בקצב הזנב: הזוכה באליפות ישראל לריקוד עם כלבים
אליפות ישראל בריקוד עם כלבים התקיימה לראשונה ע"י ההתאחדות הישראלית לכלבנות בסביון בסוף השבוע. במקום הראשון זכתה אלכסה, בורדר קולי בת ארבע שנים עם בעליה סתוית בודין מחיפה. "גיליתי שאלכסה אוהבת את הריקודים ואני עושה זאת בשבילה", היא מספרת. "מבחינתה זה משחק וציד שגורמים לה לאושר"
"אלכסה אוהבת את הריקודים"
סתוית בודין עם הכלבה אלכסה, בורדר קולי מעורבת בת ארבע שנים מחיפה זכו במקום הראשון בתחרות הריקודים. סתוית היא מאלפת כלבים מזה כתשע שנים, מדריכה ושחקנית פריזבי עם כלבים, השתתפה בתחרויות עם כלבים בארצות הברית והעפילה למקום ה-18 באליפות העולם בענף הפריזבי עם כלבים. בתחרות בישראל היא בחרה להתחפש ל"הארי פוטר" והמוסיקה שבחרה הייתה גירסת כיסוי אינסטרומנטלית לאחת היצירות מפסקול הסרט.
"בזמן שהופעתי עם חברה של תיאטרוני כלבים בארה"ב, נחשפתי שם לריקודי כלבים וסוף סוף היתה לי אפשרות לפתח את זה גם בארץ. גיליתי שאלכסה אוהבת את הריקודים ואני נהנית מזה. אני עושה זאת בשבילה", היא מספרת ל-ynet רגעים לאחר הזכייה.
היא מספרת כי הקשר ביניהן מבוסס על אמון ושיתוף פעולה. "לבורדר קולי יש יצרים טבעיים ומבחינתה זה ציד ומשחק בו זמנית. התנועה גורמת להם לרצות ולהמשיך הלאה, כשאני מחזקת אותה מבחינת השתתפות במשחק. זהו תחום שמאפשר לתת לכלבה לפרוק אנרגיות פיזיות ומנטליות, עבודה רבה על דיוק ותרגילים", היא משתפת. "אלכסה מגיעה מעולם הפריזבי ובחודשים האחרונים התחלנו לעבוד על הריקוד שלנו באמצעות חיזוקים בדמות צעצועים ומזון".
לדבריה, האימונים בבית ובחוץ מאפשרים לאלכסה להתמקד בריקוד עצמו, למרות שלל הגירויים שיש מסביב בדמות רעש, אנשים והמולה. "אלכסה למדה להתמקד בתרגילים בכל סביבה בה היא נמצאת. היא יודעת שאצלי היא מקבלת את המשכורת הכי גבוהה מבחינתה, שזו משיכה ומשחק עם צעצועים ועד למזון. היא נהנית מזה הכי בעולם. ההשתתפות בענף הספורט גורם לה לעייפות טובה ואושר".
לדברי איילה נאור, תושבת חיפה ואחת המשתתפות בתחרות, הריקוד הוא למעשה "כוריאוגרפיה מתוכננת של טריקים של הכלב בשילוב תנועות הנוהג, לקצב מוסיקה".
נאור התחרתה בתחרות בשני מסלולים, הראשון לכלבים צעירים עם זיפ, כלבת בורדר קולי בת שנתיים בו העפילה למקום השני. במסלול המיועד לכלבים ותיקים מעל גיל שבע, בו לקח חלק כלבה ליאונרדו דה וינצ'י, בן התשע. היא זכתה עימו במקום השני גם כן. לדבריה, "הפעילות עם הכלב מחייבת קשר עמוק בין הנוהג לכלב. יש לעבוד ולהתאמן בצורה יומיומית כדי להגיע לדרגת דיוק גבוה והתאמה לקצב המוסיקה".
במקצה הקשישים ובעלי מוגבלות פיזית, זכתה מרינה גרשגורין וטרי, כלב מגזע פארסון ראסל טרייר. בתחרות אלוף האלופים, זכתה ילנה ברנון עם כלבה מגזע סקוטיש טרייר ממעלה אדומים.