שתף קטע נבחר
 

האמריקנים המומים: מעגל קרח מסתובב בעיר

הכי גדול בעולם ונע ללא הפסקה, בקצב של הליכה מהירה: "אזור נחיתת חייזרים" הפך לאטרקציה במיין. כך הוא נוצר

 

מעגל הקרח במיין

מעגל הקרח במיין

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

זה אזור נחיתה קרחוני לחייזרים? זה סימן שסוף העולם מתקרב? זו קרוסלה לברווזים? הרבה השערות הועלו באוויר בצפון מזרח ארצות הברית, לאחר שבנהר בעיר קטנה במדינת מיין נוצר מעגל קרח ענק שלא הפסיק להסתובב. צפו בסרטון המדהים שהפיצו בעיריית ווסטברוק.

 

תושבי ווסטברוק מיהר לגדות נהר פרסמפסקוט כדי לצפות במחזה הלא שגרתי, והעלו אין ספור תמונות וסרטונים לפייסבוק. מדענים אמרו כי מעגלי קרח אמנם אינם שכיחים, אבל הם אירוע טבעי לחלוטין שמתרחש כאשר צבר שלוליות שלג קופאות במערבולת או כאשר חתיכות קרח נפרדות זו מזו ומתחילות להסתובב.

מעגל קרח ווסטברוק מיין ארה
מעגל קרח, ממבט הרחפן(צילום: רויטרס)

מעגל קרח ווסטברוק מיין ארה
נוצר בנהר בעיר הקטנה ווסטברוק(צילום: רויטרס)

מעגל קרח ווסטברוק מיין ארה
(צילום: AP)

סטיבן דיילי, מומחה לנושא, אמר כי בשנה ממוצעת מתקבלים בארצות הברית עד שני דיווחים על מעגלי קרח מסתובבים. בארצות סקנדינביה, בקנדה ובאוקיינוס הארקטי הדבר שכיח יותר. בכל מקרה, מעגל עצום כפי שנוצר בווסטברוק לא תועד עד היום.

 

קנת ליברכט, פרופ' לפיזיקה, אמר כי הקוטר של רוב מעגלי הקרח שראה הוא בין 6 ל-9 מטרים. מעגל הקרח הכי גדול שנמדד עד היום היה מעגל בקוטר 48 מטר בנהר פיטה בשבדיה, ב-1987. על פי ההערכה, קוטרו של מעגל הקרח בווסטברוק הוא 90 מטר. "יכול להיות שזה שיא עולם בגודל", אמר ליברכט.

 

מנהלת השיווק והתקשורת בעיר שבה מתגוררים 17,500 איש, טינה ראדל, צילמה סרטון מרחפן לאחר שאיש עסקים מקומי בשם רוב מיצ'ל הפנה את תשומת לבה למראה הלא שגרתי. לאחר שפרסמה זאת, החלו עיתונאים מכל העולם לפנות אליה. "התגובה הייתה מדהימה", היא אמרה ל"ניו יורק טיימס", "אנשים אוהבים את זה". כעת מחכים בווסטברוק לתיירים שצפויים לגדוש את העיר הקטנה שלא נמצאת לרוב על מפת התיירות בצפון מזרח ארצות הברית.

 

מיצ'ל אמר כי לא ראה דבר כזה ב-25 שנותיו בווסטברוק. הוא ציין כי גודל מעגל הקרח משתנה. בבוקר יום שלישי הוא היה גדול יותר, ואילו אחר הצהריים - כאשר השמש האירה והטמפרטורות עלו לשתי מעלות מעל האפס - הוא התכווץ מעט. דבר אחר נותר קבוע – מעגל הקרח המשיך לנוע כל העת נגד כיוון השעון, במהירות הדומה לזו של הליכה נמרצת. "זה אחיד וקבוע בצורה מושלמת", אמר מיצ'ל. "אני לא חושב שאפשר היה לבנות מכונה שהייתה מניעה זאת כל כך חלק".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מעגל הקרח בווסטברוק
צילום: רויטרס
מומלצים