שתף קטע נבחר
 

עכברים נשלחו לחלל: זה מה שקרה להם

לקראת שיגור בני אדם למאדים: עכברות צעירות שהו בחלל - ואחרי שבוע פתאום החלו להקיף את הכלוב באופן מתואם. צפו בסרטון

 

עכברות בחלל, בניסוי של נאס"א

עכברות בחלל, בניסוי של נאס"א

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ריצה משותפת בכלוב, מחוץ לכדור הארץ: מדענים גילו כי לאחר שנשלחו לחלל, עכברים החלו להתנגד באופן לא שגרתי והחלו לבצע הקפות בכלוב שלהם ב"פעילות קבוצתית מתואמת". צפו בסרטון.

 

העכברים נשלחו לתחנת החלל הבינלאומית ב"בית גידול המכרסמים" של נאס"א. הניסוי, שאותו הובילה אפריל רונקה ממרכז המחקר איימס של נאס"א, נועד לבחון כיצד מתנהגים עכברים במהלך שהות ממושכת בחלל.

עכברים בחלל בניסוי של נאס
"פעילות קבוצתית מתואמת" בחלל

עכברים בחלל בניסוי של נאס
העכברים בכלוב של נאס"א

בזמן שנאס"א בוחנת לשלוח בני אדם למאדים, ההבנה כיצד אסטרונאוטים יגיבו לשהות ארוכה בחלל חשובה מאוד. מחקרים על בעלי חיים כבר הראו ששהות כזו מובילה לשינויים פיזיולוגיים, אבל לא ניתנה תשומת לב רבה לשאלה כיצד התנהגותם עשויה להשתנות בעקבות ההימצאות בחלל.

 

במחקר, שפורסם במגזין Scientific Reports, כתבו רונקה ושותפיה כי שתי קבוצות של עכברים ממין נקבה נשלחו לתחנת החלל הבינלאומית – באחת הקבוצות היו עכברות בנות 16 שבועות ובאחרת עכברות בנות 32 שבועות. הן הושוו לקבוצת ביקורת שנותרה בכדור הארץ. עכברות החלל נשארו שם 17-18 יום, תועדו והוקלטו כדי שניתן יהיה לנתח את ההתנהגות החלל.

 

בתחילה ההתנהגות של עכברות החלל ושל קבוצת הביקורת הייתה דומה. אבל אחרי שבעה עד 10 ימים, משהו השתנה. העכברות הצעירות יותר החלו "לחוג באופן ייחודי כמו במסלול ריצה", כשהן מקיפות את הכלוב במהירות. בתחילה הן הניעו עצמן על ידי דחיפה מהקיר, וההתנהגות הזו השתנתה במהירות להקפות מלאות", כתבו החוקרים.

עכברים בחלל בניסוי של נאס
"בית גידול המכרסמים" של נאס"א. צילומים: נאס"א

כמה ימים לאחר מכן, כמה עכברות החלו להקיף את הכלוב באופן זה באותו זמן. "ההתנהגות הזו הפכה למעין פעילות קבוצתית מתואמת", כתבו המדענים. "ההתקדמות מהקפות בודדות אינדיבידואליות להקפות רבות קבוצתית התפתחה תוך שלושה ימים בלבד ונותרה כך עד סיום המשימה".

 

ב"ניוזוויק" נכתב כי לפי המדענים, "ההקפות הקבוצתיות המתואמות", ייחודיות לעכברים בחלל ויש להן כמה הסברים אפשריים. יכול להיות שאפקט התרגיל הפיזי תרם לעכברים, או שהם אהבו את התחושה של תנועה עצמית. עם זאת, החוקרים אמרו כי יש צורך במחקר נוסף כדי להבין מדוע הם בכלל החלו להתנהג כך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים