שתף קטע נבחר
 

חדש באוני' העברית: לימודי שלום מתקדמים

מטרת הלימודים היא לסייע בהכשרת חוקרים צעירים העוסקים במחקר השלום במזרח התיכון. מייסד התוכנית: "הסיבה להקמת התוכנית היא היעדר מאמץ אקדמי ממוקד ומובנה בישראל לחנך באופן שיטתי וקפדני דוקטורנטים בתחום לימודי השלום". ומה עוד חדש באקדמיה?

מה חדש באקדמיה? חדשות האקדמיה - מדור שבועי: במכון טרומן שבאוניברסיטה העברית נפתחה תוכנית חדשה ללימודי שלום מתקדמים שתצא לדרך בשנה הבאה, ונועדה לסייע בהכשרת חוקרים צעירים העוסקים במחקר השלום במזרח התיכון, בעיקר בהקשר של הסכסוך הישראלי-פלסטיני. מוקד מרכזי נוסף של התוכנית יהיה מחקרים העוסקים בסוגייה של ירושלים בהקשר של הסכסוך הישראלי-פלסטיני.

 

האוניברסיטה העברית (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
האוניברסיטה העברית(צילום: אוהד צויגנברג)

 

"המניע להקמת התוכנית הוא היעדר מאמץ אקדמי ממוקד ומובנה בישראל לחנך באופן שיטתי וקפדני דוקטורנטים בתחום לימודי השלום, חסרון הבולט במיוחד במדינה רדופת סכסוכים כמו שלנו", אמר מייסד התוכנית ד"ר עודד לוונהיים מהמחלקה ליחסים בינלאומיים בפקולטה למדעי החברה.

 

ד"ר לוונהיים הוסיף: "המטרה היא להקים קבוצה מגוונת ומעשירה של סטודנטים בכל שנה וליצור מסגרת קבועה ומתמשכת שבה יוכלו להתפתח רעיונות ודיונים בין-תחומיים חדשים ולהעשיר את המחשבה, לספק תובנות חדשות וחדשניות, מושגים ותיאוריות, כמו גם תמיכה קבוצתית וסולידריות קהילתית".

 

הסטודנטים המשתתפים בתוכנית ישתתפו בקבוצות לימוד ובסמינרים, ייטלו חלק בסמינר בין-תחומי ובסדנאות בין-תחומיות בלימודי שלום וחקר ויישוב סכסוכים, תוך הבנה ותפישה רחבה ככל האפשר של תחומי עיסוק אלה. יתרה מזאת, הסטודנטים יהיו שותפים מרכזיים בארגון כנסים בחסות מכון טרומן, כמו גם סדנאות קטנות יותר המותאמות לצרכיהם ולנושאי המחקר שלהם.

 

הישג לסטודנטים מהמחלקה להנדסת מערכות תקשורת באוניברסיטת בן-גוריו

הסטודנטים יעל לוסטיג ובוריס מושאילוב מהמחלקה להנדסת מערכות תקשורת באוניברסיטת בן-גוריון, זכו במקום הראשון בתחרות דאטא-מייניג בנושא זיהוי בעיות קשב אצל טייסים במהלך הטיסה במסגרת אתר התחרויות Kaggle. Kaggle היא פלטפורמה לתחרויות לימוד-מכונה ובינה-מלאכותית המאפשרת לממשלות וגופים מסחריים לפרסם מידע שאספו, ולאתגר חוקרים וסטודנטים מכל העולם לתכנן מודלים של לימוד-מכונה לפתרון הבעיה.

 

 ראש המחלקה פרופ' חן אבין וד
ראש המחלקה פרופ' חן אבין וד"ר דן וילנצ'יק יחד עם הסטודנטים הזוכים(צילום: יח"צ)

 

המתחרים קיבלו נתונים פיזיולוגיים מ-18 טייסי תעופה אזרחית שנוטרו במהלך אימוני סימולטור שבמהלכם הטייסים נחשפו למגוון תסריטים מסיחי דעת. במסגרת התחרות התמודדו הסטודנטים עם אתגר של כמויות הנתונים האדירות, ״Big Big Data״, שנצברו מהחיישנים שעל גוף הטייסים כדי לזהות מתי הטייס נכנס למצב תודעתי לא רצוי.

 

יעל ובוריס ניגשו לתחרות במסגרת פרויקט גמר בקורס הסקה סטטיסטית וכריית נתונים המועבר על ידי ד״ר דן וילנצ׳יק מהמחלקה להנדסת מערכות תקשורת. ראש המחלקה, פרופ׳ חן אבין, העניק לסטודנטים תעודות הערכה על ההישג המרשים. מרצה הקורס, ד״ר דן וילנצ׳יק: "מרגש כל פעם מחדש לראות את תהליך רכישת הידע שעוברים הסטודנטים במהלך הקורס, מ״טאבולה ראסה״ ועד לרכישת ארגז כלים שמאפשר את ההישג המרשים הזה, ופורס שטיח אדום למשרות הנחשקות ביותר בעולם ההיי-טק".

 

קתדרה לפיתוח השכלה אקדמית בעידן הדיגיטלי

המסלול האקדמי המכללה למינהל השיקה החודש את הקתדרה להשכלה אקדמית בעידן הדיגיטלי על שם יאנוש קורצ'אק והיא תעסוק בפיתוח ואימוץ פדגוגיה חדשנית באקדמיה. בכנס השתתפו: נשיא המכללה למינהל פרופ' אורן קפלן, מנכ"ל המכללה רפי גמיש, רקטור המכללה פרופ' ארנה בן נפתלי, דיקן בית הספר לכלכלה וראש הקתדרה ד"ר איתמר שבתאי, אורח הכבוד - ד"ר חיים שפירא ורבים נוספים מסגל המכללה.

 

הקמת הקתדרה היא יוזמה של רקטור המסלול האקדמי המכללה למינהל פרופ' ארנה בן-נפתלי שאף גייסה תרומה משמעותית ורב שנתית. פרופ' בן-נפתלי: "מול עולם תעסוקה דינמי ואקדמיה שמתמודדת עם קצב טכנולוגי מואץ, הצורך בפיתוח גישות חדשות בחינוך הוא חיוני, והמכללה למינהל מצטרפת למוסדות המובילים שצופים פני עתיד ונערכים לפיתוח כלים חדשים בלמידה שהולמים את התקופה. הקתדרה עתידה להגדיר מחדש את מרחבי הלמידה הפיזיים והווירטואליים, את תפקיד המרצה, את שיטות הלמידה ואת טיב האינטראקציה בין המחנך והמנטור לסטודנט".

 

במכללה למינהל אמרו כי מדובר בקתדרה הראשונה בישראל ששמה לעצמה מטרה לעמוד באתגרי ההשכלה האקדמית בעידן הדיגיטלי, בזירות שונות, בדגש על פיתוח פדגוגיה חדשנית ושילוב טכנולוגיות מותאמות לאקדמיה בעידן החדש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
האוניברסיטה העברית
צילום: shutterstock
מומלצים