לעוף איתם: צילומים מרהיבים של פרפרי נימפית החורשף
מאות מיליוני פרפרי נימפית החורשף שנדדו בחיפוש אחר מזון, תועדו בהמוניהם ברחבי הארץ. בואו לצפות בתמונות שתיעדו גולשי ynet. באגודת חובבי הפרפרים בישראל מעניקים הצצה מרהיבה לעולמם של הפרפרים ומזמינים את הציבור להצטרף לספירת הפרפרים הארצית הראשונה שתיערך בחודש הבא
צפו בנדידת הפרפרים ברחבי הארץ (צילום: גולשי ynet,, עריכה: ארז ארליכמן )
(צילום: נועם קירשנבאום, תומר טרבס, גיל סימקוביץ, נעמה עמית, שלו ויסמן, סמיר חמזה, הוד שטרלינג,אורית מרמת הנדיב | טפט: שלו ויסמן | עריכה: ארז ארליכמן)
מיליוני פרפרים מסוג נימפית החורשף
ניצפו בימים האחרונים ברחבי המדינה באחד מאירועי הנדידה הגדולים שתועדו בישראל בשנים האחרונות.
הפרפרים שהגיעו מרחבי סעודיה, מדינות המפרץ וכווית, נדדו לישראל וניצפו בקצב של אלפים בשעה במהלך שעות הבוקר והצהריים. להקות ענק עפו מערבה בחיפוש אחר צמחייה בה יוכלו לאכול צוף, כדי לאגור אנרגיה והם צפויים להמשיך בנדידה צפונה במטרה להגיע לאירופה.
באגודת חובבי הפרפרים בישראל ציינו כי הפרפרים נדדו מאזור חצי האי ערב וממדינות המפרץ, לאחר תקופה רווייה במשקעים חריגים באזורים הללו, שגרמו לגידול בצמחייה ממנה ניזונו הפרפרים ויכלו להשתמש בה לרבייה. לאחר שמקורות המזון באזורים המדבריים הללו, הם החלו לנדוד ולחפש מזון.
דובי בנימיני, יו"ר האגודה העריך הבוקר (ה') כי "בממוצע, 700 מיליון עד מיליארד פרפרים עברו אתמול את ישראל. יש מחזוריות שנתית של נדידה בתקופת האביב, יש להם ידע פנימי והם יודעים שיעופו צפונה, יחצו את קפריסין וימשיכו לדרום אירופה להקים את הדור הבא".
מזון מהיר: חגיגה גם לציפורים נודדות
לא רק אנשי האגודה הביעו התלהבות רבה מהאורחים המעופפים, גם גולשי ynet תיעדו את המבקרים הצבעונים ברחבי הארץ ושלחו באמצעות הדואר האדום צילומים ודיווחים רבים על הפרפרים, שאת חלקם פגשו מקרוב מתעופפים באוויר או נחים על הצמחייה ואת חלקם מצאו מעוכים או ללא רוח חיים על חלון ופגוש הרכב.לדברי עמיר בלבן, מנהל תחום הטבע העירוני בחברה להגנת הטבע, "הנימפית היא פרפר צבעוני הניזון מצוף פרחים. משך חיי הבוגר כשבועיים בלבד, והדרך להצליח להגיע צפונה היא באמצעות מסע דילוגים ורבייה. הביצים ובעיקר הזחלים שיבקעו במהלך השבועות הקרובים, בעקבות הנדידה והרביה, ישמשו את הציפורים הנודדות בימים אלו ואת כל היצורים הקטנים הניזונים מחרקים - זוחלים קטנים, מכרסמים, לטאות ויונקים קטנים", הוא מפרט. לדבריו, "זוהי הזדמנות נפלאה לצאת אל הטבע ולצפות בפרפרים במעופם וכן בתחנות העצירה באתרי טבע, שמורות טבע ושטחים פתוחים, שם הם נחים בלילות וממשיכים בדרכם במשך היום".
כדי לצלוח את מסע הנדידה, בו רבים מהם לא ישרדו, הפרפרים יצטרכו להשיג אנרגיה רבה בעזרת הצוף המצוי בפרחים ובעזרתה יוכלו להמשיך את הנדידה ולחצות את הים התיכון לכיוון קפריסין ותורכיה.
ספירת הפרפרים הראשונה בישראל
בחודש הבא, בין ה-21 באפריל עד ה-4 במאי, תצא לדרך ספירת הפרפרים הראשונה בישראל ביוזמת האגודה ובשיתוף עם מוזיאון לטבע ע"ש שטיינהרדט, גני הנדיב והחברה להגנת הטבע.
לדברי אנשי האגודה והחברה להגנת הטבע, "הפרפרים ידועים כסמן חי לסביבה הטבעית בהיותם רגישים לשינויים בסביבה" וכי הספירה נועדה "לסקור את מצבם של מיני הפרפרים בארץ. ספירת הפרפרים היא מאמץ משותף של אזרחים להצליח לדגום כמה שיותר פרפרים בכל האזורים בארץ", הם מסבירים. "המידע שיתקבל מהציבור יסייע למחקר על שינויים בתפוצת הפרפרים לאורך שנים, ויסייע להגן על פרפרים, כמו גם להבין את השפעת שינויי הסביבה".
ההשתתפות בספירה מיועדת לכל הציבור בכל הגילאים ואורכת כ-15 דקות בכל שטח פתוח בו תבחינו בפרפרים. באתר האגודה ניתן להוריד ולהדפיס מדריך שדה של פרפרי ישראל הנפוצים ביותר, להיעזר במגדיר פרפרים ברשת, להשתמש באפליקציה בה ניתן לעדכן את התצפיות בפרפרים או להזין הנתונים באתר. לפרטים נוספים הקליקו כאן או הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של האגודה.
צפו בצילומים המרהיבים של נימפית החורשף בישראל באדיבות חברי אגודת חובבי הפרפרים בישראל.
נמפית החורשף
צילום: סמיר חמזה
מומלצים