מעזה ועד סאו פאולו: התמונות מליקוי הירח החלקי
ליקוי הירח החלקי נצפה מחלקים מאסיה, אפריקה, אירופה וגם דרום אמריקה. צפו בתמונות שצילמו צלמי סוכנויות הידיעות מרחבי העולם
בשעה 0:31 הלילה (יום ד') חל שיאו של ליקוי הירח החלקי, ובשלב זה כוסו בין 50 ל-60 אחוזים מפני הירח. צפו בתמונות שצילמו צלמי סוכנויות הידיעות ברחבי העולם.
ד"ר יגאל פת-אל, מחבר האנציקלופדיה של קבוצות הכוכבים ומקוסמוס טלסקופים, הסביר איך נוצר הליקוי. ליקוי ירח חל כאשר הירח נכנס לצלו של כדור הארץ . הירח, כמו כל הגופים במערכת השמש, מקבל או אורו מהשמש. בעת ליקוי, כדור הארץ מצוי בין הירח לשמש ולפיכך הירח מוסתר מאור השמש וחל ליקוי. לכן, ליקוי ירח יכול לחול רק כאשר הירח, השמש וכדור הארץ מצויים בקו אחד וזה קורה בעת מילוא הירח, במחצית החודש העברי.
כמובן, שהשאלה המתבקשת היא - מדוע אין ליקוי בכל פעם שהירח מלא? התשובה היא, שמישור ההקפה של הירח סביב כדור הארץ נטוי בזווית של כמה מעלות ביחס למישור ההקפה של כדור הארץ והשמש - הקרוי מישור המילקה. ולכן, במרבית הפעמים שבהם הירח מלא, הוא חולף מעל או מתחת לאותו מישור ולכן אין ליקוי. כדי שיחול ליקוי, על הירח להימצא על או מאוד סמוך למישור המילקה בעת שהוא מלא. מכאן שמו של המישור - מישור המילקה הנובע מלשון - ליקוי.
זהו למעשה ליקוי הירח האחרון שאותו אפשר היה לראות בישראל בעשור הנוכחי. הליקוי הבא שאינו ליקוי חצי-צל, יהיה ב-16 במאי 2022, אלא שזה יהיה ליקוי מלא אמנם, אבל הירח ישקע בישראל עוד בטרם יחל השלב של הליקוי המלא. הליקוי הבא שיראה בישראל בכל שלביו יהיה ליקוי ירח חלקי שייראה בישראל ב-28 באוקטובר 2023 ואילו ליקוי הירח המלא הבא שייראה בישראל בכל שלביו יהיה רק ב-7 בספטמבר 2025.