שתף קטע נבחר
 

"מקווה שידע ישראלי יסייע לשלוח אסטרונאוטית לירח"

התעשייה האווירית חתמה על הסכם עם חברה אמריקנית והשתיים יתמודדו יחד במכרז של נאס"א לשיגור משימות מדעיות לירח. אהוד חיון, שהיה שותף לפרויקט בראשית, אמר: "בניגוד לאחרים במכרז, אנחנו בנינו חללית, אנחנו הגענו לירח"

האם חללית עם טכנולוגיה ישראלית תגיע בכל זאת לירח? התעשייה האווירית וחברת Firefly מארצות הברית יתמודדו יחד במרכז של נאס"א לשיגור משימות מדעיות לירח. לפי ההסכם, התעשייה האווירית תספק שירותים טכנולוגיים וידע הנדסי המבוססים על היכולות ההנדסיות שנצברו בפיתוח ובניית בראשית ובמסעה לירח. החללית המשותפת תיקרא ג'נסיס, שמו הלועזי של ספר בראשית.

 

ריאיון באולפן ynet עם אהוד חיון מהתעשייה האווירית    (צילום: אלי סגל)

ריאיון באולפן ynet עם אהוד חיון מהתעשייה האווירית    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

Firefly מסיידר פארק, טקסס, היא אחת מתשע החברות האמריקניות (לחברות זרות אסור להשתתף במכרז) שנבחרו על ידי סוכנות החלל האמריקאית לקחת חלק בתוכנית CLPS - Commercial Lunar Payload Services - העברת מכשור מדעי לירח כשירות מסחרי. בריאיון לאולפן ynet אמר אהוד חיון מהתעשייה האווירית, מהנדס מערכות לוויין, שהיה בצוות שבנה את החללית בראשית שהתרסקה בחודש אפריל על הירח כי "בעקבות ההצלחה של בראשית והאימפקט שהיא יצרה בעולם, אנחנו מנסים לקחת את זה קדימה, למסחר את השירות ולרתום אותו למשימות מדעיות באירופה ובארה"ב".

 

חיון אמר כי אף אחת מתשע החברות המתמודדות במכרז לא הגיעו לירח, כמו החללית שנבנתה על ידי עמותת SpaceIL והתעשייה האווירית. "הם מתכננים, יש להם תכניות יפות, הכל על הנייר, אנחנו בנינו חללית, אנחנו הגענו לירח", אמר חיון. "יש המון הצלחות במשימה של בראשית. זו הייתה משימה מאוד מסוכנת, והמון אבני דרך משמעותיות הושגו. הנחיתה לא הלכה כמו שרצינו. זה נכון שבסוף החללית התרסקה, לצערנו, אבל אנחנו למדנו מה שקרה שם, הפקנו את הלקחים ואת התיקונים הנדרשים. מי שלא עושה לא לומד".

 

צוות SpaceIL ו תעשייה אווירית ליד דגם של חללית בראשית (צילום: רויטרס)
מייסדי SpaceIL עם דגם החללית בראשית(צילום: רויטרס)

 

על שיתוף הפעולה עם החברה האמריקנית, אם זו תזכה במכרז, אמר חיון:  "אנחנו לוקחים את הטכנולוגיה ואת הידע ואת התמיכה שלנו ונבנה את זה בארה"ב כדי שהחללית תהייה אמריקנית, על מנת שהיא תעמוד בתנאים הנדרשים כדי להשתתף במשימה. אנחנו קצת נשפר את המראה, אבל אני אוהב את זה ככה".

 

SpaceIL כבר הכריזה על שיגור חללית נוספת לירח, אך בחודש שעבר התוכניות השתנו ובעמותה מחפשים יעד מאתגר יותר. חיון התייחס לשיתוף פעולה עתידי עם העמותה הישראלית. "אנחנו נתמוך בהם בכל מה שצריך ובכל חלום שהם יקחו קדימה", הוא אמר. "אני מאוד מקווה שבקרוב נשמע מהם על משימה מאתגרת ומעניינת חדשה. מה שמעניין בסיפור הזה שהמשימה של בראשית, שאנחנו קוראים לה עכשיו ג'נסיס, כמחווה למשימת בראשית, תהייה המשימה הראשונה שתיקח את נאס"א לירח בדרך למשימה מאוישת ב-2024. כלומר, הטכנולוגיות שאנחנו נבדוק עם ג'נסיס ועם המחקר שנבצע על הירח - נתרום לנאס"א ונעזור להם להנחית אסטרונאוטית ראשונה, הם הצהירו כבר שזאת תהיה אישה, ובהמשך להקים מושבת קבע על הירח אחרי 50 שנה".

 

חיון סיכם: "יש עכשיו תוכנית מאוד גדולה לחזור לירח, ואני חושב שזה הישג וכבוד אדיר לכל תעשיית החלל הישראלית. עוד לא זכינו בפרויקט, אנחנו הולכים להתמודד. צריך לשמור על אופטימיות זהירה, אבל אני מקווה שננצח".

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
התמונה האחרונה שצילמה בראשית
צילום: מוטי קמחי
מומלצים