שתף קטע נבחר
 

צפו: דגל ישראל במרחק 37 אלף ק"מ מכדור הארץ

החללית בראשית, העושה את דרכה לירח, צילמה את עצמה באמצעות מצלמת הסלפי. בתמונה נראים כדור הארץ, החללית ודגל ישראל. החללית הישראלית אמורה לנחות על הירח ב-11 באפריל

 

החללית, דגל ישראל וכדור הארץ (צילום: spaceIL והתעשייה האווירית)
החללית, דגל ישראל וכדור הארץ(צילום: spaceIL והתעשייה האווירית)

 

עוד שלב בדרך לירח: עמותת SpaceIL והתעשייה האווירית פרסמו בצהריים (יום ג') תמונת סלפי שצילמה החללית הישראלית "בראשית", שאמורה לנחות על הירח ב-11 באפריל. בתמונה, שצולמה ממרחק של 37,600 ק"מ מכדור הארץ, נראה דגל ישראל והכיתוב עם ישראל חי בעברית והכיתוב Small country Big dreams (מדינה קטנה, חלומות גדולים) באנגלית.

 

האזור המצולם ברקע החללית הוא אוסטרליה והצילום נעשה תוך כדי סיבוב איטי מאוד של החללית. החללית הישראלית, שנבנתה במפעל חלל של התעשייה האווירית, נמצאת במסלול אליפטי מסביב לכדור הארץ - כשהמרחק הגדול ביותר בשלב זה הוא כ-131 אלף ק"מ.

 

עוד סלפי בחלל, הפעם בלי כדור הארץ (צילום: spaceIL והתעשייה האווירית)
עוד סלפי בחלל, הפעם בלי כדור הארץ(צילום: spaceIL והתעשייה האווירית)

 

שיגור החללית בראשית לירח, בחודש שעבר    (צילום: spaceX קונטקט)

שיגור החללית בראשית לירח, בחודש שעבר    (צילום: spaceX קונטקט)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

החללית הישראלית שוגרה לירח מבסיס החלל בקייפ קנוורל ב-22 בפברואר בשעה 3:45 לפנות בוקר. היא אמורה לנחות על אדמת הירח ב-11 באפריל, כאשר שבוע קודם לכן היא אמורה "להילכד" על ידי הירח.

 

ביום חמישי האחרון, ביצעה החללית תמרון מוצלח על מנת להגדיל את הטווח שלה, לאחר שבלילה בין שני לשלישי בשבוע שעבר - התמרון נכשל בשל אתחול שביצע מחשב החללית. בתעשייה האווירית וב-SpaceIL אמרו ביום חמישי האחרון כי לאחר השלמת הבדיקות והבחינה של תופעת האתחול במחשב המשימה ויישום מנגנוני ההגנה, בוצע התמרון החללית עברה למסלול אליפטי שבו הנקודה הרחוקה מכדור הארץ הינה במרחק כ-131,000 ק"מ. עוד נמסר כי התמרון בוצע על פי התכנון ובמהלכו הופעל המנוע הראשי של 'בראשית' במשך כארבע דקות. התמרון הבא צפוי בהמשך השבוע.

  

תקלה נוספת, שאיתה מתמודדים המהנדסים, אירעה בעוקב הכוכבים. בטור, שפרסם בשבוע שעבר ב-ynet יהונתן ויינטראוב - אחד משלושת מייסדי SpaceIL - הוא הסביר על התקלה באחת ממערכות הניווט. "עוקב כוכבים הוא סוג של מצלמה רגישה, שמצלמת את השמיים ומחפשת כוכבים. את הכוכבים שבתמונה היא מתאימה למידע שיש לנו, וכך החללית יודעת לאן היא 'מסתכלת' - איפה זה למעלה, איפה זה למטה ולאן צריך לכוון את המנוע" הוא כתב. "הבעיה היא שכדי לראות כוכבים, המצלמה צריכה להיות רגישה מאוד, ולכן היא מסתנוורת בקלות. יש כל מיני פתרונות שאמורים לסייע לעוקב הכוכבים, כמו מצחייה (buffle) שתגן על המצלמה הרגישה, ובאופן פעולה נומינלי היא לא צריכה להסתנוור כי אנחנו לא מכוונים את החללית לכיוון השמש".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: spaceIL והתעשייה האווירית
התמונה מהחללית
צילום: spaceIL והתעשייה האווירית
מומלצים