השר שטייניץ: זיופים בשניים מחמשת מתקני ההתפלה
במסיבת עיתונאים שבה פורסמו נתוני "ועדת אדירי", שבחנה את הכשלים במשק המים, פירט ראש הוועדה מנכ"ל משרד האנרגיה אודי אדירי כי במתקן שורק התגלו מ-2017 חריגות ברמת המינרלים הנדרשים. גם לגבי מתקן פלמחים התגלו חריגות בכמות הכלוריד
"אני רואה בחומרה רבה ניסיונות להטעות את המדינה במסירת נתונים בתחום המים. הממצאים חמורים ביותר, וביקשתי לבדוק את כל חמשת מתקני ההתפלת המים. התגלו זיופי נתונים בשניים מחמישה מתקנים, ולכן ביקשתי שיהיה ליווי של הפרקליטות", כך אמר הבוקר (ג) שר האנרגיה יובל שטייניץ במסיבת עיתונאים שבה פורסמו נתוני "ועדת אדירי" שבחנה את הכשלים במשק המים ואת הנתונים הבעייתים שהתקבלו.
עוד אמר השר שטייניץ כי "לאור חומרת הממצאים נטפל בחלק מהממצאים ונעביר אותם לפרקליטות לתאום מולם ועד לחקירה של המשטרה. גילינו תרבות ישראבלוף ונשפר את הפיקוח. אין לזה מקום אצלנו. לא נגרמה פגיעה בבריאות הציבור אולם מקרים כאלה יעקרו מהשורש כדי שאמון הציבור יחזור למערכת".
מנכ"ל משרד האנרגיה, אודי אדירי, שעמד בראש הוועדה, הסביר את ממצאי הדו"ח והבהיר שלאורך כל הבדיקות שנעשו לא נרשמה בעיה בריאותית במים. עם זאת ציין, כי מתקן שורק עמד בכל הדרישות של אספקת המים, לרבות המינרלים שאמורים להיות שם, וזאת עד שנת 2016. מראשית שנת 2017 מתחילים לראות חריגות, שהפכו לטענתו למשהו שיטתי. "הודיעו למתקן על הבעיה ועל החריגות בכמות הכלורידיום (מליחות), שהגיעו לרף של 90 מ"ג לליטר, כאשר הרף של משרד הבריאות הוא שמעל רף של 400 מ"ג לליטר זה מתחיל להיות מסוכן לציבור. לשם לא הגענו. כאשר התרענו על הבעיה, העניין טופל וברבעון הראשון של השנה כבר אין סטייה. אנחנו רואים שהסיפור הזה נגמר".
בהתייחסו לבדיקות עצמן אמר אדירי, כי גילו שם תבנית קבועה של סטייה, כאשר בשישי ושבת הכמות הייתה חורגת, וזאת כי בסופי שבוע אין בדיקה. "על פי ההערכות שלנו, אם המתקן בשורק היה משלם קנסות על החריגות הללו, זה היה מגיע לכ-46 מיליון שקל. בנוסף, להערכתנו המשחק עם המינרלים שם חסכו להם עוד כ-12 מיליון שקל. הנהלת המתקן היתה מודעת לבעיות, אבל לגבי השאלה האם הבעלים של המתקן או דירקטוריון החברה ידע על זה, אין לנו ממצאים על כך".
מתקן שורק היה בבעלות IDE והאצ'יסון, ולאחרונה הוא נמכר לחברת דן.
לגבי מתקן פלמחים הממצאים היו שונים. גם שם התגלו חריגות בכמות הכלוריד, אבל הדיווח לא היה אחיד ולא תאם את ממצאי המים בשטח. לטענת אדירי זה הוביל להידוק הבדיקה שם. "הגענו למצב שדיווח הבדיקות בפלמחים היה כוזב, ושונה מהותית מהנתונים שהם העבירו למדינה וזאת בלמעלה מ-200 ימים. הם שינוי את התוצאות גם אם הרף היה נמוך ממה שהמדינה הציבה לה", אמר מנכ"ל המשרד.