שתף קטע נבחר

 

ראש מועצה נקנס ב-20 אלף שקל על זיהום מים

מועצת גן רווה הזרימה שפכים לנחל שורק ולים מתחנת השאיבה הנמצאת בתחומה ב-11 הזדמנויות שונות. ראש המועצה והמועצה האזורית עצמה הורשעו. השופט: "קיים מאבק יום יומי לשמירה והגנה על איכות הסביבה"

 

 

הזיהום בנחל שורק ב-2013    (צילום:דרור אריאלי, המשרד להגנת הסביבה)

הזיהום בנחל שורק ב-2013    (צילום:דרור אריאלי, המשרד להגנת הסביבה)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

קנס בגובה 20 אלף שקלים הוטל על ראש מועצת גן רווה, שלמה אלימלך, בגין הזרמת שפכים לים. על המועצה האזורית, השוכנת דרומית לראשון לציון, הוטל קנס בגובה 300 אלף שקלים.

 

המועצה הזרימה שפכים לנחל שורק ולים מתחנת השאיבה הנמצאת בתחומה, דבר שהוביל לזיהום מים כבד. גזר הדין ניתן לאחר הסדר טיעון, במסגרתו הגישה הפרקליטות כתב אישום מתוקן, לפיו ב-11 הזדמנויות שונות בין השנים 2013-2012, הוזרמו שפכים גולמיים מזהמים מתחנת השאיבה המצויה בשטח שיפוטה ובאחריותה של מועצת גן רווה, מדרום לנחל שורק, אל חוף הים. כל זאת בידיעת המועצה והעומד בראשה.

 

נחל שורק, ארכיון (צילום: איתמר כהן) (צילום: איתמר כהן)
נחל שורק, ארכיון(צילום: איתמר כהן)

 

במשרד להגנת הסביבה אמרו כי כתב האישום שהוגש הוא תוצאה של חקירה פלילית שביצעה היחידה הארצית להגנת הסביבה הימית במשרד כנגד הנאשמים, שלמרות הדרישות החוזרות ונשנות לטיפול במפגע, לא פעלו די כדי להסירו. אלימלך הורשע בזיהום מים והפרת חובת פיקוח על ידי נושא משרה ואילו המועצה הורשעה בזיהום מים, הזרמת שפכים לים ללא היתר הזרמה כדין והשלכת פסולת ברשות הרבים.

 

בטיעונים לעונש ציינה הפרקליטות, באמצעות עו"ד עדי דמתי-שגיא, כי "מדובר על מקורות מים, ים ונחל, שהם משאב ציבורי שבאמצעות המעשים של הנאשמים הם מופקעים. היכולת ליהנות מהם, להשתמש בהם, מופקעת והמעשים הופכים את המשאבים האלה לרכוש המועצה. המשאבים האלה, שהם חשובים וחיוניים, הופכים להיות ממקור של חיים והנראה למטרד של מחלות, מקור שפוגע באיכות החיים".

 

עוד אמרה עו"ד דמתי-שגיא כי "גם כשמסתכלים על הים, הים נראה אין סופי. גם עליו צריך להגן. הוא משאב נדיר במדינת ישראל. כשמדברים על תיק דקירה, מין או הונאה, ובית המשפט רואה לפניו את הנפגע הנזק מוחשי יותר. כשאנחנו מדברים על עבירות סביבתיות הנפגע לפעמים לא יודע שהוא נפגע מעבירה".

 

במסגרת הסדר הטיעון, המועצה לקחה על עצמה התחייבות לנקות את חוף פלמחים מפסולת, התחייבות שהתנגדה לה באופן עקרוני מזה שנים. סניגורו של המועצה ואלימלך, עו"ד אריה נייגר, אמר כי ראש המועצה לקח אחריות ואף הורשע. הוא ציין כי התקלה לא טופלה כמו שצריך "אבל מאז 2013 אין תקלות והמערכת הוחלפה".

 

השופט שמעון שטיין ציין כי "במישור הכלכלי ראוי להחמיר בעבירות אלו של פגיעה באיכות הסביבה. קיים מאבק יום יומי לשמירה והגנה על איכות הסביבה. הנזק הרב העלול להיגרם לכל הסביבה בשל ביצוע עבירות הנוגעות לפגיעה בה הוא רב... משאבי הטבע יילכו ויתדלדלו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איתמר כהן
נחל שורק. ארכיון
צילום: איתמר כהן
מומלצים