שתף קטע נבחר
 

החזיר אוקצ'ה חולץ משחיטה והפך לכוכב רשת

החזיר אוקצ'ה חולץ רגע לפני שחיטה וכיום חי את החיים הטובים: יש לו דפי פייסבוק ואינסטגרם עם אלפי עוקבים, חלקת דשא קטנה משלו, חדר מלא בצעצועים בו הוא ישן. אוכל כל יום פלטת ירקות ופירות טעימים, משחק עם כלבים, חתולים, סוסים ואתון שמחבבת אותו במיוחד. מה הסוד שלו?

צילום: אביהו שפירא, תומריקו. כתב יפתח כרמלי. עריכה תמר אברהם.

צילום: אביהו שפירא, תומריקו. כתב יפתח כרמלי. עריכה תמר אברהם.

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

(כתב: יפתח כרמלי, צילום: אביהו שפירא ותומריקו, עריכה: תמר אברהם)
 

אוקצ'ה נולד בחזירייה - חווה תעשייתית בה גדלים מאות חזירים בצפיפות מזעזעת, נולדים, מפוטמים, ובגיל שבעה חודשים נשלחים לשחיטה. והנה נתון מפתיע: בישראל נשחטים יותר חזירים מאשר פרות.

 

"בישראל נשחטים כמעט 200 אלף חזירים מדי שנה", מספר עו"ד יוסי וולפסון, עורך דין בעמותת "תנו לחיות לחיות". "חזירים הם חיה כל כך אינטליגנטית, שמהרבה בחינות מזכירה כלבים - הסקרנות, הרצון לשחק והצורך שלהם בגירויים. לעומת זאת תעשיית החזירים היא אחת התעשיות היותר קשות שיש: הם גדלים במבוך בטון ומתכת ואוכלים תערובת פיטום אחידה", עו"ד וולפסון מפרט. 

 

אוקצ'ה החזיר (צילום: רויטל טופיול, תנו לחיות לחיות)
אוקצ'ה החזיר(צילום: רויטל טופיול, תנו לחיות לחיות)

 

אז איך אוקצ'ה ניצל מחיי הסבל של החזיר הממוצע? הכל התחיל כש"תנו לחיות לחיות" הגיעו לביקור בחזירייה שנתבעה על כך שהפרה את תנאי ההחזקה - התנאים הבסיסיים בהם יש לגדל חזירים הנשלחים לשחיטה.

 

"בסוף הביקור בחזירייה שאלנו את הבעלים אם יסכים לתת לנו חזיר אחד שנוכל לחלץ משם", מספרת יעל ארקין, מנכ"לית תנו לחיות לחיות. "הוא אמר לי משפט שנשמע מוזר, אבל זה מה שהציל את אוקצ'ה בסוף: 'יש לי כאן חזיר נכה ואין לי לב להעלות אותו למשאית לשחיטה. הייתי רוצה לתת לך אותו'".

 

אוקצ'ה החזיר (צילום: תנו לחיות לחיות)
אוקצ'ה החזיר(צילום: תנו לחיות לחיות)
 

 

שיקום ממושך עם דיאטה

אפילו שמזלו שפר עליו ואוקצ'ה חולץ, לא היה ברור אם הוא ישרוד: שתי רגליו האחוריות היו משותקות וחסרות תנועה, והרגליים הקדמיות סבלו מבעיות מפרקים קשות. היה לו שבר בעמוד השדרה, ואחרי ששתי חזירות נוספות שחולצו יחד איתו מתו, לא היה ברור אם הוא יצליח לצאת מהמצב הקשה בו הוא נמצא.

 

"הוא הגיע אליי במצב מזעזע", מספרת ד"ר חן קוליק, וטרינרית שיקומית. "הוא ישב אצלי על הדשא והוא לא הצליח לפתוח את העיניים, כי הוא מעולם לא ראה אור יום. בהתחלה הוא פחד ממני - בפעם הראשונה שניסיתי לגעת בו הוא נתן צווחה נוראית", נזכרת ד"ר קוליק.

 

אבל עם הרבה התמדה וטיפול אינטנסיבי מצבו של אוקצ'ה השתפר פלאים: הוא עבר למשטר דיאטה קפדני שכלל ירקות ופירות בלבד, עבר טיפולי הידרותרפיה ואפילו דיקור, ולאט לאט התגלה האופי המקסים שלו. "עם הזמן הוא היה דורש ליטופים וחיבוקים, והיה נותן לי נשיקות בלי סוף. כשהוא היה רואה אותי הוא ישר היה רץ אליי", מספרת ד"ר קוליק.

 

אוקצ'ה החזיר (צילום: תנו לחיות לחיות)
אוקצ'ה החזיר(צילום: תנו לחיות לחיות)

 

במקביל, אוקצ'ה התחיל להתכונן לתחנה הבאה: חוות החופש בה הוא גר כיום. לצורך כך הוקם פרויקט מימון המונים עבורו, כדי לבנות לו את החלקה הקטנה שלו - פרויקט שגייס קרוב ל-50 אלף שקלים. 

 

חובב ליטופים, מתפנק וקנאי לאוכל

והיום? היום אוקצ'ה עף על החיים, תודה ששאלתם. "הוא חזיר מאוד מיוחד", מספרת ארקין. "הוא מאוד מפונק, מאוד אוהב שמלטפים אותו במקומות מסויימים בגוף ואז הוא נשכב ומתפנק. יש לו פה המון חברים מכל המינים והוא מאוד מסתדר איתם - עד שהם מנסים לגעת לו באוכל".

 

אוקצ'ה החזיר (צילום: רויטל טופיול, תנו לחיות לחיות)
אוקצ'ה החזיר(צילום: רויטל טופיול, תנו לחיות לחיות)

 

אבל אוקצ'ה הוא לא רק חזיר מפונק, אלא חזיר עם שליחות: דפי הפייסבוק והאינסטגרם שלו נועדו להפוך אותו לשגריר של החזירים בתעשיית הבשר, שאין להם קול: "בעצם כל מה שהוא מנסה לעשות זה להסביר: 'תעזבו אותנו בשקט. תנו לנו לחיות. תראו איך אנחנו אוהבים את החיים, ותוותרו עלינו כמאכל, ותאהבו אותנו ככה, כמו שאנחנו'", מסכמת ארקין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטל טופיול, תנו לחיות לחיות
אוקצ'ה החזיר
צילום: רויטל טופיול, תנו לחיות לחיות
מומלצים