שתף קטע נבחר

 

מרהיב ומפחיד: סערה יוצאת דופן בקנדה

כמו בלון שמתמלא במים: סרטון תיעד את הרגע שבו תופעת טבע מיוחדת הופכת לענן דמוי פטרייה - ואז למבול ולברד כבד

 

זה לא טורנדו: הסערה המדהימה בקנדה

זה לא טורנדו: הסערה המדהימה בקנדה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

תופעת טבע מפחידה ומרהיבה נצפתה בקנדה: תמונות וסרטונים הנציחו ענן דמוי פטרייה בסערה שהמטירה גשם וברד על העיר הקנדית קלגרי. בסרטון טיים-לפס מתועדת התופעה, המכונה "פרץ רוח" מסוג "מיקרוברסט" (Microburst).  

 

בסרטון הטיים-לפס (תיעוד אירועים ממושכים במהירות רבה) נראה תא הסערה נע בשמיים, כשפלומת המשקעים הגלילית שלו עולה למעלה, ואז מתחברת עם העננים ויוצרת מראה הדומה לזה של טורנדו.

סערה סופה קנדה קלגרי קלגארי (מתוך טוויטר)
כמו מים בבלון. "מיקרוברסט" בקלגרי(מתוך טוויטר)

סערה סופה קנדה קלגרי קלגארי (מתוך טוויטר)
(מתוך טוויטר)

סערות כאלה נפוצות יחסית במחוז אלברטה ובעיר הגדולה במדינה, קלגרי, אבל גם שם לא רגילים למראה כה מרהיב, מה שהוביל תושבים רבים לצלם את הסערה ולפרסם את התמונות ברשתות החברתיות.

 

פרץ רוח הוא כינוי לרוחות עזות הנושבות מתחת לענן קומולונימבוס מפותח מאוד. פרץ הרוח נוצר בעקבות זרמים של אוויר היורדים אל הקרקע מהענן. קוטר התופעה עשוי להגיע אף לכמה מאות מטרים או לקילומטרים בודדים, זאת בהתאם לגודל הענן. כאשר אזור התרחשות התופעה הוא עד 4 קילומטרים, התופעה מכונה מיקרוברסט.

 

לפי שירות מזג האוויר הלאומי האמריקני, מיקרוברסט מתרחש כשסופת ברקים מתחילה להעביר עימה טיפות מים וברד בעת שהאוויר נע מעלה. לעיתים אותה תנועת אוויר מעלה כה חזקה, עד שחלקים גדולים מהמשקעים נותרים בחלק העליון של הסערה.

סערה סופה קנדה קלגרי קלגארי (מתוך טוויטר)
לא נגרמו נזקים כבדים. הסערה בקלגרי(מתוך טוויטר)

בעת שרוח הפרצים נפסקת והסערה נעה, הברד וטיפות המים משתחררים ומביאים למבול ולברד כבד. הדבר דומה למילוי בלון במים עד שהוא כבר לא יכול להישאר בצורתו הנוכחית, מה שגורם למים לפרוץ החוצה מתחתיתו.

 

פרט למשקעים הרבים, מהירות הרוח בסופות מסוג זה עשויה להגיע ל-160 קמ"ש. בחלק מהמקרים, סופה שכזו עלולה אף לגרום נזקים אדירים. במקרה של הסופה בקנדה, באתר "גלובל ניוז" דווח כי הרוחות היו חלשות יחסית, וגם הברד לא חולל נזק רב.

 

מיקרוברסט מתרחש לרוב עקב התמזגות של כמה תנאי מזג אוויר, ובכלל זאת רוחות חזקות ואוויר יבש. הם קורים לא פעם בחודשים החמים והלחים של הקיץ. קשה לנבא הגעת סופות מסוג זה, כי הן נוצרות במהירות ואורכות זמן קצר בלבד - בין חמש לעשר דקות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים