שתף קטע נבחר
 

צפו: כך מסתובבת "בובת השלג" שבקצה מערכת השמש

נאס"א פרסמה סרטון קצר המורכב מתמונות, שצילמה החללית New Horizons, המתעד את התנועה של אוּלְטִימָה ת'וּלֶה

 

 

אולטימה תולה כפי שתועדה בתחילת השנה    ( : NASA/Johns Hopkins)

אולטימה תולה כפי שתועדה בתחילת השנה    ( : NASA/Johns Hopkins)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

סוכנות החלל האמריקנית נאס"א ממשיכה לספק תמונות וגם סרטון קצר מאוּלְטִימָה ת'וּלֶה, הגוף השמימי הנמצא בחגורת קויפר שבקצה מערכת השמש. השבוע פרסמה נאס"א סרטון קצרצר המתעד את התנועה של הגוף, כפי שתועד על ידי החללית New Horizons ב-31 בדצמבר וב-1 בינואר - במשך כמה שעות.

 

בסרטון אפשר לראות את התנועה של אוּלְטִימָה ת'וּלֶה במשך שבע שעות. התמונות המרכיבות את הסרטון הקצר צולמו בין 22:00 בערב (שעון ישראל) ב-31 בדצמבר ל-5:01 לפנות בוקר ב-1 בינואר. הסרטון מורכב מתמונות שצולמו ממרחק של כ-500 אלף ק"מ ועל למרחק של 28 אלף ק"מ מהגוף השמימי, המכונה גם 2014 MU69.

 

תמונות של אולטימה תולה, שצילמה החללית של נאס
חלק מהתמונות של אולטימה תולה, שצילמה החללית של נאס"א(צילום: נאס"א)

 

החללית האמריקנית New Horizons (אופקים חדשים) שוגרה ב-2006 לחקור את כוכב הלכת הננסי פלוטו. אחרי כמעט עשור של טיסה היא חלפה לידו ביולי 2015, וצילמה מקרוב אותו ואת ירחיו. גם זמן רב לאחר המעבר המשיכה החללית להעביר תמונות מפלוטו ומידע נוסף עליו ועל ירחיו. פלוטו הוא העצם הגדול ביותר המוכר לנו באזור המכונה חגורת קויפר (Kuiper Belt) - אזור עצום המכיל אסטרואידים וגרמי שמיים אחרים בחלק החיצוני ביותר של מערכת השמש. אחרי המעבר ליד כוכב הלכת הננסי, התוכנית הייתה שהחללית תצלם מקרוב עצמים נוספים בחגורת קויפר, והחיפוש אחר היעד הבא החל עוד לפני שהיא התקרבה ליעדה המקורי.

 

אוּלְטִימָה ת'וּלֶה התגלה ב-2014 בתצפיות של טלסקופ החלל האבל (Hubble), שנעשו בדיוק למטרה זו. הגילוי לא כלל הרבה יותר מאשר את עצם קיומו של הגוף הזה וחישוב המסלול שלו, כך שיצטלב עם מסלולה של החללית המתרחקת מהשמש במהירות של יותר ממיליון קילומטרים בכל יום, ויכולתה לשנות כיוון מוגבלת ביותר.

 

על פי חישובי המסלול הוא משלים הקפה של השמש כל 296 שנים (הקפה של פלוטו נמשכת 248 שנות ארץ), במרחק של כ-6.5 מיליארד קילומטרים שהם בערך 43 יחידות אסטרונומיות (כלומר 43 פעמים המרחק של כדור הארץ מהשמש).

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נאס"א
תמונות של הגוף השמימי
צילום: נאס"א
מומלצים