שתף קטע נבחר
 

עלייה במספר היעלים בערבה והרי אילת

במסגרת ספירת היעלים השנתית של רשות הטבע והגנים נרשמה עלייה במספר היעלים: בספירת היעלים בערבה הדרומית והרי אילת. בשבוע שעבר נספרו 122 יעלים לעומת בסתיו 2018 במהלכו נספרו 110 יעלים. למרות היציבות במספרם, הם מצויים בסכנת הכחדה עקב פעילות אדם ואשפה

 

צילום: עומרי עומסי, רשות הטבע והגנים

צילום: עומרי עומסי, רשות הטבע והגנים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

פקחי רשות הטבע והגנים ערכו את ספירת היעלים השנתית בערבה והתוצאות  מצביעות על עלייה במספר היעלים הנוביים בישראל.

 

השנה נספרו באזור הרי אילת 47 יעלים ובאזור תמנע, יטבתה וקטורה נספרו 22 יעלים. באזור רחם-עתק ונימרה נספרו השנה נספרו 53 יעלים.

 

מניתוח מגמות מהאוכלוסיה משנת 2018 עולה כי נרשמה עלייה בגודלה בעשור האחרון בשיעור של 13.8 אחוז. בחמש השנים האחרונות גדלה האוכלוסיה ב-15.5.

 

ברשות הטבע מדגישים כי מדובר בספריה מדגמית שאינה כוללת את כל היעלים בשטח, אלא מתבססת על הערכה כמותית מהשנים הקודמות. באזור העתק-רחם עומד גידול האוכלוסיה על 19.5 אחוז מאז 2009.

 

יעלים נובים (צילום: עומרי עומסי, רשות הטבע והגנים)
יעלים נובים(צילום: עומרי עומסי, רשות הטבע והגנים)

 

כיום היעלים הנוביים עדיין מצויים בסכנת הכחדה בישראל. עם קום המדינה חיו בדרום הארץ רק יעלים מעטים, אך מאז האוכלוסיה שלהם נמצאת במגמת התאוששות. עדיין אורבות ליעלים סכנות רבות שמקורן בבני האדם.

 

יעלי אזור אילת נפגעים מהמזבלות ובסיסי הצבא ואילו יעלי יהודה והנגב אוכלים זבל שמטיילים משליכים, דבר שמסכן אותן. אכילת ניילון, מגבונים או שקיות חטיפים יכולה להרוג אותם.

טל פולק, אקולוגית אזור הערבה ברט"ג, הסבירה כי "בעבר היה ציד נרחב של יעלים. הוא עדיין קורה. אבל היעלים סובלים כיום מאובדן בתי גידול וממשק לא חיובי עם האדם".

 

פולק ציינה כי "העלייה אומרת שאוכלוסיית היעלים במצב טוב ואין שינויים דרמטיים". באזור הערבה ישנם כ- 200 יעלים על פי הערכות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עומרי עומסי, רשות הטבע והגנים
יעל נובי
צילום: עומרי עומסי, רשות הטבע והגנים
מומלצים