כך סייעו צלמי טבע לפינגווינים בסכנת חיים
כשעשרות פינגווינים קיסריים נקלעו לסכנת חיים בתהום עמוקה והתקשו לצאת ממנה, צלמי הטבע באנטארטיקה החליטו לעשות מעשה חריג ולהתערב בטבע. הצצה אחרונה לסדרת הטבע "שושלות" של ה-BBC בהגשת דיוויד אטנבורו העוקבת אחרי חייהם של חמישה מיני בעלי חיים בסכנת הכחדה ותשודר בשישי בכאן 11 ב-21:30
צוות ה-BBC עקב במשך ארבע שנים ברחבי העולם אחרי חמישה מינים של בעלי חיים בסכנת הכחדה ותיעד מקרוב את המאבקים הפנימיים של בעלי החיים במאבק על הטריטוריה וההישרדות.
הם בילו יותר מ-2,000 יום בשטח, במסע ממישורי זימבבואה בתיעוד זאבים טלואים, בג'ונגלים של הודו בצילום טיגריסים בנגליים, בגבולות הסהרה בחיפוש אחר משפחות שימפנזים ובמסאי מארה בקניה אחרי האריות, אך אחד האתגרים הקשים ביותר המתינו לצוות הצילום ששהה כמעט שנה בערבות אנטארטיקה הקפואה, כדי לתעד פינגווינים קיסריים בתקופת הטלת הביצים וגידול הצאצאים.
במהלך החורף שמגיע לטמפרטורה של מינוס 60 מעלות, צוות הצילום מתעד את הרגעים האינטימיים ביותר של הפינגווינים, בהם הנקבה מעבירה את הביצה לידי הזכר לאחר ההטלה ויוצאת לחפש מזון בים, בגידול והאכלת האפרוחים.
סופות אימתניות פורצות ומעמידות במבחן את תושיית הצוות ברוחות של 75 קמ"ש והצוות נאבק להגיע למושבה בה נמצאים אלפי פינגווינים. לא בטוח כמה זמן יחזיק ציוד הצילום במזג האוויר הקיצוני.
הפינגוונים נאבקים לשרוד וצוות הצילום נסוג באופנועי השלג בחזרה לתחנת המחקר, שם הם נדהמים לצפות ברוחות במהירות של 100 קמ"ש. בשוך הסערה, יוצאים למחרת הצלמים לשטח והמראות קשים. על צוותי צילום לתעד את האירועים כפי שהם מתרחשים.
קבוצת פינגווינים מנסה לטפס מעלה מתוך התהום. פגרים של אפרוחים מוטלים בכל עבר, עדות לסופה הקשה שגבתה קורבנות. אם הקבוצה של כ-50 פינגווינים לא תצליח לצאת מהבור, הם לא ישרדו.
הצלמים מחליטים בצעד חריג להתערב וחופרים סוללה רדודה בעזרת מעדרים כדי ליצור מדרגות בקרח. העופות הראשונים החלו לצאת החוצה והסיוע הקטן הציל מושבה גדולה של פינגווינים.
copyright Stefan Christmann
הפרק האחרון בסדרה "שושלות" יעקב אחר קורות צוותי הצילום מאחורי הקלעים ביצירת סדרת הטבע, ישודר ביום שישי, ה-26.4ף ב-21:30 בכאן 11 ובאתר כאן