שתף קטע נבחר
 

סטודנטים ובעלי הפרעות רגשיות בפרויקט צילום

סטודנטים לצילום מהמרכז האקדמי לעיצוב ולחינוך ויצו חיפה בשת"פ מיוחד עם מתבגרים בעלי הפרעות רגשיות ונפשיות קשות. באוניברסיטת תל אביב חתמו על הסכם עם אוניברסיטת קולומביה ובאוניברסיטה העברית יורחב בית הספר למדעי המחשב

מה חדש בהשכלה הגבוהה? מדור שבועי: שיתוף פעולה בין סטודנטים לצילום מהמרכז האקדמי לעיצוב ולחינוך ויצו חיפה לבין מתבגרים בעלי הפרעות רגשיות ונפשיות קשות מהמרכז הרפואי לבריאות נפש של בית הספר הפסיכיאטרי "מאור" שבמעלה הכרמל, הוליד פרויקט צילומים מיוחד: "אני רואה משמע אני קיים".

 

מתוך הפרויקט (צילום: באדיבות המרכז האקדמי ויצו חיפה)
מתוך הפרויקט(צילום: באדיבות המרכז האקדמי ויצו חיפה)

 

במסגרת הפרויקט, סטודנטים משנה ב' מהמחלקה לצילום ולימודי חינוך, נפגשים אחת לשבוע עם בני נוער מהמחלקה הסגורה ומהמחלקה הפתוחה ומעבירים להם קורס בצילום. אחת ממטרות הפרויקט היא לעזור למתבגרים להתמודד עם הפגיעה ביכולתם המילולית והסימבולית המאפיינת את מצבם הנפשי, ולהעניק להם כלי אמנותי שבאמצעותו ניתן לעקוף את השימוש בייצוגים מילוליים.

 

ד"ר מיכה קטן, מנחה הפרויקט, אמר: "המרחב היצירתי בצילום מאפשר התבוננות החוצה ויצירת קשר עם העולם כחלק מתהליך ההחלמה. המתבגרים חווים את העולם בדרך מציאותית יותר ולא רק ביחס לעולמם הרגשי הסובייקטיבי".

 

הפרויקט, שנוצר ביוזמת יעל לוין, מנהלת בית הספר מאור, כולל עבודות צילום שעוסקות ב"צילום מטופל", ומוצגות במרחב הבית ספרי ובלוח שנה שמופק אחת לשנה. התמונות משקפות את תהליך העבודה עם בני הנוער. באמצעות שימוש בשקפים יוצרים המתבגרים מציאות מדומה. הדוגמאות המוצגות ממחישות את כוחו של הצילום: בני הנוער אשר חוו "פצעים במציאות" מוצאים תקווה מעבר לדלת במציאות חדשה ועוטפת, המוצעת להם מצוות בית הספר "מאור" ומהסטודנטים מויצו חיפה.

מתוך הפרויקט (צילום: באדיבות המרכז האקדמי ויצו חיפה)
מתוך הפרויקט(צילום: באדיבות המרכז האקדמי ויצו חיפה)

 

לומדים על קו תל אביב - ניו יורק

אוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת העילית קולומביה בניו יורק השיקו השבוע תוכנית ראשונה מסוגה להענקת תואר ראשון משותף בן ארבע שנים. התוכנית תתחיל לפעול כבר בתחילת שנת הלימודים האקדמית הבאה - תשפ"א. במחזור הראשון צפויים להתחיל 30 סטודנטים, כאשר מספרם יילך וייגדל במחזורים הבאים.

 

על פי מתווה התכנית, ילמדו הסטודנטים את השנתיים הראשונות לתואר באוניברסיטת תל אביב ואת השנתיים האחרונות ילמדו בקמפוס אוניברסיטת קולומביה בניו יורק. במהלך לימודיהם באוניברסיטת תל אביב ילמדו הסטודנטים קורסים בתחומי מדע הרוח, מדעי החיים וכן קורסים בחדשנות וביזמות. בלימודיהם באוניברסיטת קולומביה, ילמדו קורסים מתוך מגוון רחב יותר של מדעי הרוח, מדעי החברה, מדעי החיים ומדעים מדויקים. התלמידים שיסיימו בהצלחה את לימודיהם, יקבלו שתי תעודות מכל אחד משני המוסדות, ויוכלו להמשיך בלימודים לקראת תארים מתקדמים הן בישראל והן בארצות הברית.

 

סגן נשיא אוניברסיטת תל אביב, פרופ' רענן ריין, ציין כי מדובר בשיתוף פעולה יוצא דופן בחשיבותו של אוניברסיטת תל אביב עם אחת האוניברסיטאות הטובות ביותר בעולם. "זו הפעם הראשונה שאוניברסיטה ישראלית חוברת לאוניברסיטת עילית אמריקנית לכינון תואר אקדמי משותף", הוא אמר. לדבריו, לבד מתוכנית הלימודים היוקרתית, יעניק התואר המשותף לבוגריו יתרון בולט בשוק העבודה הבינלאומי וימצב אותם בעמדות מנהיגות.

 

יורחב בית הספר להנדסה ומדעי המחשב באוניברסיטה העברית

תוכנית הרחבת הקמפוסים של מוסדות להשכלה גבוהה בירושלים בתחום מקצועות הייטק יוצאת לדרך עם ההסכם להרחבת הקמפוס של בית הספר להנדסה ומדעי המחשב באוניברסיטה העברית.

 

ממשרד ירושלים ומורשת נמסר כי ההסכם להרחבתו של בית הספר להנדסה ומדעי המחשב נחתם בין הרשות לפיתוח ירושלים לבין האוניברסיטה העברית והוא יעמוד על 20 מיליון שקל. על פי התוכנית הרחבת בית הספר להנדסה ומדעי המחשב תבוצע תוך שלוש שנים מיום קבלת היתר הבנייה, ובמקביל - אמרו ברשות לפיתוח ירושלים - התחייבה האוניברסיטה להגדיל מספר הסטודנטים באמצעות הבניין החדש בשיעור של 30 אחוזים.

 

 

ברשות לפיתוח ירושלים ציינו כי התוכנית של האוניבריסטה העברית היא חלק אינטגרלי בתפיסת הפיתוח הכלכלי של העיר, המבוססת על הגדלת מספר הסטודנטים במקצועות ההיי טק בירושלים ועל העמקת החיבור שבין האוניברסיטה לתעשייה המתקדמת בעיר. כבר כיום אנו רואים תוצרים של תהליך זה באוניברסיטה העברית שהינה שותפה מרכזית בו, דרך פיתוח שיתוף הפעולה המקומי הקמת מרכז היזמות, הפעלת מרכז לניהול קריירה, והקמת שטח משרדי חדש להייטק, מענקי סבסוד לחברות הייטק ועוד. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות המרכז האקדמי ויצו חיפה
אחד הצילומים
צילום: באדיבות המרכז האקדמי ויצו חיפה
מומלצים