שתף קטע נבחר
 

המטאוריט שפגע בירח בינואר נע במהירות 61 אלף קמ"ש

בינואר תיעד צוות מספרד פגיעת מטאוריט בירח בזמן ליקוי. השבוע הם פרסמו מחקר לפיו עוצמת הפיצוץ הייתה שוות ערך ל-1.5 טון חומר נפץ ושבירח נוצר מכתש בקוטר של כ-15 מטרים

בחודש ינואר, במהלך ליקוי ירח, תיעדו חוקרים מספרד מטאוריט שפגע בירח. לדברי החוקרים, זו כנראה הפעם הראשונה שבה תועד מקרה כזה. אמש (יום ג') פרסמו החוקרים כי מהירות המטאוריט הייתה 61 אלף קמ"ש בזמן הפגיעה בירח וכתוצאה מכך נוצר מכתש בקוטר 15 מטרים. עוצמת הפיצוץ הייתה שוות ערך לפיצוץ 1.5 טון חומר נפץ.

 

מתוך סרטון המתעד את רגע הפגיעה

מתוך סרטון המתעד את רגע הפגיעה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הפגיעה של המטאוריט בירח, כך לפי MIDAS, הייתה ב-21 בינואר בשעה 6:41 בבוקר (שעון ישראל) כשכל הירח היה מצוי בתוך חרוט הצל של כדור הארץ. רבים ברחבי העולם צפו בליקוי, חלקם בשידורים חיים באינטרנט. כמה מהם הבחינו במטאוריט פוגע בירח במהלך השידור.

 

בניגוד לכדור הארץ, לירח אין אטמוספירה המגינה עליו מפגיעה של סלעי חלל קטנים. בשל כך פוגעים מדי פעם מטאוריטים בירח וגורמים למכתשים. לדברי החוקרים מספרד, המטאוריט שפגע בירח בינואר היה קטן יחסית וקוטרו נע בין 30 ל-60 ס"מ. משקלו של המטאוריט, כך לפי ההערכה, היה 45 ק"ג. החוקרים הוסיפו כי מהירות הפגיעה הייתה 61 אלף קמ"ש. 

 

המטאוריט פוגע בירח בזמן הליקוי (צילום: אוניברסיטת ולבה בספרד)
המטאוריט פוגע בירח בזמן הליקוי(צילום: אוניברסיטת ולבה בספרד)

 

עוצמת הפיצוץ, כך לדברי החוקרים, הייתה שוות ערך לפיצוץ 1.5 טון חומר נפץ. הם הוסיפו כי הטמפרטורה המקסימלית שנוצרה באזור הפיצוץ הייתה כ-5,400 מעלות וסלעים הועפו לכל עבר.

 

פרופ' חוזה מאדיאדו מאוניברסיטת ולבה בספרד, שהצוות שלו כיוון שמונה טלסקופים לעבר הירח בזמן הליקוי בינואר, אמר כי אי אפשר לשחזר את האפקט של פגיעת המטאוריט בניסוי על כדור הארץ.

 

צוות החוקרים מספרד מתכוון להמשיך לחקור את נושא פגיעת המטאוריטים בירח, בין היתר כדי לבדוק כיצד אפשר יהיה להגן על אסטרונאוטים, שאמורים להגיע לירח בעשור הבא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוניברסיטת ולבה בספרד
הפגיעה בחודש ינואר
צילום: אוניברסיטת ולבה בספרד
מומלצים