7 מדליות לישראל באולימפיאדת מדעי כדור הארץ
ארבעה תלמידי תיכון ישראלים זכו בין היתר במדליית זהב קבוצתית. התחרות כללה בחינות ידע עיוני וידע מעשי קבוצתיות ואישיות שנמשכו יומיים וכללו את כל תחומי מדעי כדור הארץ: גיאוספירה, הידרוספירה, אוקיינוגרפיה, אטמוספירה, מדעי החלל והפלנטות
יש עתיד למדע הישראלי: נבחרת תלמידים מישראל זכתה בשבע מדליות באולימפיאדת מדעי כדור הארץ העולמית ה-12, שהתקיימה לאחרונה בתאילנד ובה השתתפו 152 מתמודדים מ-38 מדינות. זוהי הפעם השישית שישראל שולחת משלחת לאולימפיאדה, במימון משרד המדע והטכנולוגיה וזוכה להישגים אישיים וקבוצתיים מרשימים. הנבחרת הישראלית זכתה במדליית זהב קבוצתית, שלוש מדליות כסף אישיות, שתי מדליות כסף קבוצתיות, ומדליית ארד אישית. אגב, גם בשנה שעברה זכתה הנבחרת הישראלית במספר זהה של מדליות.
המשלחת הישראלית מנתה ארבעה משתתפים: מעיין גוברמן (בוגר י"א) מהתיכון לחינוך סביבתי בשדה בוקר ואלעד יעקובי-כרמלי (בוגר ט') מבית הספר הדמוקרטי בחדרה; יובל פוגל (בוגר י"ב) ושי ישראל (בוגר י"א) מהכיתה הארצית למדעי כדור הארץ של מכון דוידסון. כל ארבעת חברי הנבחרת לומדים במגמת מדעי כדור הארץ בהיקף 5 יחידות לימוד על פי תוכנית הלימוד שפותחה במכון ויצמן. השנה לראשונה, זכו כל ארבעת חברי הנבחרת הישראלית גם במדליות אישיות שלושה כסף ואחד ארד.
התחרות כללה בחינות ידע עיוני וידע מעשי קבוצתיות ואישיות שנמשכו יומיים וכללו את כל תחומי מדעי כדור הארץ: גיאוספירה, הידרוספירה, אוקיינוגרפיה, אטמוספירה, מדעי החלל והפלנטות.
כל המשתתפים בתחרות נבחנו על מטלת חקר שדה שהתבצעה בצוותים בין-לאומיים. כל צוות "נזרק" לסביבה בלתי מוכרת במטרה לבצע תהליך חקר של תופעה מדעית מורכבת, החוצה את כל מערכות כדור הארץ. הצוות, המורכב ממשתתפים ממדינות שונות, נפגש בתחרות לראשונה. התלמידים נדרשו לגשר על מגבלות תרבות ושפה.
יובל פוגל, שזכה במדליית זהב קבוצתית ומדלית כסף אישית, אמר: "האולימפיאדה הייתה חוויה מאוד משמעותית עבורי. למדתי המון והרגשתי שאני מתפתח מקצועית. החיבור החברתי שנוצר עם אנשים מכל העולם היה מדהים וחשוב. הגעתי לתוצאות נהדרות בעיקר בזכות הלימודים במגמה למדעי כדור הארץ בשנתיים האחרונות. דרך הלימוד בכיתה הארצית מאוד התאימה לי, היה כיף מאוד ומשמעותי מאוד ללמוד כך. החוויה עוררה בי מוטיבציה אדירה להמשיך ללמוד ולהתמחות במדעי כדור הארץ. אני מתכוון להתחיל לקחת קורסים באוניברסיטה כבר במהלך שנת השירות".
את המשלחת הכינו פרופ' ניר אוריון ממכון ויצמן למדע, רון בן שלום ממכון דוידסון לחינוך מדעי וד"ר יוסי גודוביץ' מהמכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין.
שר המדע והטכנולוגיה, אופיר אקוניס, בירך על ההישג הישראלי: "המשלחת הישראלית הגיעה להישגים מרשימים, שמוכיחים שוב את המצוינות שלהם ומביאים כבוד לעצמם - ולארצם. חשיבות ההשקעה בחקר כדור הארץ עולה לאור האתגרים והשינויים הגלובליים. נמשיך להשקיע בחינוך המדעי שמביא גאווה לישראל".