצלנו מקפידים מאוד על מיחזור. ממחזרים ניירות, קופסאות, נמנעים משקיות כמה שאפשר בגלל שמירה על איכות הסביבה ועל הניקיון .הילדים שלי יודעים ומבינים מגיל מאוד צעיר את החשיבות של המיחזור, והם מאוד מתלהבים מהעניין של מיון ולשים כל דבר בפח הנכון .בגלל שהם כל כך מתלהבים, אני עושה איתם משמרות מי יורד איתי למחזור כדי שלא יריבו ביניהם".

 

איתי מספר על שגרת המיחזור היומית שלו בבית: "אנחנו שמים בשקיות נפרדות את כל הדברים למיחזור, בקבוקים למחזורית, זכוכית לפח הסגול, קרטון ונייר לפח הכחול ועכשיו נוסף לנו הפח הכתום שמיועד לאריזות. אמא תמיד אומרת שאין לנו ארץ אחרת וכשנקי הרבה יותר נעים לכולם".

 

הפח הכתום הראשון הוצב כאמור לפני כחמש שנים אצל משפחת שני-לרנר. ליאת, אם המשפחה אמרה: "אכפת לנו מהסביבה, מעתידו של כדור הארץ ושל ילדינו, יש בנו רצון לשפר את הקיים ולמזער נזקים. הילדים רואים שאני זורקת אריזות לפח הכתום וניירות לכחול, ולומדים. גם אורחים אצלנו מקבלים הדרכה קצרה על מנהגי המיחזור בבית. כבר בשלב התכנון של הבית תכננתי מגירת מיחזור גדולה ונוחה כחלק מארונות המטבח, כך שהמיחזור בבית מתבצע בצורה פשוטה ונגישה. זו המגירה שנפתחת הכי הרבה פעמים ביום".

 

על פי נתוני תאגיד המחזור "תמיר" עד היום נאספו 57 אלף טון אריזות. "השלכת הפסולת המתאימה לפח הכתום מעניקה לפסולת את הסיכוי להפוך לחומר גלם חזרה לתעשייה ובכך לחסוך משאבים, להקים תעשיות מחזור תומכות, לייצר מקומות תעסוקה ולפתח כלכלה מעגלית", מסכם מנכ"ל "תמיר", קובי דר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רוני קמחזי
טל ושירה הופניימר עם ילדיהם
צילום: רוני קמחזי
מומלצים