שתף קטע נבחר

 

תוכנית: בית קברות במקום מסדרון אקולוגי לצבאים

במבשרת ציון מתכוונים להקים בית עלמין במקום שהוא "צוואר בקבוק" לאוכלוסייה של כ-70 עד 100 צבאים. בחברה להגנת הטבע אמרו: "בית העלמין יפגע קשות בכלל אוכלוסיות הצבאים במערב הרי ירושלים"

המועצה המקומית מבשרת ציון מתכננת להקים בית קברות בשטח המהווה מסדרון אקולוגי חשוב. החשש הוא שהקמת בית הקברות עלולה לפגוע קשות באוכלוסיית הצבאים באזור.

 

המסדרון האקולוגי באזור ירושלים    (צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)

המסדרון האקולוגי באזור ירושלים    (צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ליישוב אין בית עלמין ותושביו נקברים בהר המנוחות בירושלים. השטח המתוכנן לבית העלמין נמצא מצפון למבשרת ומעבר לקו הירוק. אלא שבמקום יש רצועה צרה, צוואר בקבוק, שמהווה "קנה נשימה" יחיד לכל אזור עמק הארזים, שבו שוכנת אוכלוסייה מרשימה של צבי ארצישראלי.

 

החברה להגנת הטבע ורשות הטבע והגנים פנו לראש המועצה יורם שמעון וליו"ר המועצה האזורית מטה בנימין - בדרישה שלא לקדם את התוכנית להקמת בית עלמין במקום, בשטח המכונה יד אסא.

 

המסדרון שבו עוברים הצבאים (צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)
המסדרון שבו עוברים הצבאים(צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)

 

"מדובר במין שלאחרונה הוגדר כמין בסכנת הכחדה עולמית עקב ירידה של כ- 70% כגודל אוכלוסיותו בארץ", כתבן אריאל פילבר, מנהל בית ספר שדה עפרה בחברה להגנת הטבע ושמוליק ידוב רכז שמירת טבע יו"ש. "צוואר בקבוק זה מהווה את צינור הקשר היחיד לאוכלוסייה זו, שמונה 70-100 צבאים, לשאר אוכלוסיית הצבאים במרחב. ניתוק צוואר בקבוק זה על ידי הקמת בית קברות ימיט כליה על כל האוכלוסייה הזו ויפגע קשות בכלל אוכלוסיות הצבאים במערב הרי ירושלים". אלא שלא רק הצבאים בסכנה. במקום נצפו גם צבועים, גיריות, שועלים מצויים ועוד בעלי חיים.

 

ברשות הטבע והגנים אמרו כי מעל שנתיים הם היו שותפים לתהליך מול הוועדה המחוזית מחוז ירושלים לבחינת אתר לבית עלמין עבור תושבי מבשרת ציון. אלא שעם תחילת התהליך הובהר למועצה המקומית שמבחינה תכנונית בית העלמין בהר המנוחות הוא המקום המתאים ביותר.

 

למרות זאת נבחנו חלופות רבות, וביניהם האזור המדובר, אך זה נפסל על הסף בעיקר בשל החשיבות האקולוגית של המקום. גם חלופות אחרות בשטחים הפתוחים באזור ירושלים והרי יהודה נבחנו ונפסלו.

 

מנהל מחוז מרכז ברשות הטבע והגנים, מנחם פריד, ביקש לעצור את קידום התוכנית. "רשות הטבע והגנים תתנגד לקידומה", הצהיר במכתבו לרשויות. "זהו צינור החמצן שמאפשר לכל המערכת האקולוגית בעמק הארזים להתקיים".

 

מהמועצה המקומית מבשרת ציון לא נמסרה תגובה.

 

 

יעל פרידסון השתתפה בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע
המסדרון האקולוגי
צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע
מומלצים