כך נראו החיים לפני 518 מיליון שנה
חוקרים בסין אספו 4,351 דגימות של מאובנים באתר במחוז חוביי במרכז המדינה. מדובר בייצורים שחיו לאחר "הפיצוץ הקמבריוני"
פליאונטולוגים בסין גילו אוסף של מאובנים מלפני 518 מיליון שנה, ובהם למעלה מ-50 מינים שלא נראו בעבר - כולל מין של מדוזה, פרוקי רגליים ואצות.
לפי המחקר, שפורסם בכתב העת Science, הממצאים יכולים לסייע בהבנת האבולוציה של התפתחות החיים על פני כדור הארץ, לאחר "הפיצוץ הקמבריוני" שאירע לפני כ-542 מיליון שנה.
חוקרים מהאוניברסיטה הצפון מערבית של שיאן אספו 4,351 דגימות של מאובנים באתר במחוז חוביי שבמרכז המדינה. החוקרים כינו את המאובנים שנמצאו Qingjiang biota.
מגוון גדול של יצורים מורכבים ובעלי תאים רבים החל לצוץ רק בתקופת הקמבריון, לפני 485 - 541 מיליון שנה. הופעתם הפתאומית נקראת "הפיצוץ הקמבריוני". בתקופה שקדמה לה, שנקראת אדיאקרה, היצורים היו פשוטים, רכים (חסרי שלד), חסרי רגליים ועיניים מורכבות וניזונו כנראה באמצעות ספיגת חומרי מזון מהמים, שכן לא היו להם לסתות ושיניים.
הסיבה לקפיצה במגוון היצורים ובמורכבותם במהלך הקמבריון שנויה במחלוקת. לפי סברה אחת, עלייה ברמות החמצן במי הים אפשרה התפתחות של טורפים, שזקוקים ליותר אנרגיה לפעילותם ולבניית גופם. אם זה נכון, היצורים הפשוטים של האדיאקרה היו טרף קל עבור הטורפים החדשים שהתפתחו וכך הם נכחדו. ייתכן שהלחץ האבולוציוני שהפעילו הטורפים הביא להתפתחות מגוון רחב של מנגנוני הישרדות ותחרות - שלד חיצוני, דרכי הסוואה, תנועה באמצעות גפיים וכן הלאה.