עכשיו זה רשמי: השתנתה ההגדרה של קילוגרם
במשך 130 שנה ההגדרה של קילוגרם הייתה מסתו של הגליל, המכונה Le Grand K, שעשוי מהמתכות פלטינה ואירידיום. מהיום הכל השתנה
היום (ב') נכנסה לתוקף ההחלטה של הלשכה הבינלאומית למידות ומשקלות שעל יד פריז, לפיה הקילוגרם ימדד לפי עוצמת הזרם החשמלי הנדרשת על מנת לייצר כוח נגדי באלקטרומגנט השקול לה - ולא לפי משקולת הנמצאת מאז 1889 במקום שמור סמוך לפריז. השינוי לא אמור להשפיע בכלל על חיינו.
ב-130 השנים האחרונות ההגדרה של קילוגרם הייתה מסתו של הגליל, המכונה Le Grand K, שעשוי מהמתכות פלטינה ואירידיום. הוא אוחסן בלשכה הבינלאומית למידות ומשקלות סמוך לפריז, שם הוא נשמר היטב באמצעות נעילה משולשת. אלא שבשנת 2007 גילו מומחים כי הוא איבד כ-50 מיקרוגרמים ממסתו - כמות השווה לגרגיר קטן של חול.
לכן, ניסו מדענים במשך שנים לחפש אמצעי אחר שיאפשר להגדיר את המידה קילו, בדומה למידות אחרות שמנוסחות באופן לא פיזיקלי כמו מטר, שנייה, אמפר, מעלות קלווין, מולים וקנדלה (למדידת עוצמת אור). במשך שנים הניסויים בתחום התמקדו בניסיון לקשר בין מסה לקבוע פלנק, שהוא קבוע מרכזי בפיזיקת הקוונטים.
שיטה החדשה מגדירה את יחידת המשקל (קילוגרם אחד, במקרה זה) על פי עוצמת הזרם החשמלי הנדרשת על מנת לייצר כוח נגדי השקול לה. אז איך עובדת המערכת? אלקטרומגנטים מייצרים כוח. למשל, מגרשי גרוטאות משתמשים באלקטרוגמנטים מנופים כדי להרים ולהזיז אובייקטים מתכתיים גדולים, כמו מכוניות. הכוח של האלקטרומגנט מושפע באופן ישיר מהזרם החשמלי שעובר בסליליו. מכאן ניתן לראות את הקשר הישיר בין הזרם למשקל. כך בעקרון מדענים יכולים להגדיר את הקילוגרם במונחים של עוצמת הזרם הנדרשת כדי להרים את החפץ.