שתף קטע נבחר
 

אסטרואיד שזוהה ברגע האחרון חלף ליד כדור הארץ

ביום חמישי חלף האסטרואיד OK2019 במרחק של כ-70 אלף ק"מ בלבד מכדור הארץ. האסטרואיד זוהה יום קודם לכן על ידי אסטרונומים מברזיל

הכול OK: האסטרואיד OK2019, שאורכו בין 57 ל-130 מטרים, חלף אתמול (יום ה') בשעה 4:22 לפנות בוקר (שעון ישראל) במרחק של כ-70 אלף ק"מ בלבד מכדור הארץ. מדובר במרחק קרוב בהרבה מאשר הירח, הנמצא במרחק של כ-380 אלף ק"מ בממוצע.

 

מסלול האסטרואיד 2019OK

מסלול האסטרואיד 2019OK

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

האסטרואיד התגלה רק ביום רביעי האחרון על ידי Sonear survey בברזיל. לפי החוקרים, מדובר באסטרואיד שעבר במרחק הקרוב ביותר לכדור הארץ בשנת 2019. בזמן שהאסטרואיד היה בנקודה הקרוב ביותר לכדור הארץ הוא נע במהירות עצומה של 24.5 קילומטרים לשנייה.

 

נאס"א וסוכנויות חלל אחרות ברחבי העולם עוקבות אחר אסטרואידים העלולים להוות איום ולפגוע בכדור הארץ. בסוכנות מנסים לפתח דרכים כדי למנוע מאסטרואיד מאיים – לפגוע בכדור הארץ ולגרום לנזק גדול.

 

הדמיה (המחשה: NASA) (המחשה: NASA)
הדמיה(המחשה: NASA)

 

אסטרואיד הוא גוף קטן במערכת השמש, דמוי כוכב לכת סלעי; מקיף את השמש במסלול אליפטי, לעתים מוארך ביותר.

 

רוב האסטרואידים מצויים ב"חגורת האסטרואידים", אזור שבין מסלולי כוכבי הלכת מאדים וצדק, במרחק 1.7 עד 4.0 יחידות אסטרונומיות מהשמש. בעבר חשבו האסטרונומים שהאסטרואידים הם שרידיו של כוכב לכת שהתפורר, אך כיום מקובל שאלה שרידים מראשית היווצרותה של מערכת השמש, שלא הצליחו להתגבש לכוכב לכת בגלל השפעת הכבידה החזקה של צדק, הגוף המסיבי ביותר במערכת אחרי השמש עצמה. המסה המצרפית של חגורת האסטרואידים היא כ-15 אחוז ממסת הירח של כדור הארץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים