שתף קטע נבחר
 

חדשות האקדמיה: ללמוד תכנות בחוג לספרות

באוניברסיטה חיפה מעלים שלב בתוכנית המולטי-תואר, באוניברסיטה העברית נפתח קורס עם התמחות המיועד לסטודנטים ממדעי הרוח, בבצלאל ילמדו על גיבורי העל ומה עוד בחדשות האקדמיה? מדור שבועי

שיטת המולטי-תואר של אוניברסיטת חיפה עולה שלב: החל משנת הלימודים הקרובה (תש"ף) תוכנית הלימודים של כל סטודנט וסטודנטית תכלול אשכול העשרה באחד מהתחומים הבאים: אשכול יזמות; אשכול טכנולוגי או אשכול במדעי הרוח.

 

בשנה שעברה השיקה אוניברסיטת חיפה את שיטת המולטי-תואר כחלק מ"מהפכת המולטיברסיטה" שלה, שעיקרה: יש להתאים את ארגז הכלים שמקבלים הבוגרים והבוגרות לדרישה של שוק התעסוקה של המאה ה-21. השיטה החדשה כללה שלושה נדבכים: קורסי העשרה לעולם החדש; שילובי חוגים יחודיים; הקניית כלים יישומים. שלושת האשכולות החדשים מעניקים לסטודנטים העשרה נוספת לתחומי הלימוד שלהם - כולל שילובים שהיו עד כה כמעט בלתי אפשריים, למשל, סטודנט לספרות שלומד גם קורסים מבוא בתכנות.

 

אוניברסיטת חיפה (צילום: באדיבות Lowshot) (צילום: באדיבות Lowshot)
אוניברסיטת חיפה(צילום: באדיבות Lowshot)

 

האשכול הראשון הוא אשכול החדשנות והיזמות, שיעניק לסטודנטים הכרות עם עולמות הסטארט-אפ. האשכול השני הוא אשכול מדעי הנתונים, שיעניק לסטודנטים היכרות עם המחשב ועם כלים ממוחשבים בהם יוכלו לעשות שימוש בלימודיהם, במחקרם האקדמי, ולאחר מכן כמובן בדרכם המקצועית. האשכול השלישי הוא אשכול מדעי הרוח, המתמקד בפיתוח חשיבה ביקורתית לצד הרחבת ההשכלה הכללית במגוון רחב של תחומי ידע.

 

"מטרתה של מהפכת המולטי-תואר היא להכין את הבוגרים והבוגרות שלנו לעולם של המאה ה-21. כעת, גם סטודנטים במדעי הרוח או החברה לדוגמה, יוכלו ללמוד קורסי מבוא במדעי המחשב וסטודנטים מתחומי מדעי הטבע יוכלו ללמוד קורסים ביזמות וחדשנות. המשמעות היא שבוגרים ובוגרות שמסיימים את התואר עם ארגז כלים רחב ומותאם לדרישות של עולם התעסוקה", אמר רקטור האוניברסיטה, פרופ' גוסטבו מש.

 

חדש באונ' העברית: קורס התמחות המיועד לסטודנטים ממדעי הרוח

בתחילת סמסטר א' ייפתח בפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטה העברית בירושלים קורס התמחות חדש, המיועד לסטודנטים וסטודנטיות ממדעי הרוח, שמטרתו לגשר בין הלימודים בפקולטה לבין עולם התעסוקה של ימינו. הקורס מקנה 4 נקודות זכות, והוא מיועד לסטודנטים בשנים ב'-ג' בכל חוגי הפקולטה למדעי הרוח. מספר המקומות בקורס מוגבל והקבלה אליו מותנית בראיון אישי כשראיונות הקבלה לקורס ייערכו במהלך השבועיים הראשונים של שנת הלימודים. מנחת הקורס היא קרן כהן, דוקטורנטית בחוג ללימודי התיאטרון באוניברסיטה העברית המשתייכת לתוכנית הדוקטורנטים המצטיינים של הפקולטה למדעי הרוח.

 

במהלך הקורס יתמחו הסטודנטים בארגונים שונים הרלוונטיים לתחום הלימודים שלהם, והשיבוצים במקומות ההתמחות ייעשו מתוך שאיפה ליצור התאמה מקסימלית בין מקום ההתמחות לבין תחומי העניין של הסטודנט וכישוריו. מקומות ההתמחות האפשריים כוללים משרדי ממשלה, הוצאות לאור, ארכיונים, עמותות, מוסדות תרבות ואמנות ועוד. בנוסף, יכלול הקורס מפגשים שילוו את תהליך ההתמחות ויעסקו בכמה היבטים משלימים לה, ובכלל זה דיונים בסוגיות תיאורטיות, סדנאות, מפגשים אישיים וסיורים. במפגשים אלו ירכשו התלמידים מיומנויות וכלים מעשיים שיסייעו להם להתמודד עם אתגרי עולם התעסוקה שיעמדו בפניהם עם סיום התואר.

 

באוניברסיטה העברית אמרו כי הסטודנטים בקורס יזכו בהזדמנות ייחודית לצבור עוד במהלך הלימודים ניסיון מעשי והמלצות שאותם יוכלו לכלול בקורות החיים שלהם, וכך יוכלו להשתלב בשוק העבודה מעמדה משופרת - בתכניות התמחות מקבילות במדעי הרוח נרשם שיפור של עשרות אחוזים בהשתלבות בוגרים בתעסוקה המתאימה להשכלתם, וחלק מן המשתתפים אף גויסו כעובדים מן המניין בארגון החונך. מפגש הפתיחה של הקורס יתקיים ב-30 באוקטובר.

 

המנחה קרן כהן אמרה כי "הלימודים בפקולטה למדעי הרוח מקנים לבוגרים תשתית רחבה של כישורים רלוונטיים לעולם העבודה של ימינו, ביניהם חשיבה עצמאית, תפיסה ביקורתית, יכולת ניתוח, היכרות עם שפות זרות ועוד. הקורס יעזור לסטודנטים להכיר את אפשרויות התעסוקה הפתוחות בפניהם, המתאימות לכישוריהם ויאפשר להם לעשות את הצעדים הראשונים להשתלבות בשוק העבודה עוד במהלך הלימודים ותוך ליווי צמוד של צוות מקצועי".

 

חדש במכללת אפקה: מדעי המחשב בסביבות מהנדסים

החודש ייפתח המחזור הראשון של התוכנית לתואר ראשון במדעי המחשב של מכללת אפקה, שמקבלת משנה תוקף במוסד אקדמי להנדסה. התוכנית מתמקדת בהבנת מערכות ממוחשבות ועקרונותיהן, ומעניקה לסטודנטים רקע מתמטי ותאורטי בדגש על אלגוריתמיקה והערכות ביצועים, וידע בנושאים מערכתיים כמו ארכיטקטורה, מערכות הפעלה ותקשורת מחשבים.

 

במכללת אפקה אמרו כי התוכנית מעניקה לסטודנטים כלים לחשיבה אנליטית ומובנית ובסיס להבנת התאוריה של מדעי המחשב וליישומה. כמו כן יוכלו הסטודנטים לבחור מתוך מגוון רחב של קורסי בחירה מבית הספר להנדסת תוכנה כולל קורסים בלמידת מכונה ובינה מלאכותית, אבטחת מידע וסייבר, וטכנולוגיות עדכניות מעולם התוכנה. בוגרי התוכנית יוכלו להשתלב בעבודות בתחום פיתוח תוכנה בחברות מהגדולות והמבוססות בשוק ועד חברות הזנק, ואף בחברות שעיקר עיסוקן אינו תוכנה.

 

ראש התוכנית למדעי המחשב במכללת אפקה, ד"ר דגנית ערמון, אמרה: "הלמידה של מדעים במכללה להנדסה נותנת הזדמנות לעבודת צוות עם מהנדסים - אותם אנשים שיעבדו לצידם בעתיד - כבר בזמן הלימודים. לכן בוגרי התואר יוכלו להשתלב בכל סביבת עבודה, ללמוד ולהבין טכנולוגיות קיימות ולעסוק בפיתוח של טכנולוגיות חדשות".

 

חדש בבצלאל: גיבורי העל ועיצוב החברה בת זמננו

תופעת סרטי גיבורי-העל רוויי האפקטים הדיגיטליים הפכה למרכזית בתרבות העכשווית. בכל מקום, בכל גיל, אנשים שקועים בדימויים וסיפורים של גיבורי על וצורכים אותם בצורה של סדרות, סרטים, בובות, צעצועים, משחקי וידיאו, בגדים, תחפושות, חפצים ועוד. עולם גיבורי העל משפיע על התרבות, על הזהות, על ההתנהגות, על הכלכלה, על החלומות, על האמנות ועל עולם העיצוב.

 

הקורס בבצלאל יבדוק למה מוצרים אודיו-ויזואליים הקשורים בגיבורי-על קוסמים ומעסיקים כל כך את החברה בת זמננו. בקורס יבדקו המשתתפים כיצד המשיכה הזאת קשורה ליצירת תפיסה חדשה של מציאות - מציאות שהיא גלובלית, פוסט-אנושית ווירטואלית. הקורס יבדוק מהם הערכים המרכזיים שצומחים מתוך הסרטים האלה וכיצד הם מגדירים מהי גבורה וכוח בימינו, כיצד הם מעלים שאלות מוסריות וכיצד הם מבנים תפיסות מגדר וגזע.

 

הקורס גם יבדוק כיצד נושאים מרכזיים בפוליטיקה, בכלכלה, בתרבות ובחברה בת זמננו מקבלים ביטוי בתופעת גיבורי העל וכך הצלחת הסוגה תקבל הקשר היסטורי רחב וטעון. ייחקרו נושאים כגון מיתולוגיות, גיבורי על כמטפורה לארה"ב כמעצמת על ומדיניות החוץ שלה. יועלו שאלות מוסריות על טוב, רע וגבורה ומהו המעשה האתי ועוד. המרצה של הקורס הוא ד"ר פבלו אוטין.

 

תודה ללוחמים שהולכים ללמוד באקדמיה

ולא רק קורסים ותוכניות חדשות יש לנו השבוע בחדשות האקדמיה. כ-1,400 לוחמים ולוחמות משוחררים התכנסו אתמול באוניברסיטת תל אביב לאירוע פתיחת המחזור החדש של תכנית המלגות IMPACT! של ארגון ידידי צה"ל בארה"ב ובפנמה (FIDF). הכנס פתח באופן רשמי את שנת הפעילות ה-18 (ח"י) של התוכנית אשר העניקה עד כה (כולל שנת תש"ף) מלגות לכ- 16,200 חיילים משוחררים מהמערך הלוחם בצה"ל וכן הושק בהשמעת בכורה המנון IMPACT! אשר נכתב, הולחן ועובד על ידי בוגרי התכנית ובוצע ע"י הרכב ' MADE IN IMPACT'.

 

הכנס אתמול בתל אביב (צילום: גיא יחיאלי)
הכנס אתמול בתל אביב(צילום: גיא יחיאלי)

 

הפתעה משמחת נרשמה במהלך הכנס כאשר אוריה חיים, הבוגר ה-10,000 של התוכנית הופתע על ידי תורם המלגה שלו עם כרטיס טיסה לניו יורק ואירוח לשבוע. בזכות המלגה אוריה הצליח לסיים שני תארים במרכז הבינתחומי הרצליה במשפטים ובפסיכולוגיה ואף נמנה ברשימת מצטייני דיקן.

 

באירוע נכחו תורמים וחברי הנהלת התוכנית מהארץ ומארה"ב, ביניהם, חבר הדירקטוריון הארצי של FIDF אל פרנק, ממקימי תוכנית IMPACT!, יו״ר FIDF בדימוס נילי פאליק, וחבר הדירקטוריון הארצי של FIDF הארי גרוס - מהתורמים המובילים בתוכנית, תא"ל (במיל') אפי עידן מנהל FIDF בישראל ומנהלת IMPACT! של FIDF אורנה פסח. את האירוע חתם הזמר שלומי סרנגה.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
חוזרים ללמוד
צילום: shutterstock
מומלצים