שתף קטע נבחר

 

צו סגירה למשחטה בדרום שהזרימה נתרן רב למט"ש

בעקבות מליחות רבה בשפכים במתקן טיהור - התגלה כי האחראית היא משחטה במועצה האזורית באר טוביה. במשרד להגנת הסביבה אמרו: "זה כמו לזרוק מאות טונות של מלח על האדמה החקלאית ולהרוג את הגידולים". במשחטה טענו מנגד כי הבדיקות שהם ביצעו - היו תקינות

המשרד להגנת הסביבה הוציא צו סגירה ל- 30 יום למשחטה בדרום הארץ, לאחר שזו הזרימה כמות גדולה של נתרן וכלוריד למתקן טיהור שפכים. משחטת העופות, מעוף מעין יסכה, נמצאת בשטח של המועצה האיזורית באר טוביה ומעסיקה מאות עובדים.

 

השפכים של משחטת העופות מגיעים למט"ש "תימורים", ולאחר טיפול משמשים לחקלאות. במהלך השבועות האחרונים התקבל במשרד להגנת הסביבה מידע מהמועצה האזורית באר טוביה על המלחת השפכים המוזרמים למתקן הטיהור, וכפועל יוצא גם המלחת קולחי המט"ש. ערכי המליחות הגבוהים התגלו בשפכים הנכנסים למט"ש מקו "באר טוביה צפון", אליו נסנקים שפכי צפון אזור התעשייה באר טוביה ומושבים באזור, דרך תחנת השאיבה "פרדס".

 

זיהום קודם ביולי 2016

זיהום קודם ביולי 2016

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ברוך ובר, מנהל מחוז דרום במשרד להגנת הסביבה הסביר כי "מליחות השפכים היו גבוהים יותר ממי ים. מדובר במאגר בנפח של למעלה ממיליון קוב. זה פשוט לזרוק מאות טונות של מלח על האדמה החקלאית ולהרוג את הגידולים".

 

ממצאי מדידות השטח של שפכי העסק ותוצאות דגימות שפכי העסק מסוף חודש מאי, מצביעים על חריגות חמורות ומשמעותיות, בשניים עד שלושה סדרי גודל (אלפי אחוזים עד עשרות אלפי אחוזים), מהריכוזים המרביים המותרים להזרמה למערכת הביוב הציבורית למזהמים נתרן וכלוריד. כמו כן, מצביעים הממצאים על חריגות מהריכוזים המרביים המותרים במזהמים זרחן, מוצקים מרחפים, COD ושמנים ושומנים.

 

בתחילת החודש נערך שימוע למנהלי המפעל בנוגע להפרות תנאי רישיון העסק שלהם. במשרד להגנת הסביבה ציינו כי הם רואים בחומרה יתרה את ההפרות, וכי המלחת המט"ש משמעותה המלחת מאגרי הקולחים, תוך גרימת חשש לזיהום קרקע כשכן נעשה שימוש בקולחים להשקיה חקלאית. בנוסף, המלחת המאגרים עשויה להביא לזיהום מקורות מים ופגיעה אקולוגית בבית הגידול של הנחל וזיהום ים במקרה של הזרמת הקולחים לנחל ולים.

 

נציגי המפעל טענו בשימוע כי המדדים שלהם הראו ערכים תקינים.

 

אין זו הפעם הראשונה שבה המשרד להגנת הסביבה נקט בהליכים נגד המפעל. ביולי 2018 נערך שימוע קודם על הפרות תנאי רישיון העסק, ונפתח תיק חקירה של המשטרה הירוקה נגד נושאי משרה במשחטה בגין אירועים דומים וחריגות באיכות השפכים המוזרמים למערכת הביוב הציבורית בשנים 2015-2016.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים