"ב-2080 הים התיכון יהיה כמו ג'קוזי"
רכז קואליציית אנשי הים התיכון התייחס בריאיון לאולפן ynet לאדישות של הישראלים בנוגע לשינוי האקלים והזהיר מפני הכחדת החי והצומח בים התיכון
בניגוד למדינות רבות בעולם, שבהן יצאו בחודשים האחרונים רבבות בני אדם לרחובות, בישראל עושה רושם - שיש לנו איומים אחרים, כמו האיום הביטחוני, ונושא שינוי האקלים פחות מעניין אותנו. מייקל רפאל, רכז קואליציית אנשי הים התיכון, התייחס אתמול (יום ב') בריאיון לאולפן ynet לאדישות בישראל וגם להשלכות הסביבתיות החמורות שעלולות להתרחש באזורינו כתוצאה מהתחממות כדור הארץ.
רפאל אמר כי אנחנו במצב חירום אקלימי: "לישראלים יש הרבה בעיות וכל מיני צרות ונראה להם שנושא האקלים והנושא האקולוגי - אלו בעיות של אנשים אחרים. אבל האמת שזה ממש לא. אם מישהו היום ייצא החוצה יראה ששרבי, נראה נחמד, חם, לא רע, איזה כיף. אבל המצב ממש משתנה, בכל העולם, והמצב הזה בעצם פוגע בטבע שאנחנו תלויים בו. אנחנו רואים הכחדת חרקים, אבל אף אחד לא מבין שלילדים שלנו תהיה בעיה שלחיות פה בעתיד".
על החיים בעתיד, אם לא יעשה דבר לצמצום פליטות גזי החממה ומעבר לאנרגיה ירוקה, אמר רפאל: "50 מעלות זו בערך הטמפרטורה שמתארים לעצמם המדענים ב-2080. הים התיכון הוא אחד מהימים החמים ביותר בעולם, 31 מעלות באוגוסט, וב-2080 מדברים על 41 מעלות - זה כמו ג'קוזי. זה אומר שהדגים והחי והצומח בים ימותו".
אז מה כל אחד מאיתנו יכול לעשות כדי למנוע אסון אקולוגי: "אנחנו יכולים לעשות הרבה, וזו לא הדרך הנכונה להסתכל על הדבר הזה. כי אם כל מדינה תתחיל להגיד 'טוב אנחנו תורמים חצי, פחות וזה..', אנחנו יוצאים למתקפה נגד האזור הטבעי שלנו. פה בארץ אנו מרססים יותר מכל מקום אחר באירופה ופוגעים באדמה לטווח ארוך. נכון שהיום אנחנו מפיקים יותר, אבל מה עם מחר, מה עם הילדים שלנו?"
איך מוציאים את הציבור הישראלי מהאדישות שלו? רפאל: "אנחנו מתחילים להגיע לאנשים ומתחילים להדליק אותם על הים. כיוון שאנו יצורי יבשה, אנחנו מסתכלים על הים וחושבים שזה משהו אינסופי - שאפשר לזרוק בפנים, לזהם, מה שרוצים. ברגע שאתה לוקח את הבן אדם מתחת לים, ואתה רואה איזה יופי ואיזה אוצר יש לנו שאנו בצורה שיטתית הורסים כל הזמן. אנו מכחידים את הים שלנו".