מחאת האקלים: "אנחנו באחד המקומות המסוכנים בעולם"
לקראת המחאה מחר, שתתקיים בין היתר גם בתל-אביב במחאה נגד התחממות כדור הארץ, אמר פעיל סביבתי בריאיון לאולפן ynet: "מתישהו זה יגיע אלינו. אי אפשר להתעלם שאנחנו באזור לא יציב ומיועד למדבור"
אחרי שבשבוע שעבר יצאו 4 מיליון בני אדם ברחבי העולם, רובם תלמידים וצעירים, למחאה נגד התחממות כדור הארץ, צפויות גם מחר (יום ו') להתקיים הפגנות ב-169 מדינות ברחבי העולם - בין היתר בישראל.
המחאה המרכזית בישראל תחל מחר ב-10:30 בתל-אביב. במחאה, המאורגנת על ידי תנועת האקלים הישראלית - שבה חברים ארגוני הסביבה - תחל ליד בית הכנסת הגדול בתל אביב, משם ימשיכו המפגינים בצעדה דרך שדרות רוטשילד עד לרחבת תיאטרון הבימה. בכיכר הבימה יתקיים מיצג die-in, שבו מעמידים פני מתים. הנואמים באירוע, כך לפי המארגנים, יהיו אך ורק תלמידים.
עדן רכלין, פעיל סביבתי שישתתף במחאה מחר, אמר בריאיון לאולפן ynet: "גרטה העירה כל כך הרבה אנשים לנושא הזה, שזה מדהים". רכלין, שהשתתף כבר בכמה הפגנות למען כדור הארץ בשנה האחרונה, הסביר כי גם ישראל עלולה להיפגע משינוי האקלים: "זה יגיע קודם לעולם השלישי, אבל מתישהו זה יגיע אלינו. אי אפשר להתעלם שאנחנו באזור לא יציב ומיועד למדבור. אנחנו באחד המקומות המסוכנים בעולם".
שני אלוני, מנכ"לית "מגמה ירוקה", הזכירה גם היא את התרומה של הנערה השבדית, גרטה טונברג. אלוני אמרה: "אני חושבת שמה שגרטה עושה בעולם, שאם במשך עשרות שנים הארגונים הסביבתיים לימדו אנשים שצריך לדאוג להתחממות, לדובי הקוטב - גרטה מורידה את זה לכאן ועכשיו ואומרת 'אנחנו גונבים לילדים שלנו את העתיד שלהם'. זה קורה עכשיו ואלו הילדים שלנו שיתחילו לשלם מחיר מאוד מהר".
אלוני הוסיפה כי משבר האקלים כבר כאן: "משבר הפליטים באירופה זו תוצאה מהעובדה שאי אפשר לגור בכמה אזורים באפריקה, מלחמת האזרחים בסוריה נגרמה מבצורת. אנחנו בתפר של המקומות שזה קורה בהם". על השתתפות פוליטקאים בעצרות למען הסביבה, היא אמרה: "הפוליטיקאים יגיעו לאן שנושבת הרוח".
בסופ"ש שעבר הפגינו מאות אלפים ברחובות מנהטן. הם צעקו "הצילו את כוכב הלכת שלנו", בזמן שהמתינו לטונבג, שהפליגה מבריטניה לניו יורק בספינה קטנה שלא פולטת גזי חממה. טונברג, שצפויה לנאום ביום שני בדיון בנושא אקלים באו"ם, אמרה למפגינים הרבים: "כרגע אנחנו אלו שעושים את ההבדל. אם אף אחד אחר לא ינקוט בפעולה, אז אנחנו נעשה זאת ", אמר טונברג למפגינים שהתאספו באחד הפארקים הצופה לפסל החירות.
ברגע שעלתה לבמה, הקהל קרא בשמה של גרטה טונברג ואז כשזו החלה לדבר - הם שתקו. כשהנערה השבדית עשתה הפסקה קצרה בין המשפטים, הריעו המפגינים ומחאו כפיים. "אם אתם שייכים לקבוצה הקטנה של אנשים שמרגישים מאוימים על ידינו, יש לנו חדשות רעות מאוד עבורכם. כי זו רק ההתחלה. השינוי יבוא בין אם אתם אוהבים את זה או לא", אמר טונברג - ששמה הוזכר כמועמדת לזכייה בפרס נובל לשלום. "זה מקרה חירום. הבית שלנו עולה באש. וזה לא רק בית הצעירים, כולנו גרים כאן - שינוי האקלים משפיע על כולנו".