שתף קטע נבחר
 

כך סייעה נחמה ריבלין לטבע ולבעלי החיים בישראל

נחמה ריבלין תרמה במהלך השנים להגברת המודעות לשמירת הטבע ובעלי החיים בישראל. היא שחררה נשרים ועופות דורסים בחזרה לטבע ופתחה את גינת בית הנשיא לאימוץ כלבים חסרי בית. ברשות הטבע והגנים ובחברה להגנת הטבע הביעו צער על לכתה של "ידידת אמת לטבע הישראלי".

רעיית נשיא המדינה שהלכה לעולמה הקדישה את חייה לחקר מדעי בתחום הזואולוגיה, האקולוגיה והגנטיקה. במהלך פעילותה הציבורית, שיתפה את הציבור באהבתה לחיות הבר ולבעלי חיים.

 

בקיץ 2016 הגיעה נחמה ריבלין לקחת חלק בטקס לציון 20 שנה לקיומו של פרויקט "פורשים כנף" שנועד להגן על העופות הדורסים בסכנת הכחדה בישראל, בשיתוף עם אנשי רשות הטבע והגנים, חברת החשמל והחברה להגנת הטבע בחי בר כרמל. 

 

צילום: ארז ארליכמן, רשות הטבע והגנים ובית החולים לחיות בר עריכה: ארז ארליכמן מוזיקה: Rise and Fall

צילום: ארז ארליכמן, רשות הטבע והגנים ובית החולים לחיות בר עריכה: ארז ארליכמן מוזיקה: Rise and Fall

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
שני נשרים שזכו לשמות "רובי" ו"נחמה" שוחררו לטבע המקומי. הנשרה שנקראה על שמה של רעיית נשיא המדינה, נפצעה בספרד והובאה לאחר שיקום לישראל.
 
במהלך שהותה של הנשרה בטבע המקומי, היא נתפסה ע"י תושבי לבנון בחשד לריגול והוחזרה לארץ בסיוע האו"ם בתום מבצע מורכב. לאחר ששוחררו הנשרים ונחתו על הקרקע, הם החלו לרוץ במהירות, פרשו כנפיים והצטרפו אל חבריהם הנשרים הרבים בכרמל.
 
נחמה ריבלין עם יגאל מילר מרשות הטבע והגנים בחי בר כרמל (צילום: שטיינר)
נחמה ריבלין עם יגאל מילר מרשות הטבע והגנים בחי בר כרמל(צילום: שטיינר)

בימים הראשונים נצפתה "נחמה" שנשאה על גופה משדר רדיו באזור חי בר כרמל. דיווח שהתקבל אצל יגאל מילר, בישר כי העוף הדורס הגדול החל לבדוק את מצב השכונות בחיפה.
 
בתחילת 2018 חשדו ברשות הטבע והגנים כי הנשרה שנצפתה בגולן וכרמל אינה בחיים, לאחר שמשדר הרדיו שהוצמד לה, החל לשדר אות מצוקה המופעל ברגע שלא תועדה תזוזה במשך מספר שעות של העוף הדורס. בסיוע של כלבת גישוש נמצאה הנשרה המתה בשטח. 

נחמה ריבלין, רעיית נשיא המדינה, הביעה צער על מותה של הנשרה. "נחמה" כי "קיבלתי את החדשות המעציבות אמש והצטערתי מאוד. פעילותה של רשות הטבע והגנים למען הנשרים חשובה ומשמעותית מאוד עבורי ובעיני וגם עבור הארץ שלנו", היא אמרה אז ל-ynet. "אני מקווה מאוד שנשרים נוספים ישוחררו אל הטבע בקרוב. היכן שלא תהיה עכשיו הנשר נחמה, אני מקווה שהיא נחה ממסעותיה הארוכים".

 

נחמה ריבלין עם יגאל מילר מרשות הטבע והגנים בחי בר כרמל (צילום: שטיינר)
נחמה ריבלין עם יגאל מילר מרשות הטבע והגנים בחי בר כרמל(צילום: שטיינר)

 

ברשות הטבע והגנים הביעו צער על פטירתה של ריבלין וציינו בהודעתם כי "אהבתה של נחמה לארץ ישראל ופועלה למען שימור הטבע בישראל החלו עוד מלימודיה האקדמיים באוניברסיטה העברית בירושלים שם סיימה לימודי מדעי הטבע (ביולוגיה) עם תואר BSC בבוטניקה וזואולוגיה ואף עבדה במחקר במחלקות לזואולוגיה, אקולוגיה וגנטיקה. כרעיית נשיא המדינה, מר רובי ריבלין, היא פעלה רבות לקדם את נושא השמירה על הזנים בסכנת הכחדה בישראל, מתוך ההבנה ההיסטורית של חשיבות שימורם, ואהבתה לבעלי החיים ולטבע הישראלי".

 

ברשות הטבע והגנים ציינו כי ריבלין אמרה אז לאחר שחרור הנשרים כי "אנחנו עומדים בפני סכנת הכחדת הנשרים בארץ ישראל. עלינו לוודא שהנשרים אינם משוחררים אל מותם - להשקיע ולהגביר את האכיפה והחינוך כדי שהטבע הישראלי, יאפשר קליטה וקיום של חיות בר גדולות. ללא שינוי יסודי ומשמעותי, שחרור העופות הגדולים יהיה חסר תועלת. ולכן, בשמי ובשם כל שוחרי הטבע בארץ אני מבקשת לטפל בבעיית ההרעלה. לנשרים שלנו שעד היום גודלו במסירות ובאהבה אך ללא חופש, אני מאחלת היום שתפרשו כנף, תדאו לשחקים, הגביהו עוף ומצאו אהבה. ומדי פעם חזרו אלינו לדרישת שלום ממרחקים". 

 

יום אימוץ כלבים בבית הנשיא

כחלק מפעילותה למען בעלי חיים ושימור טבע, קיימו נחמה ונשיא המדינה רובי ריבלין, יום אימוץ ראשון בבית הנשיא בשיתוף עם עמותת "תנו לחיות לחיות" וארגון "נח". מבקרים ומשפחות רבות הגיעו להכיר כ-30 כלבים וגורים חסרי בית, מתוכם אומצו שבעה כלבים. "באהבת בעלי חיים יש מסירות, תום ומתיקות", אמר אז הנשיא. "אמצו כלב, ותגלו על עצמיכם שיש בנו אהבה והיא תנצח".

 

צילום ועריכה: ארז ארליכמן, צילום סטילס: מארק ניימן, לע"מ

צילום ועריכה: ארז ארליכמן, צילום סטילס: מארק ניימן, לע"מ

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
נשיא המדינה רובי ריבלין ונחמה ריבלין ביום האימוץ לכלבים בבית הנשיא (צילום: גיל יוחנן)
נשיא המדינה רובי ריבלין ונחמה ריבלין ביום האימוץ לכלבים בבית הנשיא(צילום: גיל יוחנן)

 

נחמה משחררת נץ בחזרה לטבע

בקיץ 2018 התנגש נץ מצוי באדן הזכוכית במרפסת בדירתו של דניאל דורפמן בחיפה. הדייר הציל את העוף הדורס שנפגע קשה בכנף והועבר לטיפול בבית החולים לחיות בר בספארי ברמת גן. לאחר תקופת שיקום ארוכה, הנץ הושב לטבע במעמד משפחת נשיא המדינה.  נשיא המדינה, רובי ריבלין עם רעייתו נחמה ושניים מנכדיהם הגיעו לביקור בספארי ברמת גן ובבית החולים לחיות בר. בני המשפחה האכילו ג'ירף וצפו בחיות השונות. בסיום ביקורם, סייעו גם בהשבת הנץ הפצוע בחזרה לטבע. 

 

צילום: שגית הורוביץ, ספארי ר"ג, | דניאל דורפמן

צילום: שגית הורוביץ, ספארי ר"ג, | דניאל דורפמן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ד"ר יגאל הורוביץ, וטרינר הספארי ומנהל בית החולים לחיות בר מסר לידיה של נחמה ריבלין את הנץ. במטרה להגן על נחמה מפני טפריו ומקורו החד של הנץ, היא צויידה בכפפות מיגון עבות. נשיא המדינה ונכדיו עמדו לצידה והיא שיחררה את הנץ שפרש כנפיים ונעלם במהירות מהאזור.

 

הנץ הפצוע ומשפחת הנשיא משיבה את העוף הדורס בחזרה לטבע (צילום: דניאל דורפמן | שגית הורוביץ, ספארי ר
הנץ הפצוע ומשפחת הנשיא משיבה את העוף הדורס בחזרה לטבע(צילום: דניאל דורפמן | שגית הורוביץ, ספארי ר"ג)

 

ריבלין שיתפה את אהבתה הרבה לציפורים גם בחשבון הפייסבוק של נשיא המדינה, והמליצה לגולשים לסייע בהזנת צופיות בוהקות, ציפורי שיר, באמצעות מתקנים עם מי סוכר, אותם תלתה במטבח, במרפסת ובחצר הבית. "לא אשכח את הפעם הראשונה שנחתה על הענף צופית ושתתה מהמתקן כאילו היה פרח", כך כתבה לפני כשנה בעמוד הפייסבוק של בית הנשיא. "מאז המתקן ההוא יצרתי ממבחנות מתקנים נוספים ואני מקפידה למלא אותם ולתלות במרפסת או בחצר או מוסתר בעציץ על אדן החלון. זה רגע קטן של אושר לראות את הקטנטנות האלה באות לשתות מהצוף המלאכותי".

 

בחברה להגנת הטבע הביעו תנחומים על מותה של נחמה ריבלין. "הגברת נחמה ריבלין הייתה ידידת אמת לטבע הישראלי, ובכל הזדמנות היתה מזכירה את פעילותה במחקר בביולוגיה ובזואולוגיה ואת האחריות המוטלת על כולנו לשמירה על כדור הארץ ועל הטבע הישראלי. נחמה פעלה רבות למען הטבע הישראלי והירושלמי. היא לא הרבתה לעמוד באור הזרקורים, אלא הקפידה להפנות אותם אל הטבע, במטרה להוביל לשמירתו: לא ויתרה על חנוכת עמק הצבאים, על שחרור נשרים לטבע, על המלצה לביקורים בתחנה לחקר ציפורים בירושלים. נחמה הקימה גינה קהילתית בבית הנשיא ואף התקינה תיבת קינון בחצר הגינה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שטיינר
נחמה משחררת נשר בחזרה לטבע
צילום: שטיינר
מומלצים