שתף קטע נבחר

 

"ייתכן שבקרוב הקיץ בישראל יימשך חצי שנה"

כשברקע גל החום הקיצוני באוסטרליה, אומר מומחה לאקלים מאוניברסיטת תל אביב בריאיון לאולפן ynet, כי בקיץ הקרוב ייתכן מצב דומה גם בישראל: "יקרו דברים שלא הכרנו בעבר"

 

 

גלי החום יחריפו גם בישראל?    (צילום: רן דיקשטיין)

גלי החום יחריפו גם בישראל?    (צילום: רן דיקשטיין)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

חום יוני-יולי-אוגוסט בישראל יתפשט בקרוב לחודשים נוספים? כנראה שכן: פרופ' פנחס אלפרט אמר היום (א') בריאיון לאולפן ynet כי גלי החום הקיצוניים, הפוקדים בימים אלה את אוסטרליה, עלולים להגיע גם לישראל. "לפי מחקר שפרסמנו הקיץ יהפוך להיות שישה חודשים והחורף יתקצר למשהו כמו חודשיים, זאת אומרת, הבעיה תהיה לא רק בעיצומו של יולי-אוגוסט, אלא זה יהפוך להיות על פני תקופה ארוכה יותר אצלנו", הוא אמר.

 

 

גל חום ב אוסטרליה ()
קנגרו מנסה לשרוד באוסטרליה

 

פרופ' אלפרט, מומחה לאקלים מאוניברסיטת תל אביב, התייחס לשינויי האקלים, שאותם רואים כעת בגלי החום באוסטרליה. "המודלים והתחזיות של התחממות כדור הארץ הן גלובליות" הוא אמר. "באוסטרליה הם חוטפים את זה עכשיו בעיצומו של קיץ אצלם וחצי כדור הצפוני יחטוף את זה בקיץ כשיגיע. אנחנו בדקנו את זה גם בעבר באזור שלנו מאז 1950 וגם במודלים על מה הולך לקרות עד 2100".

 

ואיך ישראל תושפע בקיץ הקרוב? פרופ' אלפרט לא אופטימי: "יהיו גלי חום שאנחנו לא הכרנו, כמו שהם באוסטרליה חטפו גלי חום ש-80 שנה הם לא הכירו, קרוב ל-50 מעלות בנקודה אחת וזה הולך ומתפשט, שישה ימים שהטמפרטורה היא מעל 40 מעלות, דברים שהם לא הכירו. גם אלינו מגיעים דברים בשנים האחרונות, במיוחד ב-40 השנים האחרונות, שלא הכרנו בעבר או שהיו מאוד מאוד נדירים והופכים להיות דבר רגיל, דבר שכיח".

גל חום ב אוסטרליה ()
גם הכבישים הושפעו

גל חום ב אוסטרליה ()
חם מאוד באוסטרליה

 

פרופ' אלפרט סבור כי מדובר במצב שאותו ניתן לשנות. "יש בהחלט מה לעשות", הוא אמר. "אנחנו הגורמים המובילים בהתחממות הגלובלית. הפליטה והזיהום שאנחנו מזהמים את האטמוספירה על ידי שריפת דלק לסוגיו השונים, אנחנו מזריקים לאטמוספירה ומשנים את הרכבה. כרגע יש באטמוספירה ריכוזים של פחמן דו חמצני ועוד. הגזים האלה נקראים גזי חממה, הם הופכים את האטמוספירה של כדור הארץ לשמיכה הרבה יותר יעילה ולכן אנחנו רואים בשנים האחרונות יותר ויותר חודשים חמים, ימים חמים, במיוחד זה בולט בלילות החמים".

 

לדבריו, אם פליטת גזי החממה תימשך - שיאי החום יישברו.  "המעניין מבחינת התחממות כדור הארץ הוא שזה שובר את השיאים כמעט בכל המקומות, זה בולט מאוד, למשל בירושלים. בשנות ה-60 וה-70 בקיץ, יום מעל 35 מעלות היה נדיר ביותר, היה קורה פעם בשנתיים יום אחד. בשנים האחרונות זה הפך להיות משהו מאוד שכיח ואנחנו אפילו מגיעים קרוב ל-40 מעלות. לכל מקום יש את הערכים הקיצוניים שלו. למשל בבקעת הירדן הערכים הקיצוניים היו מעל 40, מעל 45, אז גם שם אנחנו רואים עלייה ושבירת הרישומים שהיו לנו בעבר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים