שתף קטע נבחר

 

אסון נחל צין: קצא"א תקבל מיליונים מרשות הטבע והגנים

כך קבעה השופטת בלהה טולקובסקי, שכתבה בהחלטתה: "רשות הטבע והגנים התרשלה בכך שלא הבהירה לפקח השמורה שפיקח מטעמה על העבודות את הסיכון לפגיעה בתשתיות". את הסכום תעביר חברת הביטוח של רשות הטבע והגנים

רשות הטבע והגנים תשלם 5.7 מיליון שקלים על חלקה באסון הנפט בנחל צין. כך פסק בית המשפט המחוזי מרכז-לוד. השופטת בלהה טולקובסקי פסקה כי רשלנותה של רשות הטבע והגנים תרמה לאסון הנפט בנחל צין, והורתה לחברת הביטוח שלה לשלם 5,773,046 שקל לחברת הביטוח של קצא"א.

 

דליפת הנפט ביוני 2011

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

חברת כלל ביטוח, שביטחה את קצא"א, נאלצה לשלם מיליונים בעקבות אסון הנפט בנחל צין. זאת לאחר שבסוף חודש יוני 2011 דלפו כמעט מיליון ליטרים של דלק סילוני מקו צינור הנפט אילת-אשקלון בשמורת הטבע נחל צין. נזק כבד נגרם לשמורה, והפרקליטות הגישה כתב אישום נגד 15 נאשמים מקצא"א וחברות הקבלן שביצעו את העבודות במקום.

 

חברת הביטוח של קצא"א שילמה 22,632,121 שקל בעקבות האסון, והגישה תביעת שיבוב נגד חברת הביטוח של רשות הטבע והגנים, חברת הראל. זאת בטענה כי הרשלנות של עובדי רשות הטבע והגנים תרמה לאסון.

 

השופטת טולקובסקי נאלצה להכריע בסוגיית חלוקת האחריות לאסון דליפת הדלק. השופטת אמנם נתנה משקל גדול לרשלנות של עובדי חברת הקבלן, שביצעו בשטח את העבודות, אך קבעה כי התרשלונתה של רשות הטבע והגנים מתבטאת בכך שלא הבהירה לאחד הפקחים את הצורך להתייעץ עם פקח תשתיות במקום שבו עולה חשש לפגיעה בצינור. זאת לאחר שבמהלך ניהול ההוכחות בתיק עלה כי פקח של רשות הטבע והגנים הורה לעובדים במקום לעקור עץ אשל.

 

אסון הנפט ב-2011 (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
אסון הנפט ב-2011(צילום: הרצל יוסף)

 

יש לציין כי הדברים עלו גם במהלך ניהול ההוכחות בתיק הפלילי, שהוגש לבית משפט השלום בבאר שבע. השופטת בתיק הפלילי, שרה חביב, אף התבטאה בדיון כי "יהיה קשה לבוא לקצא"א בטענות אם יש שני חבר'ה לצים שהחליטו לעקור אשל". יחד עם זאת הדגישה שלדבריה אין משמעות בדבר זיכוי בהתייחס לאישום נגד החברה.

 

בדיון על הפיצוי לקצא"א, קבעה השופטת טולקובסקי כי הפקח הורה לפועלים לעקור את העץ, לאלתר, מבלי להמתין להוראות מנהל העבודה של הפועלים ומבלי לעצור את העבודה ולהתייעץ עם פקח תשתיות. "ראיתי לנכון לחלק את האחריות כך שעל מבוטחי התובעת (קצא"א ואחרים) תוטל אחריות בשיעור של 70% ותרומת רשלנותה של רט"ג תעמוד על 30%. "רט"ג התרשלה בכך שלא הבהירה לפקח השמורה שפיקח מטעמה על העבודות את הסיכון לפגיעה בתשתיות ואת הצורך להתייעץ עם פקח תשתיות, ככל שמדובר בשמירה על צמחיה מוגנת הנמצאת על תוואי הצינור".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף
דליפת הנפט ב-2011
צילום: הרצל יוסף
מומלצים