הסטארט-אפ שמציע לימודי תואר שני במנהל עסקים
בחברת ג'ולט אומרים כי הם פיתחו אלטרנטיבה לתואר שני במנהל עסקים: "בחלק מהמוסדות הלימודים מכילים הרבה תכנים שכבר אינם נדרשים". השיעורים יועברו בשידור חי מתל אביב ומלונדון
התואר השני במנהל עסקים (MBA) הפך בשנים האחרונות לאחד התארים הפופולאריים והמבוקשים בישראל. עכשיו נכנס לתמונה סטארט-אפ ישראלי שמכריז על עצמו כמתחרה למוסדות האקדמיים המלמדים את התחום. הלימודים אינם מוכרים על ידי המועצה להשכלה גבוהה (המל"ג), אך בסטארט-אפ הישראלי אומרים כי מדובר בלימודים שייתנו יותר כלים מעשיים להתמודדות בשוק העבודה.
חברת הסטארט-אפ ג'ולט הודיעה כי תציע תכנית אלטרנטיבית לתואר הנפוץ בחברה גייסו בחודשים האחרונים בהובלת קרן בריטית כ-7.2 מיליון דולר ששימשו בין היתר לפיתוח תכנית "אל-תואר", שמטרתה להילחם בתואר השני במנהל עסקים (MBA).
כחלק מהמהלך, אומרים בסטארט-אפ, הוקמה ועדה אקדמית המורכבת מ-12 ישראלים בכירים בעולם ההיי-טק, בוגרי תכניות ה-MBA היוקרתיות ביותר בעולם, שמחזיקים בתפקידים בכירים בחברות ענק. בין חברי הועדה גם ד״ר טל זרנקין שעמד בראש תכנית MBA באוניברסיטה בארה״ב.
"הבריף שניתן לחברי הוועדה הוא החלום של כל מוסד אקדמי", אמר רועי דויטש, מנכ"ל ומייסד שותף בג'ולט, "לבנות תכנית למנהל עסקים שתיתן למי שמשתתף בה יתרון תחרותי. בלי אבן הריחיים של הרגולציה הממשלתית".
בחברה בחרו להתחרות ראש בראש מול התכניות הוותיקות במנהל עסקים, בישראל ובאנגליה, בכך שיציעו מלגות מיוחדות לסטודנטים שינשרו מתכניות ה-MBA המסורתיות ויצטרפו ללימודי האל-תואר. "אנשים מגיעים לשלב שבו הם מעוניינים לקדם את הקריירה שלהם, להתקדם לתפקידי ניהול או בתוך החברה. בדרך כלל הם פונים ללימודי MBA, אלא שלימודים אלו יקרים, מאטים את החיים, ומכילים הרבה תכנים שכבר אינם נדרשים", אומר דויטש, "בנוסף, התואר לא מעניק כישורים מתאימים שאותם מחפשים ולהם זקוקים בעולם העבודה החדש ולכן פיתחנו את התוכנית שמתאימה הרבה יותר לעולם החדש".
בתוכנית לומדים על שיטות עסקיות, שבהן עושים שימוש בסטארט-אפים וארגונים כמו אמאזון ונטפליקס. את התכנים מעבירים מרצים מחברות מובילות בעולם באמצעות שיעורים בשידור חי המועברים בקמפוסים של החברה בתל אביב ובלונדון. בג'ולט אומרים כי את התוכנית ניתן לקחת בחלקים או בשלמותה.