חדשות האקדמיה: סיעוד, סימולציה וממשיכת דרך
בקריה האקדמית אונו הודיעו על פתיחת לימודי סיעוד, במכללת סמינר הקיבוצים יורחבו מרכזי הסימולציה ואילו באוניברסיטה העברית הייתה לדיקנית הפקולטה לרפואה סיבה להתגאות
תואר ראשון בסיעוד בקריה האקדמית אונו
המועצה להשכלה גבוהה אישרה תואר ראשון בסיעוד במסגרת הפקולטה ללימודי הבריאות בקריה האקדמית אונו. בקריה אמרו כי בוגרי התואר האקדמי החדש יוכלו להשתלב במגוון תחומי הסיעוד במערכת הבריאות עם סיום התואר, כמו אחים ואחיות מוסמכים בבתי החולים הכלליים (חדרי ניתוח, חדרי לידה, חדר מיון ועוד), בבתי החולים הפסיכיאטריים והגריאטריים וכן בתחומים שונים ומגוונים בקהילה.
במסגרת התואר, נמסר מהקריה האקדמית, ירכשו הסטודנטים כלים חדשניים להטמעת מיומנויות טיפול הממוקדות במטופל, טיפול איכותי ובטוח, העומד במדדי איכות אוניברסליים, מיומנויות תקשורת בין אישית, ניהול וקבלת החלטות, בטיחות וניהול סיכונים, חוק ואתיקה, מידענות בסיעוד ועוד. כמו כן, הסטודנטים יתנסו בהתנסות קלינית במרכזי אסותא ותינתן להם אפשרות לקבלת מלגות הקיימות לסטודנטים במקצועות הבריאות ממשרד הבריאות.
בראש החוג תעמוד ד״ר אורלי תורן, מומחית במדיניות וניהול מטעם משרד הבריאות ומתמחה בחקר מדיניות בריאות וסיעוד בישראל. ד״ר תורן שימשה בעבר כמנהלת הסיעוד והמקצועות הפרא-רפואיים במרכז הרפואי שיבא ובין יתר תפקידיה, משמשת כיום סגנית ראש אגף איכות וניהול סיכונים בהדסה וכן יו״ר ועדת הלסינקי המוסדית למחקרים שאינם ניסוי בבני אדם.
מכללת סמינר הקיבוצים מרחיבה את פעילות מרכז הסימולציה
מכללת סמינר הקיבוצים הודיעה על הרחבת השימוש בסימולציות בהכשרת אנשי ונשות חינוך ומכריזה על הוספה של תחומי פעילות חדשים במרכז הסימולציה: היחידה לחינוך למיניות בריאה, היחידה לילדים בסיכון והיחידה לטיפוח משוב מקדם.
מרכז הסימולציה פועל במרכז לאמפתיה בחינוך ובחברה אשר הוקם במכללת סמינר הקיבוצים ומטרתו לסייע לאנשי ונשות חינוך להתמודד עם התנגדויות, לקבל כלים לניהול קונפליקטים ביעילות ולפתח מיומנויות תקשורת בין אישיות, כגון: הקשבה, הנעה למעורבות, ניהול דיאלוג מכבד, יצירת אמון ועוד.
ביחידה לחינוך למיניות בריאה הסדנאות מותאמות לשלבים השונים של התפתחות הילד והמסגרת החינוכית שבה הוא נמצא: גיל הרך, יסודי, על יסודי וחינוך מיוחד והיא מכוונת להתפתחות המקצועית של אנשי ונשות החינוך: הכשרה להוראה (סטודנטים), כניסה להוראה (סטאז') ופיתוח מקצועי (השתלמויות מורים וגננות). הסדנאות עוסקות בתרחישים שעולים מהשטח, לדוגמא הורדת מכנסיים לילד בגן על ידי ילד אחר. היחידה לילדים בסיכון מציעה סדנאות בנושאים כגון אלימות במשפחה, הזנחה, עבודה במרכזי נוער ועוד. היחידה לטיפוח משוב מקדם מתמקדת בהערכה מקדמת ומעצימה של סטודנטים ותלמידים ותציע סדנאות למרצים, למדריכים פדגוגיים ולסטודנטים.
לנדלר פרדו, ראש המרכז לאמפתיה בחינוך ובחברה במכללת סמינר הקיבוצים, אמרה: "הרחבת מרכז הסימולציה נועדה לסייע לסטודנטים להתנהל מול מגוון תרחישים עמם הם צפויים להתמודד עם כניסתם לבתי הספר ולגנים. מטרתנו היא לאפשר לכל סטודנט וסטודנטית במכללה לעבור מידי שנה שתי סדנאות סימולציה, על מנת שיכירו ויתרגלו אירועים מהשדה המקצועי בו הם מתמחים".
אמא ודיקנית
ועוד בחדשות האקדמיה. החודש התקיים טקס חלוקת תעודות M.D. (ד"ר ברפואה) למחזור 69 של בוגרי בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה. בטקס השנה קיבלו תעודות 170 רופאים, 90 גברים ו- 80 נשים.
בין מקבלי התואר הייתה גם שיר שבת, בתה של דיקן הפקולטה, פרופ' דינה בן יהודה. האם הנרגשת אמרה כי "טקס חלוקת ה-M.D. הוא אירוע מרגש מאוד, בטקס הזה נכחתי גם כאמא וגם כדיקן ולכן ההתרגשות הייתה כפולה. בנאום שנשאתי, כמו אמא ששולחת את הגוזלים שלה מהקן שלה, נתתי לבוגרים עצות על שלושה דברים שלא לימדו אותי בבית הספר לרפואה והם קשים לי מתחילת דרכי כרופאה עד היום: איך ללהטט בין העבודה למשפחה, איך להתמודד עם טעויות ואיך להתמודד עם הצער כשמאבדים חולה שנקשרת אליו".
מפגש בוגרים
וזה לא האירוע היחיד שהתקיים החודש. לאחרונה התקיים אירוע ראשון של בוגרי מכללת אפקה בתעשייה AfekaUp בוגרים מעצימים בוגרים Off-Campus.
במכללה אמרו כי מטרת האירוע הזה הוא בין היתר לאפשר לבוגרים להכיר טכנולוגיות חדשות, לקבל השראה ורעיונות להעצמת הקריירה וגם לאפשר הזדמנות לחיבורים חדשים עם בוגרים שלא הכירו.