2018 - השנה הרביעית הכי חמה בהיסטוריה
שינוי האקלים כבר כאן: שריפות ענק בקליפורניה, גלי חום ברחבי העולם והצפות בהודו. שנת 2018 מצטרפת לרשימת השנים החמות ביותר בהיסטוריה
שנת 2018 הייתה השנה הרביעית הכי חמה ב-140 השנים האחרונות. כך הודיעו הערב (יום ד') סוכנות מזג האוויר של האו"ם וסוכנות החלל האמריקנית נאס"א. על-פי הנתונים, 18 מתוך 19 השנים החמות בהיסטוריה היו מאז שנת 2001. שנת 2016 עדיין מחזיקה בתואר המפוקפק של השנה החמה בהיסטוריה ואחריה נמצאות 2017 ו-2015.
"חמש השנים החמות ביותר בהיסטוריה היו למעשה חמש השנים האחרונות", אמר גאווין שמידט ממכון מחקר של סוכנות החלל האמריקנית נאס"א. "אנחנו כבר לא מתייחסים לכך שההתחממות הגלובלית היא דבר שיקרה בעתיד - זה דבר שנמצא כאן, שקורה עכשיו".
החוקרים אמרו כי בין ההשלכות של התחממות כדור הארץ שנראו השנה היו שריפות הענק בקליפורניה וביוון, הבצורת בדרום אפריקה וההצפות בכמה אזורים בעולם - ביניהם בהודו. בנוסף בשנת 2018 היו גלי חום קיצוניים בכמה אזורים בעולם. החוקרים אמרו כי ההתחממות נובעת משימוש של בני אדם בדלקי מאובנים הגורמים לפליטת גזי חממה.
על-פי החוקרים, הטמפרטורה מאז המהפכה התעשייתית עלתה במעלה אחת. הסכנה היא שאם כדור הארץ יתחמם עוד יותר, כפי שהחוקרים מעריכים אם המצב הנוכחי יימשך, הדבר יגרום להמסת קרחונים ולעליית מפלס פני הים. התוצאה תהיה הרסנית - כשערים הסמוכות לחוף יוצפו.
בכנס שנערך בפריז בסוף 2015, 195 מדינות סיכמו על תוכנית להפחתת שימוש בדלקים מזהמים במהלך המאה הנוכחית ופנייה לאנרגיות מתחדשות כמו רוח ושמש. בהסכם דובר על הגבלת ההתחממות ל"הרבה מתחת" ל-2 מעלות צלזיוס מעל לתקופה הקדם-תעשייתית, עם ניסיון להגיע ל-1.5 מעלה צלזיוס. לפני כמה שבועות נערך כנס אקלים נוסף בעיר קטוביץ' שבפולין, שם הוחלט לאמץ שוב את ההחלטות - זאת לאחר חילוקי דעות בין כמה מדינות - ביניהם ארצות הברית, שפרשה מהסכם האקלים לאחר בחירתו של דונלד טראמפ לנשיא.